Scabie nodulara ! Ajutor !

12-10-2007
Anca27
Nu este medic/terapeut
Anca27
Buna, vreau sa stiu un tratament eficient pt scabie nodulara. am facut mai multe tratamente cu prednisol si simforal si tot felul de creme benzoat de benzil, unguent cu sulf si toate astea degeaba. De vreo 5 luni ma lupt cu bubele pe care le am pe corp (abdomen, fese, picioare), care seamana cu niste umflaturi si atrag dupa ei mancarimi mai ales in timpul noptii. O propunere, un unguent, medicament, injectii, orice care ar putea sa imi fie de folos pt a disparea complet aceste bube si mancarimile. Multumesc anticipat pt ajutor.
40 comentarii 12 Înainte ›
0
18-10-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Poate ca boala recidiveaza datorita faptului ca nu ati dezinsectizat bine lenjeria da corp si de pat sau ati vindecat scabia si acum suferiti de o dermatita de contact la sulf.
0
19-10-2007, ora 00:00
Anca27
Nu este medic/terapeut
Anca27
Ceea ce nu inteleg este ca daca port argint oriunde pe corp mi se innegreste, si asta nu mi intamplat inca pana nu a aparut boala asta.
0
15-07-2009, ora 17:47
elena99
Nu este medic/terapeut
elena99
Buna ziua! Am o intrebare pt Dr. Mihalache: Am o problema cu scabia de mai multe luni, am facut tratament cu benzoat de benzil, Scabex si crema cu sulf, am dezinsectizat tot apartamentul de mai multe ori, fierb lenjeria in fiecare zi pe aragaz cate 1/2 ora, in fine, cred ca uneori chiar exagerez cu igiena, dar totusi scabia persista- ultimul examen parazitologic este din nou pozitiv :-((. Este oare vorba de o scabie rezistenta ??-am citit pe internet de cazuri de rezistenta la lindan, permetrina etc. Daca este asa, ce se poate face?
Va multumesc pentru raspuns.
0
19-07-2009, ora 17:03
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca nu este vorba tot de scabie acum ci de o dermatita de contact la sulf!
Incercati sa luati Claritine 1 cp pe zi la pranz si Ketotifen 2 cp pe zi, dimineata si seara, iar local aplicati Elocom crema pe unde va mananca sau unde aveti eruptie.
0
03-08-2009, ora 23:59
elena99
Nu este medic/terapeut
elena99
Stimate Dr Mihalache, va multumesc pentru raspuns; am facut analiza parazitologica, care confirma faptul ca este vorba tot de scabie! Problema este ca leziunile si mancarimea reapar mereu: dupa un tratament cu sulf dispare mancarimea, dar nu dispar toate leziunile, mai raman cateva, dupa urechi sau la coate, pe lateralul sanilor etc. Oricat de mult m-as da cu sulf, nu reusesc sa "extermin" toate leziunile, iar pielea se irita si se inroseste si trebuie, desigur, sa ma dau ulterior cu creme protectoare, Elocom etc. Din pacate, dupa 2-3 saptamani, reapare din nou mancarimea. In tot acest timp, eu fierb ZILNIC toata lenjeria, o calc si curat apartamentul- tocuri de usi, manere si cam toate suprafetele, ceea ce reprezinta un efort considerabil. Ceilalti membri ai familiei (mama, fratele)s-au imbolnavit o data, s-au tratat, dar apoi nu s-au mai reinfestat. Eu insa, nu reusesc sa scap de boala. Mentionez ca testul HIV este negativ.
Va rog sa imi spuneti daca gresesc undeva si ce se poate face? !
0
04-08-2009, ora 19:02
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Aplicati benzoat de benzil numai pe noduli mai multe zile la rand, dimineata si seara.
0
17-08-2009, ora 17:18
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
@elana: ma intreb oare cate astfel de tratamente o sa mai "incercati" pana va dati seama ca medicamentele chimice si otravurile chimice nu au cum sa va ajute ????

Mie mi-au trecut negii la 14 ani nu dupa 2 cauterizari inutile ci de abia cand am ascultat-o pe bunica care mi-a spus sa dau negii la caine sa-i linga. Cunosc cel putin 20 de cazuri in care negii s-au inmultit de
pe urma tratamentelor medicale si au fost vindecati numai cu leacuri "babesti"
La fel trebuie sa fie si cu scabia dvoastra !
De vina nu sunteti dumneavoastra, nici doctorul ci numai tratamentele si incapatanarea de a crede in astfel de "tratamente".

Mai ales ca vedeti ca domnul doctor nu va poate da un diagnostic corect (a gresit deja odata) si prin urmare nici un tratament corect ( a gresit deja odata) de la distanta, iar benzoatul de benzil este o substanta EXTREM de cancerigena si foarte foarte periculoasa, chiar si vaporii sunt periculosi !

http://www.medizinauskunft.de/artikel/special/06_12_benzol.php
Cateva citate despre benzol (=benzoat de benzil) de da la o pagina medicinala, informatii prezente peste tot dealtfel

"benzolul este toxic si in cele mai mici cantitati"
"provoaca leucemie"
"micsoareaza globulele albe"
"cangerigena"

Dupa cum se pare la multe boli tratamentele naturiste din evul mediu sunt mult mai efective decat stiinta din ziua de azi.

Ramane la atidudinea dvoastra dace vreti sa schimbati macazul catre remedii naturiste sau homeopate, nu se stie niciodata ce si cand ajuta !
0
01-09-2009, ora 16:44
elena99
Nu este medic/terapeut
elena99
Buna ziua din nou!
pt Dr. Mihalache: din pacate leziunile mele de scabie au reaparut: am facut un nou tratament cu sulf 12% timp de 5 zile consecutiv, dupa care pielea s-a uscat si a incaput sa se descuameze. Leziunile pareau ca au trecut si nu mai aveam mancarimi pe burta, doar ici si colo mai aveam cate o leziune. Dar dupa 10 zile, au reaparut spontan multiple punctisoare rosii si in urmatoarele 3 zile s-au extins pe tot corpul. Examenul histologic a aratat din nou scabie
Cred ca tratamentele pe care le fac nu distrug ouale parazitilor.
Va rog sa imi spuneti cum sa mai procedez?
0
01-09-2009, ora 16:50
elena99
Nu este medic/terapeut
elena99
Tin de asemenea sa precizez ca am continuat masurile drastice de igiena, fierb toate hainele si lenjeria de pat, iar lenjeria de corp este absolut noua. Nu cred ca m-am recontaminat, deoarece leziunile au reaparut pe burta si pe sani, iar nu pe maini sau pe picioare, ca sa spun ca le-am luat din mediu. Banuiesc ca parazitii au iesit din ou sa m-au "invadat". Ce s-ar putea face pentru a-i distruge definitiv?
0
03-09-2009, ora 16:45
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Incercati un tratament timp de 5 zile cu Scabex crema, in 2 aplicatii zilnice, dimineata si seara, pe tot corpul!
Inainte de a aplica crema trebuie sa faceti baie.
0
08-12-2009, ora 09:07
gogugogulescu1
Nu este medic/terapeut
gogugogulescu1
Salutare la toata lumea. Am si eu aceeasi problema cu scabia. M-am dat cu tot ce exista pe piata romaneasca : Sulf, Benzoat de benzil, scabex, permetrin, pe toata suprafata corpului si chiar asociat cu ivermectin pastile (nu mai spun de igiena) si dispar toate leziunile dar cum zicea cineva de mai sus se pare ca ramin larve si dupa citeva zile e suficient sa iasa 1 ca dupa aia se repeta toata povestea. Cred e o forma a multirezistenta. (Am luat si claritin pentru a inlatura alergia)
Daca mai are cineva rezerve terapeutice va rog sa ma ajutati ca se pare ca preparatele existente sunt deja depasite.. (mentioez ca diagnosticul a fost confirmat la dermatologie si inainte si dupa tratament)
0
14-01-2010, ora 13:59
elena99
Nu este medic/terapeut
elena99
Buna Ziua!
Pt D-l Dr Mihalache: Din pacate, tratamentul nu a avut efect ( sau efectul a fost temporar) pentru ca boala continua sa ma supere. V-as fi recunoscatoare pentru noi idei. Cineva mi-a recomandat o formula cu
Benzoat de benzil 60 g
Talc 30 g
Oxid de zinc 30 g
Glicerina 30 g
Apa distilata ad 200 ml
De aplicat 5 zile / saptamana x 4 saptamani.
Momentan continui cu solutia asta, dar daca mai aveti idei, v-as fi foarte recunoscatoare.

Pt Gogu1: te-as ruga sa ne spui cum ai facut rost de ivermectina, pentru ca as incerca ivermectina per os + Benzoat sau Scabex percutanat.
Tratamentul este foarte toxic, sunt de acord cu toata lumea, dar din pacate nici nu exista nimic " natural " care sa ne scape de problema asta.
Va multumesc tuturor.
0
14-01-2010, ora 17:37
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Eu nu cred ca mai suferiti de scabie !
Nu am vazut pana acum o scabie rezistenta la tot ce ati spus pana acum !!!
Fie nu este vorba despre scabie, fie exista o sursa de reinfectie datorata mai multor factori : dezinsectia incorecta a lenjeriei de pat sau de corp, contactul cu o persoana bolnava sau cu alte lenjerii contaminate, etc !
Pana la urma vorbim despre o insecta ! Aceasta insecta poate deveni atat de rezistenta doar daca are echipament antichimic !!!
Cred ca ar trebui reconsiderat diagnosticul !
0
17-01-2010, ora 16:05
paulzinho
Nu este medic/terapeut
paulzinho
In atentia domnului doctor Mihalache: cam de 3 luni confrunt cu problema asta...am descoperit cam tarziu dupa 3 saptamani despre ce este vorba facand testul care a confirmat ca este vorba de scabie. Am facut tratament 3 zile cu o crema pe baza sulf...mancarimile au disparut...insa dupa 1 saptamana au reaparut, apoi am incercat o crema Benzoat de benzil 60 g Talc 30 gOxid de zinc 30 gGlicerina 30 gApa distilata ad 200 m, am facut dermatita iritativa de contact, dupa cateva zile folosind locoid crelo si o crema pt regenerarea pielii apoape ma refacusem complet, nu mai aveam aproape nici un nodul si eruptia disparuse complet.insa de cateva zile au inceput sa iar sa imi apara acesti noduli.ce e de facut ? incerc sa ma dau din nou doar pe noduli cu benzoat de benzil ???? multumesc
0
17-01-2010, ora 18:46
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Incercati sa dati pe noduli cu Elocom crema, de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
0
19-01-2010, ora 12:37
elena99
Nu este medic/terapeut
elena99
Scabia rezistenta este o boala noua:
- Arch Dermatol. 2009 Jul;145(7):840-1.
Longitudinal evidence of increasing in vitro tolerance of scabies mites to ivermectin in scabies-endemic communities.Mounsey KE, Holt DC, McCarthy JS, Currie BJ, Walton SF.
- Acaricide Resistance: Clinical In Vitro Observations: Medscape- K Mounsey
Traditionally, treatment failures for scabies are attributed to incorrect application of the acaricide, or failure to treat contacts leading to reinfestation. However, there are now reports of treatment failures linked with drug resistance. Of particular concern is the potential emergence of resistance to the two major acaricides - permethrin and ivermectin. In addition, resistance to other acaricides, such as lindane and crotamiton, have also been reported worldwide.[31-33

Se pare ca aceste insecte s-au adaptat la insecticide, datorita unor mutatii genetice:
The best recognized form of pyrethroid resistance, known as knockdown resistance or kdr, has been linked to specific mutations in the target of these agents, the para-homologous voltage-sensitive sodium channel gene (Vssc).

In 1994, before widespread permethrin treatment was introduced, all mites were killed within 30 min of in vitro exposure to permethrin.[35] By the year 2000, however, 35% of mites were alive after 3 h of exposure and a significant proportion remained alive overnight.[27] More recent analysis confirms increasing tolerance and shows that permethrin is now the slowest acting acaricide in vitro.
0
23-01-2010, ora 19:08
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Benzoatul de benzil nu este nici ivermectin, nici permethrin, nici crotamiton si nici lindan!
Eu nu am intalnit studii efectuate in Romania privind rezistanta scabiei la benzoat de benzil, insa este posibil ca aceasta rezistenta sa apara.
Personal, nu am avut cazuri de rezistenta la benzoat de benzil pana in prezent.
0
23-01-2010, ora 21:55
gogugogulescu1
Nu este medic/terapeut
gogugogulescu1
Pt. elena99 : Ivermectin se gaseste doar la farmaciile veterinare si e destul de toxic ca si toate celelalte preparate discutate mai sus. Cred ca din cauza asta nu se dau in doza suficienta si scabia reuseste sa se adapteze la medicamente.

Ginduri expuse cu glas tare: 2 solutii: ori te arunci pe geam ori mori de intoxicatie medicamentoasa, ca vad ca nu cedeaza la nimic bestia. Si faza cu alergia e adevarata ca devine pielea hipersensibila dupa medicamente si de la infestarea in sine; dupa tratament cu corticoizi local care diminua iritatia si alergia se face loc pentru scabie care vine din nou si infloreste pe un teren cu imunitate scazuta (dupa corticoizi, alergie poate sa apara si la tratamentul corticoid considerat antialergic) si uite asa te trezesti ca esti din om neom de la un "purice amarit" de care atunci cind crezi ca ai scapat iti apare iar si se repeta toata treaba.

Cit despre studii... nu cred ca se apuca nimeni sa faca studii in romania pentru o problema de lumea a 3-a pentru care nu cred ca exista interes in vest(de unde vin fondurile). Asa ca fratilor..vreau idei... Sunt deschis la orice sugestie.
0
03-02-2010, ora 14:28
akkiller
Nu este medic/terapeut
akkiller
vreau sa va spun ca am efectuat tratament cu benzil benzoat intii 6 zile cum mia spus medicul apoi alte 2 saptamini dar iar au reaparut dupacare inca 5 zile dimineata shi seara nu ma ajutat deloc am incercat spirt de 97 % baie ferbinte shi spirt de 2 ori pe zi au disparut cam in 7 zile shi dupa mult timp am simtit ca nu mai am aceasta problema au aparut insa iar se pare ca nu dezinfectasem toata lenjeria o sa ma apuc iarashi de acest tratament sper sa tina o sa iau shi crema scabex de bezil benzoat nu vreau sa ma mai apropii inafara ca e foarte toxic e shi puturos rau as vrea sa va intreb daca ce am scris eu aici ar putea sa functioneze intaradevar sau spirtu nu face decit sa amelioreze situatia astept un raspuns cit mai urgent daca se poate ca sa shtiu daca incep tratamentu sau sa iau altceva
0
28-05-2010, ora 21:56
cocalau
Nu este medic/terapeut
cocalau
scabianil.este crema si se aplica pe tot corpul.trebuie schimbata lenjerie haine(puse intrun sac si scoase afara timp de 3 zile dupa care spalate.sau fierte la 90 grade)
0
28-05-2010, ora 22:00
cocalau
Nu este medic/terapeut
cocalau
pt elena99: scabianil.am incercat si eu cu scabex si nici un rezultat.in schimb cu scabianil intro saptamana am scapat(dupa 4 luni de chinuri):))
0
28-05-2010, ora 22:04
cocalau
Nu este medic/terapeut
cocalau
pana si salteaua pe care dormiti trebuie scoasa afara sau pusa o folie de celofan deasupra.absolut fecare lucru cu care intrati in contact.este foarte important.
0
28-10-2010, ora 01:21
laviniaanelyy
Nu este medic/terapeut
laviniaanelyy
Domnule doctor prietenului meu a fost la doctorul de familie in legatura cu scabia si i'a fost recomandat unguent cu sulf, timp de 3 zile de 3 ori pe zi.pe el il manca foarte rau in timpul nopti dar acum nu il mai mananca.acum il mai mananca foarte rar...am si eu cateva bubite si ma mananca foarte tare cred ca am luat si eu de la el...folosesc si eu unguent cu sulf dar cand ma dau cu el ma mananca pe moment si pe prietenul meu nu il mananca...oare de ce?aceasta este a 3 zi si nu ne'au trecut. ne mai mananca dar nu asa des...mentionez eu am foarte putine iar el foarte multe. iar hainele si lenjeria de apt trebuie neaparat fierte? ca am inteles ca acei acarieni nu traiesc mai mult de 4 zile fara sa fie pe pielea omului..de exemplu spal hainele si lenjeria si le pun intr'un lok sigur si nu o folosesc timp de 4 zile e posibil sa mai fie infectata??? va rog frumos ajutati'ma
0
02-11-2010, ora 21:34
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
In general tratamentul cu sulf da dermatite de contact. Ar trebui sa mergeti la control la medicul care v-a recomandat tratamentul!
Lenjeria care se poate fierbe, se fierbe sau se spala la 90de grade, iar cea care nu se poate fierbe, se dezinsectizeaza cu un spray pentru gandaci si se baga intr-un sac de plastic timp de 5-6 zile, apoi se spala normal.
0
14-05-2011, ora 16:10
brunetzika_19_2007
Nu este medic/terapeut
brunetzika_19_2007
vroiam sa intreb care este denumirea cremei de permetrin in farmacii?
0
02-07-2011, ora 22:47
disperatul
Nu este medic/terapeut
disperatul
Domnule Doctor! Apelez la forum cu speranta ca aveti unele raspunsuri pentru mine.Am fost diagnosticat cu scabie in stadiu incipient(puruit intens noaptea + bubute pe fata palmara a incheieturii, fese si intre degete) am urmat 3 tratamente benzonat de benzil 3 zile + 2 tratamente unguent cu sulf tot 3 zile (reguli de igiena asternuturi prosoape spalate la 90 date cu kill tox(permetrina activa) aspirat dezinfectat masina portofel telefoane(mai aveam putin si imi dadeam foc la tapiterie).Pe timpul tratamentelor si intre ele puruitul a continuat cu senzatia puternica "cava misuna pe mine" inclusiv pe fata si scalp(mai puternic), semne evidente nu am in aceste zone insa sunt cele care prezinta puruit intens.Dupa atatea tratamente bubitele reapar si senzatia de mancarime se intensifica.Ce produs sa folosesc pentru tratarea scalpului si eventual tenului?(stiu ca suna absurd insa am senzatia ca umbla pe acele zone furnici "invizibile").Am comandat online crema "Lyclear" UK, cu permetrina, pe prospect precizeaza folosirea de la gat in jos 12-14 ore, ce efecte secundare ar putea aparea la tratarea scalpului si tenului evitand gura ochii si nasul?.Sunt in pragul disperarii dupa cum si nicknamul sugereaza.Va multumesc anticipat!
0
03-07-2011, ora 16:12
disperatul
Nu este medic/terapeut
disperatul
Precizez ca, din cauza unor probleme familiale grave alimentatia din ultimele saptamani a fost precara fapt ce a dus la pierderea a 7kg din masa corporala si evident scaderea imunitatii, presupun ca din aceasi cauza organismul meu dezvolta un numar mult mai mare de acarieni.In prezent continuii cu tratament cu benzonat de benzil si hepatoprotector (ficatul da semne de durere) si incerc ridicarea imunitatii prin alimentatie sanatoasa echilibrata si suplimente nutritive.Exista in Romania vre-o clinica privata unde m-as putea interna in vederea ridicarii imunitatii si efectuarea tratamentului eventual cu alte produse mai eficiente decat cele deja incercate de pe piata noastra?..Indiferent de costuri!!..Va multumesc anticipat!
0
03-12-2011, ora 12:37
Rodica Man
Nu este medic/terapeut
Rodica Man
Stimata d-na Elena99, dvs. ati procedat corect cu tratamentul cu 'unguent cu sulf'; fiertul rufelor ; dezinsectia locuintei, insa gresala capitala pe care ati facut-o de fiecare data dupa ce mancarimile au disparut in urma tratamentului cu sulf, consta in faptul ca ati folosit produse cosmetice (creme) acestea nefacand altceva decat sa ingrase acarianul scabiei. Orice fel de creme de corp, balsame, pudre etc... sunt total contraindicate pe intreaga perioada a tratamentului scabiei (tratament care poate dura de la 10 zile pana la cateva saptamani, in functie de igiena individului si a mediului in care suferindul traieste). Nu voi sterge sau modifica acest comentariu chiar daca doamna Elena99 pare-se ca si-a rezolvat problema, doar pentru ca doresc ca informatiile continute in mesaj sa fie utile potentialilor viitori suferinzi de scabie.
0
07-12-2011, ora 20:56
alecs975
Nu este medic/terapeut
alecs975
buna seara.am si eu o intrebare. daca scabia modulara e transmisibila ?
pentru ca ceilalti familiari au avut si sau tratat dar as vrea sa stiu daca este inca pericolul sa se imbolnaveasca din nou? tin sa menzionez ca se trateaza de un copil de 2 ani.a facut tratament cu benzonat de benzil dar nu are nici un efect.se poate recomanda ceva mai eficient? multumesc anticipat
0
07-12-2011, ora 22:39
Rodica Man
Nu este medic/terapeut
Rodica Man
Din pacate benzoatul de benzil este cel ma slab antiscabicid. Eu va recomand unguentul cu sulf, nu este cel mai eficient dar da rezultate bune si este accesibil oricui. Scabia de orice fel este contagioasa doar in masura in care persoanele sanatoase din anturajul bolnavului nu respecta normele elementare de igiena si intimitate. Recomand aplicarea unguentului cu sulf dupa 3 ore de la imbaiere si fierberea tuturor rufelor din gama lenjeriei intime. Imbracamintea care nu poate fi fiarta se va introduce in saci de plastic legati la gura mentinandu-se astfel minimum 6 zile. Se va aspira incaperea in care locuieste bolnavul. Este strict interzis a se aplica produse cosmetice pe pielea bolnavului pe intreaga durata a tratamentului bolii.
Adaugă un comentariu / răspuns
40 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: