sarcina posibila?

08-01-2018
Utilizator6011
Nu este medic/terapeut
Utilizator6011
Buna ziua! Am o problema care ma framanta de cateva zile(stiu ca intrebarea era demna de tpu..imi cer scuze pt asta dar trebuie sa invat de undeva)

"problemele" prietenei mele trebuiau sa vina la inceputul anului 1-2 ianuarie.Ei, inainte de revelion, i-a fost rau dar a luat nurofen si i-a trecut. Pe 2 ianuarie a avut niste dureri(ea a crezut ca i-au venit problemele) dar a zis ca dupa ce a facut dus acestea i-au trecut.
In ultima luna am intretinut relatii sexuale protejate si nu am avut niciun fel de problema...singura ei grija e ca as fi putut ca dupa ce mi-am atins penisul(inainte sa ejaculez sau sa imi pun prezerativul) eu as fi putut sa o ating.

Prietena mea are ciclul, in principiu, neregulat si as spera ca asta sa fie problema si acum..
imi fac griji degeaba sau nu?

Imi cer scuze daca intrebarea nu e pertinenta
4 comentarii
0
08-01-2018, ora 16:08
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, din pacate internetul nu poate tine loc de test de sarcina. Nimeni nu poate aprecia ce risc exista. Cel mai simplu, rapid si ieftin mod de a afla daca exista o sarcina este un test de sarcina sau un consult ginecologic.
Pe de alta parte, ciclul menstrual, caci asa se numesc "problemele", neregulat nu este tocmai in regula caci poate avea cauze diferite si nesanatoase (chisturi, dereglari hormonale, informatii etc.). Oricum ar trebui un control ginecologic si niste analize specifice pentru a se vedea daca nu exista alte cauze ale ciclului menstrual neregulat.
O "problema" mai mare decat venirea "problemelor" este...nevenirea "problemelor". Si cum zicea cineva: "mai bine sa plangi ca ti-a venit decat ca nu ti-a venit"...
0
08-01-2018, ora 16:39
Utilizator6011
Nu este medic/terapeut
Utilizator6011
problema cu ciclul neregulat pe care il are este de cand era mica..stiu ca a facut consultatii la doctor pentru asta
cum ati putea sa explicati totusi ca ea a simtit ca ii este rau si era sigura de asta dar dupa ce a facut un dus nu a mai simtit nimic?
Va multumesc
1
08-01-2018, ora 18:11
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E bine să meargă la ginecolog, pentru că e cel mai sigur lucru pe care îl poate face. Un control nu strică nimănui, ba dimpotrivă poate preveni alte probleme nedorite. Testul de sarcină rezolvă problema pe moment în sensul că poate să vadă rapid dacă e gravidă sau nu, dar sănătatea organelor sexuale e foarte importantă și numai specialistul o poate ajuta să prevină orice altă problemă ce ar putea să apară mai târziu.
0
08-01-2018, ora 21:52
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
In unele situatii caldura (apa calda de la dus) poate diminua durerea. Insa nu stim din ce cauza a aparut durerea - se pare ca nu era de la ciclul menstrual si atunci incepem sa ne gandim ca exista alte cauze care ar trebui investigate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici