Sarcina si durerile de masea

04-05-2017
Tabita2
Nu este medic/terapeut
Tabita2
Buna.. acum 4 ani mi s-a plombat o carie (nu-mi amintesc de nerv daca e scos)..de vreo cateva luni, cand a aparut primele dureri, am observat ca in maseaua plombata s-a facut o mica gaurica. Durerea de masea a persistat cateva zile pana am hotarat sa iau antibiotic (fiind plecata din tara si tratamentele stomatologice fiind exagerat de scumpe in tara in care locuiam si inca locuiesc, am zis sa aman pana la revenirea in tara). Am incercat sa nu mai mananc in partea cu maseua plombata in toata aceasta perioada. sunt insarcinata in 19 sapt (trimestrul 2). Am fost ieri la stomatolog, i-am prezentat problema mea, mi-a zis ca radiografie nu pot sa fac, din cauza sarcinii si ca nu are cum sa stie daca am nerv la maseua respectiva, infectie si alte chestii. Eu voiam cumva sa rezolv problema pt ca urmeaza sa plec vineri din tara (stiu ca e timpul scurt si mare lucru nu se poate face), am intrebat daca nu poate acoperi cumva acea gaurica, astfel incat sa ma tina cateva luni pana sa-mi fac tinp sa vin special pt a-mi trata corespunzator problema. In cele din urma, plomba ce o aveam a scos-o, mi-a facut anestezie locala, mi-a curatat acolo maseua si canalele din ce a Zis, spunand ca nervul pare a fi mort - a pus un "kit" alb in masea, urmand sa ma prezint si maine (sau azi) la cabinet.Am stat vreo ora in cabinet, am plecat si dupa ce a disparut efectul anesteziei, am inceput sa simt dureri. Ma doare daca apas pe masea sau daca intra in contact cu maseua de jos. Acum stau si ma gandesc daca nu cumva am facut o greseala mergand la stomatolog, avand in vedere timpul scurt de tratament si durerea ce a aparut. Imi este putin teama si datorita faptului ca sunt insarcinata si nu pot face toate tratamentele. Imi dati va rog o parere sau un sfat? Multumesc :)
1 comentarii
0
04-05-2017, ora 07:09
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Probabil ca nervul maselei a cedat sub plomba ( ori s-a inflamat, ori s-a infectat ). Este normal sa fie un disconfort dupa ce se umbla pe canalele dintelui, disconfort care dispare la cateva zile. Intrebati si ginecologul dumneavoastra ce antiinflamator puteti lua ( de obicei paracetamol ). Acum... fara radiografie... e greu de spus daca s-a reusit pana la capat tratamentul de canal sau nu... trebuie urmarit! Pe perioasa sarcinii important este sa nu apara durere/ infectie. Sarcina usoara si dupa nastere continuati sa tratati maseaua.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: