Scaun semi apos, diareic verde mazarat si plans aproape in continuu

21-11-2016
aditzas
Nu este medic/terapeut
aditzas
Buna ziua,
apelez la cunostintele dvs pentru situatia urmatoare
Sunt tatal unui bebe de 2 luni jumate, care a avut in trecut, pe la o luna si jhumate diaree cu mici puncte de sange in scaun. A fost dus la urgenta la al doilea scaun cu puncte de sange, administrat smecta, mucilaciu si Ceflox. Dupa 5 zile externat mult mai bine (sangele nu a mai aparut din ziua in care l-am adus la spital), ajuns acasa facea scaun ca o pasta de dinti mai verde uneori galben (mananca NAN fara lactoza plus san). Are o agitatie prin plans destul de puternica (mai toata ziua), salivatie oarecum buna, nu accentuata. A facut diaree din nou, fara sange, am inceput din nou acasa mucilaciu si iese verde mazarat, oarecum nelegat dar nu moale, oarecum mai tare.
Plange destul de mult dar are pofta de mancare si scaune acum dupa mucilaciu unu pe zi, inainte de regim doua maxim trei pe zi...
plansul asta e normal? gangureste, zambeste cand vb cu ea, saliveaza, baga manutele in gura si suge degetul dar ne ingrijoareaza mult agitatia asta .
E normala ? sau gresim noi cu ceva ?
3 comentarii
0
22-11-2016, ora 16:20
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Din nefericire bebelusul dumneavoastra a trecut printr-o infectie intestinala, pe cand se afla in plin proces de insamantare a intestinului cu flora necesara digerarii si absorbtiei alimentelor, asa incat revenirea la normal implica timp ceva mai indelungat (poate chiar 1-2 luni). Trebuie sa aveti rabdare, sa repetati coprocultura, coprocitograma, sa pastrati cat puteti de mult alaptarea (macar pana la 6 luni) si sa faceti consult periodic la medicul pediatru. Daca copilasul creste in greutate, nu trebuie sa va faceti griji.
0
25-11-2016, ora 03:18
aditzas
Nu este medic/terapeut
aditzas
Multumesc mult
0
25-11-2016, ora 10:06
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Cu placere !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul