Sarcina sau dereglare hormonala???

25-05-2012
Veronica26
Nu este medic/terapeut
Veronica26
Buna seara si felicitari pt forum! Sunt noua pe aici...dar am o problema destul de complicata!! Am lua anticonceptionel aprox. 2 ani jum si in luna martie am decis sa fac o pauza de 3 luni.Am terminat pilulele pe data de 16 martie, am avut menstruatie pe data de 19 si apoi nu am mai inceput...dupa calculele mele de atunci trebuia sa am mentruatie pe data de 16 aprilie, dar mi'a venit mai repede...in data de 5 aprlie, dar a fost mai scurta ca de obicei...apoi nu am mai avut nici o menstruatie...mentionez ca nu am mai avut decat 2 contacte sexuale protejate, cu prezervativ.si au avul loc dupa intreruperea pilulelor..si pana indata de 5 aprilie cand am avut ultima menstra...Am facut 2 teste de sarcina si au iesit negative, le'am facut unul acum 2 sapt si unul sapt aceasta. iar simptome nu am de nici un fel...nici greata, nici lesin, nici ameteli, nici sani intariti sau mariti...nimic...dar ma ingrijoreaza pentru ca mi se pare destul de mult timp!!!Abia ieri au inceput sa'mi fie destul de sensibili sfarcurile...Am avut o perioada f stresata datorita acestui lucru...si din luna martie am inceput sa fac sport! Mai precis sa merg f mult cu bicicleta, si am trecut prin febra musculara si intarirea musculaturii...stiu ca si astea pot afecta.dar totusi.sper sa ma puteti ajuta!!! sunt fff speriata.as dori un raspuns sau o explicatie? e posibil sa fie sarcina? ma gandesc si la o extrauterina??? dar am facut 2 teste si au iesit negative!!!! Va rog sa ma ajutati!!!!!
4 comentarii
0
26-05-2012, ora 14:06
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Cel mai probabil este vorba de o dereglare hormoala provocata de anticonceptionale. Este normal ca ovarele sa nu mai functioneze normal dupa o perioada de 2 ani de repaus. Dureaza 3-6 luni pana totul revine la normal dupa administrarea de contraceptive pentru o perioada asa de lunga. Te sfatuiesc sa ai grija cu anticonceptinalele pe viitor, te scap de stresul unei sarcini insa iti dau multe alte probleme dupa ce le intrerupi.
Ce ti se intampla acum este din cauza anticonceptionalelor. Mai mult ca sigur NU este vorba despre o sarcina. Daca tot nu vine menstruatia, ori daca vine si nu este normala cantitativ, atunci mergi la medic, iti poate prescrie niste pastile pentru reintrarea in normal a menstrelor dereglate de anticonceptionale.
0
27-05-2012, ora 14:32
magdut 29
Nu este medic/terapeut
magdut 29
buna ziua, am si eu nevoie de ceva lamuriri.sotul meu nu prea sta pe acasa, adica lucreaza in afara tari, drept urmare eu contact am la o distanta de luni de zile anul trecut am avut dereglari care au insemnat 3 sapt dintr o luna.de sarbatorile de iarna a fost acasa a plecat di nou in ianuarie eu in febr.am avut ciclu apoi in martie nu in aprilie am fost la ecograf unde mi sa spus ca am un chist in partea stanga, am facut tratament cu genta.injectabil apoi a venit, de atunci nu amai venit sunt f f ingrijorata, nu stiu ce sa fac unde sa ma mai duc.multumesc f mult.
0
28-05-2012, ora 00:47
Veronica26
Nu este medic/terapeut
Veronica26
Va multumesc enorm pentru raspunsul Dumneavoastra!Mi'ati readus multa liniste :) Apropo de asta..astazi mi'am venit menstra...si din cate se pare este normala..si cat de cat abundeta.Dar referitor la ceea m'ati sfatuit legat de anticonceptionale...dupa cum am mentionat, intentia mea a fost sa fac o pauza de aprox. 3 luni de la ele...dar avand in vedere aceasta dereglare, cand ma sfatuiti sa le reincep? pt ca stiu ca trebuie incepute in prima zi de menstra...si daca nu e bine sa fie luate pe o perioada indelungata, cand ma sfatuiti sa fac pauza de la ele?o data la cat timp e recomandat? Va multumesc anticipat si apreciez foarte mult ajutorul Dumneavoastra! O seara frumoasa!
0
30-05-2012, ora 13:13
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Eu sunt total impotriva anticonceptionalelor Veronica, ai vazut ce probleme au aparut dupa ce le-ai intrerupt, inainte de pilule probabil aveai o menstruatie normala, iar dupa 2 ani de adminsitrare situatia s-a schimbat. Dereglarile hormonale nu sunt deloc in regula pentru organism, si nu au ca efect DOAR un ciclu menstrual neregulat.
Poti incepe pilulele in prima zi a menstruatiei in ce luna vrei tu, poti continua cu anticonceptionalele ani de zile, facand o pauza de o luna la fiecare 6 luni insa aceasta pauza este pentru ficat ( anticonceptionalele nu sunt bune deloc pentru ficat), nu pentru ovare. Intr-o luna ovarele nu au timp sa isi reia activitatea, practic o luna de pauza nu le ajuta mai deloc.
In fine, poti incepe anticonceptionalele in prima zi a urmatoarei menstre.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modificări la nivelul sistemului reproducător la sugarii hrăniți cu formule pe bază de soia
  • Semne de dezechilibru hormonal
  • Ce este o dereglare hormonală?
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •