sarcina oprita din evolutie sau nu?

29-07-2011
CosminaTm
Nu este medic/terapeut
CosminaTm
buna. sunt noua pe acest forum si totodata cam nepriceputa in medicina. am fost zilele trecute la MEDICUL DE FAMILIEpentru ca ma cam durea stomacul si burta (acum cateva luni mi-a iesit H.Pylori pozitiv, asa ca am urmat tratament cu antibiotice si nexium, prescris de o doamna doctor de la policlinica studenteasca). i-am povestit domnului doctor totul, mi-a facut ecografie la stomac, fiere, rinichi, splina, si a zis ca e totul ok, dar ar trebui sa repet testul H.Pylori. i-am mai spus ca matele imi sunt cam galagioase, mai ales in zona abdomenului, asa ca mi-a facut si eco abdominal, la care a inceput sa ma intrebe cand am avut ultimul ciclu- i-am spus ca in data de 6 iulie-, daca am greturi sau ceva -nu am avut asa ceva-, si brusc imi zice "domnisoara, aveti o sarcina" :|, mai aveam umpic si cred ca lesinam, deoarece am facut doua teste de sarcina, unul cand am inceput tratamentul pt H.Pylori, si unul dupa, si ambele au iesit negativ (1, 20 primul si 0, 10 cel de-al doilea - fiind efectuate la laboratoare diferite). apoi a inceput sa spuna ca sarcina pare a fi oprita din evolutie, deoarece se vede doar sacul embrionar, si dupa marimea acestuia pare a fi de 1-2 luni.. mi-a spus sa merg de urgenta la medic ginecolog, unul pe care mi l-a recomandat, pentru un chiuretaj.
am mers a doua zi la ACEL GINECOLOG, i-am spus ce mi-a spus medicul de fam, mi-a facut un eco, tot abdominal, si mi-a spus ca are dreptate medicul de familie, ca este o sarcina oprita din evolutie. i-am aratat testele, i-am spus ca mi-a venit si menstruatia, nu am avut greturi, nimic...cum se poate asa ceva? la care imi spune ca sunt gresite testele.. ca ar fi mai bine sa imi faca atunci chiuretajul, pt a nu se agrava ceva. am preferat sa ii spun ca revin a doua zi, insa nu am mers la el a doua zi, ci la un alt MEDIC GINECOLOG, destul de renumit in tm, la care stiu ca merge mama, si care a si operato.
cand am mers la dansul, i-am povestit totul, mi-a facut ecografie vaginala, si imi zice : "domnisoara draga, dumneavoastra nu aveti nicio sarcina.. ceea ce au vazut ei la eco abdominal au fost poate ceva gaze, cum aveti pb cu stomacul, sau poate ceva pb la mate" :|... deci nu mai inteleg nimic :(((...
va rog sa ma lamuriti, CARE ECOGRAFIE E MAI CONCLUDENTA, CEA ABDOMINALA SAU CEA VAGINALA ? multumesc frumos
3 comentarii
0
30-07-2011, ora 00:03
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cea vaginala.
Aproape sigur ca nu este vorba de nicio sarcina, ceea ce simti este efectul curei cu antibiotice care fac cam rau intestinelor. Poti lua probiotice, gen jarrodophilus+fos sau altele de la plafare pentru a repara mucoasa intestinala. Daca erau asa de siguri de sarcina iti puteau face si test de sarcina din sange care este 100% sigur nu sa te fi chiuretat eventual degeaba.
Asta e o parere de la distanta, dar poti sa mai faci un consult si la un al treilea...
Sanatate deplina!
0
30-07-2011, ora 11:04
nopt
Nu este medic/terapeut
nopt
Mai concludenta e cea vaginala! Problema e ca medicul de familie e "in cardasie " cu ginecologul! Mergeti si va faceti analiza de sange care va spune sigur, sigur daca e ceva sau a fost, iar in cazul in care aveti scris de la medicul de familie si de la ginecolog cum ca ar fi sarcina(dovezi), puteti chiar sa le faceti o reclamatie la Colegiul Medicilor! E inadmisibil sa va supuna traumei unui chiuretaj, doar pentru a-si umple ei conturile!
0
30-07-2011, ora 16:58
CosminaTm
Nu este medic/terapeut
CosminaTm
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Multa sanatate si voua !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: