Sarcina + varicela...

14-04-2009
cd_lavinia
Nu este medic/terapeut
cd_lavinia
Buna! am si eu o intrebare : Sunt in sarcinata in aproape 7 saptamani si azi medicul mi-a spus ca am o forma mai usoara de varicela.Tot el mi-a spus ca nu ar trebui sa imi fac griji ca asta nu va afecta bebelusul, adica dezvoltarea lui normala.Am citit mult pe net si am vazut ca parerile sunt impartite adica: sunt medici care recomanda avortul dar si care nici nu se gandesc la asta, pt ca sustin ca sansele ca bebelusul sa fie afectat sunt de 0.2-0.4% adica aproape nule. Eu una, am o forma usoara cu doar cateva bubite, fara febra si restul complicatiilor.As vrea daca se poate sa ma sfatuiti si pe mine, mai ales ca am vazut ca sunt multi medici printre dumneavostra. Va multumesc !
1 comentarii
0
15-04-2009, ora 07:10
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca ai o forma usoara poti lasa sarcina.Incidenta malformatiilor congenitale sau a avortului la gravida care contacteaza varicela in primul trimestru de sarcina este redusa.Exista un risc, nimeni nu-ti poate spune ca nu exista, dar mic.Te gandesti bine, caci inca nu-i tarziu.Paste fericit!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Varicela în sarcină - riscuri
  •