sarcina extrauterina?

03-10-2010
clarryta
Nu este medic/terapeut
clarryta
buna., , am 19 ani..si sunt inasrcinata...am facut teste de sarcina si au iesit toate pozitive..am si simtomele unei sarcini...precum stare de greturi, ameteli si stari de lesin,..si pofte...si am si dureri..in zona ovarelor si a uterului...menstruatia mi-a venit vineri, , si a tinut doar o zi.am fost la control..mai intai la un laborator si m-a consultat..si mi sa spus ca sa fac o ecografie..am facut ecografia si mi sa spus ca in uter nu sa vazut nimic...mi sa facut cu o sonda..da cand mi-a facut pe abdomen ecografia..mia iesit ceva ciudat pe ovarul drept..si am si dureri foarte mari...si...a zis ca este posibil mai mult ca probabil sa fie o sarcina extra uterina...si mi sa zis sa mai astept inca 10 zile...sa mai fac un test de sarcina si apoi sa revin la materenitate pt.. un nou consult.. si mai mentionez ca iau anteconceptionale de 2 ani...ce ar trebui sa fac?
3 comentarii
0
04-10-2010, ora 00:19
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Vi s-a spus deja ce trebuie să faceţi. Aşteptaţi 10 zile şi reveniţi la maternitate. Semnele de sarcină cu absenţa sarcinii în uter la ecografie înseamnă sarcină extrauterină. Problema cheie este că, dacă sarcina are mai puţin de 4-5 săptămâni, este posibil să nu poată fi văzută la ecograf, de aceea doctorul v-a spus să mai aşteptaţi. Dacă durerile sunt prea supărătoare, luaţi NO-SPA în doză maximă de 6 tb pe zi. În cazul în care apare sângerarea, vă prezentaţi în serviciul de gardă.
0
08-02-2011, ora 12:50
camilla18ro
Nu este medic/terapeut
camilla18ro
buna ziua!
am fost la control pt ca imi intarziase menstruatia si doctorul mi-a spus ca sunt insarcinata, doar ca nu vede foarte bine si mi-a zis ca e posibil sa fiu in 2-3 saptamani. mi-a prescris acele medicvamente pt intreruperea sarcinii si mi-a dat o trimitere la alt doctor. am fost in Viena la o clinica, acolo mi-a facut alc control si mi-a zis k e posibil sa am si o sarcina ectopica, dar ca nu e sigura. inainte sa iau acele pastile si-a dat niste foi sa citesc despre ele si acolo scria a nu se lua in caz de sarcina ectopica. am luat primele 3pastile si mi-a zis ca peste 2 izle tre sa mai iau inca 2. dupa ce am luat si acele 2 pastile in 3 ore trebuia sa inceapa sangerarea, dar doctora mi-a zis k fiind sarcina foarte mica e posibil sa trebuiasca sa mai iau inca 2 pastile.le-am luat si pe celelalte 2 si sangerarea nu a inceput. asta s-a intamplat pe 28.11.2010. Pe 30.11.2010, seara am inceput sa sangerez normal si urmatoarea zi am avut o sangerare abundenta, cu cheaguri mari de sange si dureri foarte mari. banuiesc ca asta a fost avortul. dupa 10 zile m-am dus la control si mi- iesit testul la urina pozitiv. mi-a luat sange si mi-a zis sa mai asteptam, poate e doar o alarma falsa.pr data de 15.12.2010 doctorul mi-a confirmat ca e o sarcina ectopica si m-a trimis de urgenta la spital pt anlize. la spital mi-a luat iar sange si dupa cateva zile m-au sunat sa vin iar la control. rezultatul a fost pozitiv si mi-a zis ca o sa-mi faca i injectie cu citostatice. pe 19.12.2010 mi-a facut injectia si pe 23 am fost la control si nivelul HCG-ului scazuse cu 50%.
Este posibil sa am o sarcina normala si una ectopica in acelasi timp? SI ce analize tre sa mai fac sa vad daca totul este ok, pt ca doctorul care mi-a facut injectia nu mi-a zis mare lucru.
Multumesc!
0
09-02-2012, ora 12:35
Thalida Antonia
Nu este medic/terapeut
Thalida Antonia
Buna ziua..sunt putin ingrijorata..ma rog putin mai mult si pana luni am incercat sa caut niste raspunsuri poate mai linistitoare putin.Povestea mea incepe cam asa..ultima menstruatie18dec.Mentionez ca am renuntat la anticonceptionale(Yasmine-la recomandarea medicului dupa pr copil)in urma cu 4luni.Pe data de 25 ian am facut un test cu rez negativ.Am mai facut unul pe 31 de data aceasta pozitiv.Am fost la medic pe 2febr si dupa calculele dnului doctor trebuia sa aibe cam 6sapt sarcina insa in uter nu s'a vazut absolut nimic.Mi'a recomandat sa fac Beta Hcg.Zis si facut la urgenta cu rez pe loc, valoarea fiind 277.90.Pe data de 4 valoarea a fost 513.00.Mi s'a spus sa ma duc vineri la eco deoarece este mica sarcina si nu se vede.Insa pe data de 6d dim am sangerat putin si m'a chemat dnul doctor la control miercuri(8feb), insa nici acum nu s'a vz absolut nimic si mi'a spus ca e posibil sa fie extrauterina.Mi'a dat ovule Utrogestan 200mg 2/zi si mi'a spus sa ma mai duc luni ptr inca un eco si o analiza Beta Hcg.Dupa ce am ajuns acasa am mai sangerat putin seara si putin astazi si am un mic discomfort ca in timpul menstruatie.Mi'e teama imi doresc f mult al doilea copil.Exista posibilitatea unei extrauterine avand in vedere valorile analizei Beta Hcg si sangerarea aceasta?Va multumesc anticipat.Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: