Sarcina si vezica neurogena

21-08-2012
iulia_sinzi
Nu este medic/terapeut
iulia_sinzi
Buna ziua!
Cand am fost mica am avut spina bifida, din cauza careia am avut probleme cu urinatul. Mai tarziu mi s-a zis ca s-a inchis si nu mai am spina bifida. Insa eu am ramas cu probleme cu vezica. Pot urina normal, insa oricat de mult as urina, ramane o cantitate semnificativa (cel putin 300-400 ml) de urina in vezica. De altfel vezica mea are si o capacitate foarte mare si anume de 1 litru. Am facut toate analizele la urologie (citoscopie, urodinamica) si mi s-a zis ca vezica mea functioneaza foarte bine, iar problema mea este pe partea neurologica. Am facut un RMN care a iesit foarte bun, nu se vede spina bifida. Cam toti medicii mi-au dat de inteles ca nu se poate rezolva problema mea, si singua solutie mi-a ramas sa folosesc din cand in cand sonde.
Acum am ramas insarcinata ( 7 saptamani) si ma intreb cum anume ma va afecta acest lucru. Daca voi avea probleme cu vezica atunci cand fatul va mai creste si imi va apasa pe vezica? Unele persoane mi-au spus sa imi rezolv cat mai repede problema, pentru ca o data cu inaintarea sarcinii voi avea dureri mari. Vor exista intr-adevar dureri mari? Sau vezica se va adapta sarcinii, in sensul ca voi merge mai des la toaleta si drept urmare vezica nu va avea timp sa se umple la capacitatea maxima?
Va multumesc pentru raspuns!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul