scaun moale cu mucus

07-10-2013
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna seara
Baietelul meu are 6 ani, e scolar si de 3 zile are scaun moale cu mucus. Nu are febra, varsaturi, urticarie ci doa 3-4 scaune moi pe zi.Sambata a avut diaree cu mucus in care se vedeau parca firicele rosii de sange.I-am administrat furazolidon si sumetrolin, dar continua sa aiba scaun moale cu putin mucus.Are cearcane si nu prea are pofta de mancare..s-a saturat de orez, banane, branza...Am sa-l duc la un pediatru zilele acestea daca persista aceasta stare.In acest caz ce analize as putea sa-i fac?
5 comentarii
0
07-10-2013, ora 22:14
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara. Pentru o conduita terapeutica adecvata, examinarea scaunului prin coprocultura si examen coprocitologic se impune. Etiologia virala poate fi identificata prin determinarea coproantigenului pentru Rotavirus, respectiv Adenovirus.
Dieta de protectie intestinala este foarte importanta (orez fiert, morcovi fierti, ceai menta, paine prajita, etc) iar administrarea de antidiareice (Smecta, Hidrasec) aduce mai multe beneficii decat Sumetrolimul, Furazolidonul. Un probiotic ar reface flora intestinala (Linex, Eubiotic, etc). Multa sanatate!
0
07-10-2013, ora 22:24
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
In primul rand, micutul trebuie neaparat evaluat de catre un pediatru (cearcanele la varsta aceasta inseamna mai probabil deshidratare); iar regimul alimentar cu banane, orez si branza nu reprezinta o alternativa decat pe termen scurt (2-3 zile). La copii, este deosebit de importanta reluarea regimului alimentar normal, pentru a nu provoca dezechilibre. In al doilea rand, avand in vedere prezenta produselor patologice in scaun (mucus si sange) trebuie neaparat efectuate un examen de scaun si o coprocultura (cu bilet de trimitere de la medicul de familie in cadrul unui laborator de stat sau contra cost, la cerere). Este absolut necesara descoperirea cauzei diareei deoarece, chiar daca simptomatologia remite, in scaun se pot elimina microorganisme pe o perioada mai indelungata (chiar cateva luni).
Aflandu-se in colectivitate, este posibil ca acolo sa existe un focar.
Intre timp convingeti-l sa bea cat mai multe lichide si administrati Hidrasec 10 mg, 3x1 plic/zi, dizolvat in apa sau ceai.
O seara placuta!
0
08-10-2013, ora 09:22
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Va multumesc pentru sfaturi.Azi am programare la medic.
0
10-10-2013, ora 11:18
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua
Am dus copilul la medic si mi-a facut trimitere la laborator pentru examen coprobacteriologic care va fi gata abia saptamana viitoare. Intre timp ii administrez furazolidon, debridat, biotics si lichide.De mancat mananca mai bine insa dupa fiecare masa are scaun, deci are vreo 4 scaune pe zi, mai moi.Este vioi, se joaca, nu l-am dus saptamana aceasta la scoala *este clasa 0*, insa ma ingrijoreaza frecventa scaunelor, de obicei cand manca bine are doar 1-2 pe zi.Dna doctor mi-a spus ca ar putea fi vorba de o colita..Asteptam rezultatul analizelor si sper sa-si revina cat mai repede.
0
30-08-2014, ora 18:09
silpower
Nu este medic/terapeut
silpower
Am exact aceeasi problema la baietelul meu de 3 ani si jumatate. Suntem abia in stadiul de analize. Imi puteti spune care a fost mersul situatiei in cazul dvs. si rezultatul? Cum ati rezolvat-o?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: