Sarcina si toxoplasma igm negativ iar igg 396

13-09-2011
nicoleta82
Nu este medic/terapeut
nicoleta82
Sunt insarcinata in 2 luni si mi-am facut toate analizele. si una singura ma ingrijoreaza toxoplasma igm negativ iar igg 396. medicul care ma supravegheaza este in concediu si ma programat peste doua saptamani la cabinet. iar o prietena ma speriat ca este destul de grav, si ar trebui sa fac avort.
7 comentarii
0
13-09-2011, ora 09:41
Just me...
Nu este medic/terapeut
Just me...
Daca doar IGG-ul este mare nu e nici o problema, inseamna ca ai avut candva virusul in organism, ca ai trecut prin boala si ai anticorpii formati. IGM-ul arata daca ai acum virusul si daca a iesit bine poti sa stai linistita. Si eu am citit o gramada de prostii despre toxomplasma si m-am speriat pana mi-a zis medicul ca IGG-ul marit nu reprezinta nici un pericol, am fost la dr de infectioase si a zis ca e ok. asa ca stai linistita si dute la medic sa te lamureasca.
0
13-09-2011, ora 10:10
Dr. Cacicovschi Cristina
Obstetrica-ginecologie, Iasi
Dr. Cacicovschi Cristina
Daca Ig G este prezent si Ig M absent inseamna ca ati facut Toxoplasmoza canda si sunteti imunizata contra acestei afectiuni. Ca urmare nu prezinta nici un risc asupra sarcinii actuale.
0
13-09-2011, ora 11:26
andracatalin
Nu este medic/terapeut
andracatalin
daca ai un avort si vrei sa faci copil si ai rh negativ se considera al 2 lea copil sau primul?
0
15-09-2011, ora 13:53
nikocristea
Nu este medic/terapeut
nikocristea
buna ziua,
sunt insarcinata in 10 saptamani si ma ingrijoreaza rezultataele toxoplasmei.
Ac.IgG -valoare obtinuta 293, 90 negativ1, pozitiv30, zona gri=1-30 UI/mL
Ac.IgM-valoare obtinuta 10.02 negativ 0.8, pozitiv 1.O, zona gri=0.8-1.0 COI


va rog un raspuns urgent..

multumesc,
0
14-10-2011, ora 08:47
nikocristea
Nu este medic/terapeut
nikocristea
buna ziua, am 14 sapt de sarcina sii am niste usturimi in zona genitala, ce sa iau ca nu mai pot, doctora mi-a dat ovule polygynax dar nu mi-a trecut.

multumesc,
0
16-10-2011, ora 21:08
leontina
Nu este medic/terapeut
leontina
Ma numesc Leontina sunt din Galati sunt insarcinata in 13 saptamani si in urma analizelor care se fac pentru sarcina m-i sa descoperit toxoplasmoza.De vineri plang intruna doctorul mi-a zis ca trebuie sa merg neaparat la Bucuresti la Cantacuzino sa-mi fac un test de aviditate si apoi la Matei Bals la un specialist in boli infectioase.Sunt disperata el zice ca dupa cum vede el rezultatul analizelor, trebuie sa dau afara fatul pentru ca el crede ca boala este dobandita in timpul sarcinii si asta nu este bine.Nici nu stiu cum sa procedez sa rezolv totul intr-o zi in Bucuresti si nici nu stiu de ce am asa ghinion, doar nu am contact cu pisici nu stiu cum am contactat-o si de ce sunt eu cea care sunt asa de pedepsita sa sufar cand ma obisnuisem cu gandul ce voi avea un bebe sa nu il mai pot avea.Rezultatul meu la toxoplasmoza a iesit IgM..0, 803 pozitiv si IgG...2139, 400 UI/ml pozitiv.La interpretari scrie la IgG 0, 0IgG2, 0 UI/ml subiect neimunizat
2, 0IgG 3, 0UI/ml neconcludent
3, 0IgG imunizare probanila
Interpretare IgM
0, 0Index IgM 0, 499 negativ
0, 500Index IgM0, 599 neconcludent
0, 599Index IgM pozitiv
Nici nu stiu ce sa fac, nici nu stiu ce inseamna aceste valori am citit pe internet doar consecintele acestei boli si sunt ingrozita.Nu stiu incotro sa o apuc am zis sa imi mai fac odata acest test pentru a fi sigura, ca tot nu imi vine a crede ca am aceasta boala si apoi sa iau drumul spre Bucuresti.Va rog sa imi da-ti un sfat poate ma puteti ajuta mai mult, poate cunoasteti mai bine medicii din Bucuresti si ma puteti indruma unde sa ma indrept, poate stiti medici care sunt specializati pe aceste boli si care sa imi dea un rezultat sigur nu vreau sa nasc un copil bolnav care sa aibe de suferit mai tarziu si care sa sufere din cauza inconstientei mele.Va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.O zi buna!
Cu respect, Leontina.
0
27-11-2011, ora 16:23
bumtzi
Nu este medic/terapeut
bumtzi
Buna Leontina,

Nu stiu daca ai ales sa pastrezi sarcina sau nu. Si eu am fost exact in aceeasi situatie cu tine. In saptamana a 14 a de sarcina, testul de aviditate pe care l-am facut la Institutul Cantacuzino a confirmat faptul ca am contactat parazitul in saptamana a 9 a de sarcina. Si pentru ca eram in Saptamana Mare a Pastelui nu am facut avort atunci, asa cum mi se recomandase, ci am ales sa caut alte si alte analize care sa imi arate daca fatul a fost sau nu infestat. In paralel am inceput tratamentul cu rovamicina 6 mil.u/zi. Sub tratament, in saptamanile care au urmat, mi s-au pozitivat si iga si ige. Nimeni nu a putut sa imi spuna daca fatul a fost sau nu infestat sau daca exista riscul infestarii de la acel moment incolo. Mi se spunea doar ca, pentru siguranta, sa fac avort. O data pe saptamana repetam analizele la doua laboratoare pentru a verifica valorile igg, iga, ige. Am facut si analiza pcr din sangele meu, iar la 18 saptamani amniocenteza - pcr din lichidul amiotic. Intrucat acestea au iesit negative, am continuat tratamentul, rugandu-ma Maicii Domnului ca fetita sa fie sanatoasa. Acum 2 saptamani am nascut si am repatat toate anaizele pt bebe, de aceasta data facandu-le din sangele din cordonul ombilical. Saptamana aceasata am aflat rezultatul: nou nascutul nu a fost infestat cu toxoplasma pe sarcina. Pentru orice intrebare, ma poti suna la tel. 0722.784.681. Nu uita de Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Sfantului Efrem cel Nou! Doamne ajuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: