Sarcina si chist ovarian

27-08-2013
piticot20
Nu este medic/terapeut
piticot20
Buna ziua, sunt insarcinata in 7 saptamanai si 5 zile. Ieri am facut prima ecografie pentru confirmarea sarcinii si totul este ok. Problema este ca pe ovarul stang am un chist cu diam de 7 cm. Doctorul mi-a zis ca repetam ecografia dupa 3 saptamani si daca chistul nu se resoarbe va trebui sa ma opereze. Intre timp mi-a dar sa iau utrogestan 100 mg. Intrebarea mea este: aceasta operatie este riscanta pentru bebe? avand in vedere ca se face anestezie? E vreo problema daca nu-l operez?
2 comentarii
0
27-08-2013, ora 14:34
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

In descrierea facuta de dvs. nu ne precizati daca acest chist pe ovar il aveati inante sa ramaneti insarcinata s-au a fost depistat in acelasi timp cu sarcina. Atitudinea medicului ginecolog este corecta deoarece va propune repetarea dupa trei saptamani a ecografiei, iar decizia se va lua in functie de evolutia chistului. Decizia pentru interventie se va fi luata impreuna cu medicul si in momentul acela vi se vor expune avantajele respectiv riscurile acesteia. In cazul in care in intervalul de trei saptamani apar dureri in abdomenul inferior care radiaza la nivelul lombar trebuie sa va prezentati de urgenta la camera de garda a unei maternitati din orasul dumneavoastra.

O zi frumoasa!
0
22-06-2017, ora 13:17
Anca9
Nu este medic/terapeut
Anca9
Buna ziua! As vrea sa va intreb ce s-a întâmplat cu acel chist? S-a retras sau a-ti avut nevoie de operație? Sunt in aceeasi situatie ca si dumneavoastra doar ca acum am 13 saptamani si tot la 7 saptamani (primul control) am aflat de acest chist care la mine este de 8 cm. As vrea sa stiu cum s-a rezolvat la dumneavoastra aceasta problema. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: