Sarcina oprita in evolutie sapt. 40

12-07-2009
Hashimoto
Nu este medic/terapeut
Hashimoto
Buna ziua. As avea nevoie de parearea unui medic in legatura cu urmatoarea problema: am nascut prin cezariana pe data de 27/04/2009 in urma diagnosticului de sarcina oprita in evolutie in saptamana 40 (la internarea in maternitate, dupa declansarea travaliului, nu au fost detectate BCF in urma examenului ecografic). Pe timpul sarcinii nu am avut alte probleme inafara de contractii uterine tinute sub control cu Gynipral si No Spa. In urma necropsiei nu au fost descoperite malformatii ale fatului, iar rezultatul analizelor placentei esre urmatorul: Placenta cu tulburari circulatorii (necroza ischemica vilozitara cu degenerescenta fibrinoida locala, modificari degenerative sinecitiale? - necroze, carionexis), tromboze locale ale vaselor coriale si trunchiurilor vilozitare, aviz de infarct cronic, tromboza intervilozitara); calcificari la nivelul decidulei ?? bazale si intervilozitare, modificari degenerative induse de oprirea in evolutie a sarcinii. Cordon ombilical fara modificari histopatologice.
Concluzia pe care ne-au comunicat-o medicii (ginecolog si anatomo-patolog), pe langa rezultatul scris de mai sus, a fost sindrom anoxic (trecut la cauza mortii ante-partum in certificatul constatator al nasterii) - in completare, faptul ca nu se explica cauza a ceaa ce s-a intamplat si ca data viitoare va fi mai bine.fara nici o alta analiza ulterioara.
Intrebarea mea ar fi: din punctul dv. de vedere, ce probleme indica rezultatul de la antomie patologica indicat mai sus, dat fiind faptul ca totusi, in necunostinta de cauza, mi se pare ca au rezultat niste probleme la nivel placentar.
Daca va ajuta, as putea sa va indic rezultatele analizelor sanguine de pe parcursul sarcinii si dupa.
Va multumesc pt ajutor
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul