Sarcina extrauterina si HSG

24-04-2017
RodicaS
Nu este medic/terapeut
RodicaS
Buna ziua. In decembrie am avut sarcina extrauterina pe trompa stanga si in urma histerosalpigografiei trompa dreapta nu mai este buna. Trompa stanga insa arata ok. Ce sanse am sa mai raman insarcinata? Sau care imi sunt optiunile.? Inseminarea ar putea fi o optiune? Multumesc.
3 comentarii
0
25-04-2017, ora 20:54
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Riscul de recidiva de sarcina extrauterina pe partea stanga e mare daca trompa a ramas permeabila si inseminarea intrauterina nu va ajuta daca ati obtinut practice sarcina spontan acasa doar cu implantare anormala in trompa.
Cea mai buna cale catre o sarcina este fertilizarea in vitro!
0
25-04-2017, ora 22:25
RodicaS
Nu este medic/terapeut
RodicaS
La cat timp pot repeta HSG? Am fost la 3 medici. Doi mi au spus ca trompa dreapta nu mai este buna, iar cel de al treilea mi a spus ca nu este cea mai permeabila dar e ok. Alta modalitate de investigare exista? Multumesc.
0
27-04-2017, ora 15:45
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Teste alternative sunt histerosonografia (ecografie cu substanta de contrast) sau laparoscopia care presupune o interventie chirurgicala dar nu aveti indicatie sa repetati testul de permeabilitate tubara pe care l-ati facut deja de 3 ori!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: