Scabie

10-01-2016
calindan
Nu este medic/terapeut
calindan
Buna ziua,

Cineva din familia mea are scabie dar dupa cateva vizite la farmacii si medici din diverse clinici locale (Cluj), am inteles ca nu exista nici un tratament in Romania pentru aceasta afectiune (era mai demult Scabex, Permethrin, care nu se mai produce).
As dori sa stiu ce este de facut pentru vindecarea acestei boli neiertatoare, pers. respectiva nu poate dormi, are mancarimi tot timpul etc. de mult timp si chiar cu simptomele clare s-a prezentat la medici care au fost total incompetenti si nauciti, fara cea mai mica idee despre ce sa-i recomande ca tratament.
Daca imi puteti recomanda pe cineva capabil sa trateze aceasta afectiune in Cluj-Napoca, v-as fi foarte recunoscator. Chiar nu mai stim ce sa facem.
11 comentarii
0
10-01-2016, ora 19:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dati Cautare Crema Scabex pe net si comandati-o online. Am gasit-o pe mai multe site-uri.
0
10-01-2016, ora 19:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vedeti ca au si numere de telefon de contact. Sunati inainte sa verificati daca au pe stoc.

2. Mai sunt firme prin care se pot comanda medicamente din strainatate dar nu pot sa cred ca nu mai exista in toata Romania tratament pentru scabie.
0
10-01-2016, ora 20:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
-* numarul de telefon al lui Genmar Cosmetics, producatorul lui Scabex.

(*modificat de admin)
0
10-01-2016, ora 20:23
calindan
Nu este medic/terapeut
calindan
Multumesc, am vb deja cu ei si au spus ca nu mai produc Scabex si nici un inlocuitor.
0
10-01-2016, ora 20:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
V-am trimis mesaj privat. Apasati Modificati profilul dv, caseta verde dreapta sus si apoi Mesaje.
0
11-01-2016, ora 19:42
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Puteti folosi si Benzoat de benzil crema.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
02-09-2016, ora 17:26
calindan
Nu este medic/terapeut
calindan
Buna, am o rugaminte pentru specialistii binevoitori de pe acest site.

Poate cineva sa ma indrume unde sa merg pentru a solutiona in mod sigur si definitiv problema scabiei care o chinuie fara mila pe mama mea de 4 ani de zile? Incerc de ani buni sa-i gasesc medicamente si tratamente, dar in Romania nu se produce absolut nimic cu adevarat eficient impotriva acestui parazit, cum ar fi cremele pe baza de permetrin ce se gasesc la orice farmacie in orice alta tara. A fost la vreo 2 medici din Cluj pana acum, sunt total inapti si indiferenti sa-i diagnosticheze boala si o mai fac si in toate felurile, dupa ce i dau tratament si diagnostic gresit. S-a saturat pur si simplu de medicii de aici, ea insasi este medic de familie si pediatru cu peste 30 de ani de profesie, insa nu are mijloacele sa lupte impotriva acestui parazit mutilant iar serviciile medicale locale sunt sub asteptari. Spuneti-mi va rog din suflet cum sa o ajut, unde pot merge sa rezolv 100% aceasta probllema, de abia o pot convinge sa mai mearga la vreun medic. A incercat toate tratamentele recomandate cum ar fi benzoat de benzil, sulf etc. fara nici un efect, doar o ameliorare temporara si apoi recadere. Acum starea ei e foarte rea, i-a curs si sange cand si-a scos din pieie un blestemat de asta si nu se poate odihni.
0
02-09-2016, ora 22:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
V-am scris mesaj privat si v-am telefonat de nenumarate ori.
V-am cumparat crema Sarcop din Spania.
Va rog sa ma contactati pe Privat si sa imi trimiteti un numar de telefon corect.
0
11-09-2016, ora 20:15
gheorghe-romi
Nu este medic/terapeut
gheorghe-romi
Unguentul cu sulf este cel mai bun tratament din România pentru scabie.

Tratament: seara se aplică un strat subţire pe tot corpul exceptând gâtul, faţa şi scalpul ; repetaţi şi în următoarele 4 seri (în total trebuie 5 aplicări în 5 seri consecutive ), în a-6-a seară faceţi baie si schimbaţi lenjeria de corp şi de pat definitiv (le aruncaţi).

După 6 luni repetaţi tratamentul doar că de această dată aplicaţi unguentul cu sulf doar de trei ori (în trei seri consecutive) în a-4-a seară faceţi baie iar lenjeria de corp şi de pat le aruncaţi.

Dupa un an de la a doua rundă de tratament repetaţi tratamentul tot în 3 seri consecutive cu îmbăiere în a-4-a seară şi aruncarea lenjeriei de corp şi de pat.

După încă un an de la a-3-a rundă de tratament repetaţi tratamentul doar că de această dată aplicarea unguentului se va face doar de două ori, adică în doar două seri consecutive urmând ca-n a-3-a seară să facerţi baie şi să aruncati lenjeria intimă şi cea de pat.

Recomand să faceţi baie pe întreaga durată a tratamentului ( 2 ani şi 6 luni ) nu mai des decât din 3 în 3 zile. Spalaţi pielea doar cu săpun cu sulf - se găseşte la farmacie la preţuri cuprinse între 6 şi 8 lei/bucată - nu folosiţi şampoane de niciun fel, gel de duş de niciun fel, spume de baie de niciun fel.

Vreau să precizez că simptomele se vor ameliora de la prima aplicare a unguentului, dar trebuie să ştiţi că tratamentul scabiei are câteva reacţii la nivelul pielii (uşoare usturimi şi hipertermie locală) după câteva săptămâni (vreo două şi persistă până la 4 săptămâni) nu trebuie să vă îngrijoraţi, doar la prima rundă de tratament această reacţie va fi mai accentuată urmând ca după trecerea celor 4 săptămâni (la unele persoane reacţia la tratament durează 6 săptămâni) să vă simţiţi mai bine. NU APLICAŢI nicio cremă sau orice altceva pe piele în perioada reacţiei sus amintite, manifestările respective vor dispărea de la sine.

EXTREM de IMPORTANT :
De la prima rundă de tratament până la ultima zi de tratament (2 ani şi 6 luni) este INTERZISĂ folosirea a orice soluţii cosmetice, creme, pudre, balsame, antiperspirante, spray-uri deodorante, after shave-uri (loţiune după bărbierit) etc, deoarece produsele cosmetice îngraşă acarienii ( microbii scabiei ) şi boala se va agrava devenind foarte dificil de tratat ulterior.

Acesta este modul corect de tratare a scabiei cu unguent cu sulf. Tratamentul efectuat corect are eficienţă 100% ( bineânţeles respecând cu stricteţe recomandările de mai sus).

Vă doresc însănătoşire grabnică.
0
24-04-2018, ora 20:43
Mioara11
Nu este medic/terapeut
Mioara11
Am scăpat de râie urmând întocmai sfatul dermatologului care mi-a pus diagnosticul. Cinci seri la rând am aplicat pe tot corpul, din vârful picioarelor până pe gât (fără a acoperi și fața) Benzoat de benzil (25%). Benzoatul l-am pus pe piele mereu după duș, când pielea absoarbe mai bine compușii din cremă. În a treia zi de tratament am schimbat așternutul de pat și pijamalele de corp cu unele spălate la 90 de grade și călcate. După ce am primit diagnosticul, când am ajuns acasă am strâns toate hainele curate în saci menajeri legați bine la gură (în dulap am dat cu soluție Sanytol). Le-am lăsat în saci 5 zile. Rufele din coșul le-am băgat imediat la spălat la 90 grade, alături de păturile de pe canapea. După ce am terminat tratmentul, de fiecare dată când am scos hainele din sacii strânși la gură, pentru a le spăla, am purtat mănuși. Mi-am stricat multe haine și micșorat toate așternuturile cu spălatul la 90 de grade și călcatul acestora după ce s-au uscat dar așa am scăpat de râie. Pielea m-a mai mâncat câteva săptămâni dar nu în halul în care mă mânca înainte de a începe tratamentul. Se simțea clar o ameliorare (am înțeles că este normal să simți mâncărimile o perioadă după ce ai scăpat de râie). Pentru a calma mâncărimea, după ce am terminat tratamentul, am folosit local cremă de corp în care am adăugat câteva picături de ulei esențial de Teatree. Tratamentul l-a urmat și soțul meu în același timp cu mine (deși el nu a avut nici un simptom).
0
04-01-2020, ora 16:33
Katy 02
Nu este medic/terapeut
Katy 02
Buna ziua! Imi puteti spune ce fel de sanytol ati folosit antiacarieni sau dezinfectant?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: