sarcina in faza incipienta sau oprita in evolutie | Forumul Medical ROmedic

sarcina in faza incipienta sau oprita in evolutie

02-06-2006
mmaria
Nu este medic/terapeut
mmaria
Ce inseamna uter dimensiuni moderat crescute - ax lung 8, 8 cm, D ap 5 cm, Dt 7 cm, endometru ingrosat, decidualizat, in cavitatea uterina spre regiunea fundica, imagine transonica cu D 9 mm, posibil sac gestational?Ecografie pelviana facuta la 1 iunie 2006. UM 22 aprilie 2006. Pe 21, 22, 23 Mai scurgeri pete maronii, pe 26 si 27 MAi test pozitiv sarcina, de cateva zile dureri pelviene usoare si scurgeri sange maroniu infime.
As dori sa stiu daca este o sarcina in faza incipienta, cum cred eu, de vreo 3 saptamani, sau oprita in evolutie, cum sunt suspecata de catre medici. Mentionez ca menstruatia e de 28 de zile, dar in luna aprilie am avut o intarziere de menstruatie de 11-12 zile si ciclul a fost abundent. (ciclu 11 martie, apoi abia 22 aprile). Pana la ecografia transvaginala la care sunt programata sunt f tensionata, as dori si alta opinie. Mentionez ca am o fetita de 5 ani si sarcina a avut 2 iminente de avort, dar pana la 14 saptamani de gestatie nu tin minte sa ma fi durut burta, insa la prima ecografie efectuata similar nu se vedea aproape nimic.
3 comentarii
0
02-06-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Daca ultima menstruatie a fost pe 22 aprilie, atunci pe 1 iunie sarcina ar fi avut aproape 6 saptamini(se fac de fapt 6 sapt pe 3 iunie). Asta inseamna ca este firesc sa nu existe certitudinea asupra existentei unei sarcini in evolutie si datorita faptului ca singerati suspiciunea de sarcina oprita in evolutie este indreptatita.
Echografia la care sunteti programata va clarifica diagnosticul. Din pacate, altceva, care sa va linisteasca, nu cred ca va poate spune nimeni deocamdata.
0
11-07-2006, ora 00:00
mmaria
Nu este medic/terapeut
mmaria
Precizari: Menstruatia din 22 aprilie a survenit la o intarziere de 11 zile fata de precedenta si toate testele de sarcina au iesit negative inclusiv cel facut in 21 aprilie. Menstruatia din 22 aprilie a fost extrem de abundenta, motiv pentru care am luat 2 fiole de vitamina K in decurs de 48 de ore, tinand cont ca eram undeva in fundul Moldovei cu conditii primare de igiena si nu faceam fata unei astfel de menstruatii, trebuia redusa, consumam un tampon la o ora. Apoi, dupa menstruatie am inceput din 2 mai acele sedinte de electrostimulare si parafango. Este posibil sa fi fost ciclu peste sarcina si vitamina K sa fi afectat copilul coroborat cu acele sedinte? Va intreb asta pentru a afla cauza care a dus la pierderea sarcinii. Pe 6 iulie am fost chiuretata, sarcina era oprita in evolutie de la 7-8 saptamani, placenta era vesteda, de 2-3 saptamani era copilul mort in mine. Vreau sa stiu daca malformatiile produse fatului au fost provocate de ce am spus mai sus, pentru ca eu am un copil sanatos de 5 ani si nu am antecedente de avorturi spontane sau sarcini pierdute. Asta m-ar ajuta f mult in ideea ca voi mai face copil. Doctorii nu prea m-au lamurit. Multumesc!
0
12-04-2012, ora 17:12
vargaana
Nu este medic/terapeut
vargaana
buna am si eu o nedumerire trebuia sa imi vina menstruatia pe data de 8 aprilie si imi intarzie pana acum doua luni foloseam anticonceptionale si imi este frica sa nu fiu insarcinata. voi ce credeti?astept un ras va rog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sarcina săptămâna 2
  • Sarcina săptămâna 3
  • Sarcina săptămâna 4
  • Sarcina săptămâna 5
  • Sarcina săptămâna 6
  • Sarcina luna II
  • Sarcina luna III
  • Protejarea sarcinii - riscuri de întrerupere a sarcinii È™i cum să le eviÈ›i
  • Examinarea placentei poate releva cu acurateÈ›e mare cauza unei sarcini pierdute
  •