scaune cu mucus si sange

70 comentarii 1 2 3
0
06-10-2014, ora 21:35
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
In acelasi stadiu, ce valoare avea Proteina C reactiva?
0
07-10-2014, ora 22:16
alf2linux
Nu este medic/terapeut
alf2linux
I-am facut azi colonoscopia. Mucoasa colonului este inflamata friabila la atingerea cu endoscopul. in rest nu sunt polipi, ulceratii, fistule. Am dus azi 3 probe de biopsie la V. Babes. In peste 10 zile avem rezultatul.
Maine ii facem un test de imunologie, din sange.
Sper ca rezultatele sa fie favorabile copilului si sa nu avem cumva ceva grav.
Am vazut ca doctorul a zis sa nu e asa rau, asa ca sper ca aceasta mucoasa inflamata sa fie doar reactie a clostridiumului si a unei eventuale intolarente la vreun aliment.
Ma gandesc ca poateo fi intoleranta la ceva, pentru ca scaunele cu sange au aparut concomitent cu intarcarea copilului. Atunci l-am trecut de pe laptele de san pe lapte de vaca pasteurizat.
De azi ii opreste tratamentul cu Vancomicina si celelalte antibiotice si ii administreaza Saloflak de 250, jumatate de pastila dimineata, jumatate seara.
Inca este la regim de austeritate cate 30 ml de un soi de lapte cu N. din 3 in 3 ore. Sper sa ii mareasca doza pentru ca nu ii ajunge si urla ca vrea papa cand se termina.
Ii administreaza si glucoza si Kabiven.
Sper sa revina incet pe alimentatie mai consistenta ca a scazut in greutate cam 1 kg in 10 zile.
0
08-10-2014, ora 19:52
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Succes! Reveniti cu noutati deindata ce le aveti.
0
19-10-2014, ora 20:25
alf2linux
Nu este medic/terapeut
alf2linux
La colonoscopie scrie ca aspectul histopatologic este al unei colite focale acute, cel mai probabil infectioasa, in curs de remisiune histologica.Nu sunt prezente aspecte careacteristice pt. diagnosticul unei boli inflamatorii cronice intestinale.La o saptamana de la externare a inceput sa faca iar din cand in cand scaune cu sange, gen firisoare (f. putin), dar are cate 7-8 scaune. Copilul are pofta de mancare si bea si electroliti, chiar cu placere. Am constatat ca aprox. la 1 ora dupa ce mananca are scaun, care e cremos. I-am dat regim si smecta si probiotice. Mi s-a spus ca se vindeca mucoasa si de aceea apar firisoarele de sange, iar scaunele multe ar reaparea la 5-10 zile dupa terminarea unui tratament cu antibiotic. Astept pareri si sugestii legate de acest caz.
0
03-11-2014, ora 19:02
Adri7
Nu este medic/terapeut
Adri7
Buna ziua. Avem o fetita de 7 luni, alimentata la san la cerere si, de o luna, am inceput si diversificarea. De aproximativ 2 sapt am observat niste firisoare in scaun de culoare inchisa, rosiatica sau chiar neagra. Am luat legatura cu medicul de familie care ne-a spus ca firicele negre ar putea fi de la banana, dar pt cele rosiatice nu gaseste o explicatie. Ne-a recomandat sa facem coprocultura care a iesit negativa. Mentionam ca firicele nu par a fi de sange, sunt solide, numeroase, de dimensiuni diferite, de la 2-3 mm la 1 cm, arata ca niste viermisori si apar in fiecare scaun. Scaunele nu sunt diareice. Care ar putea fi cauza sau ce investigatii suplimentare putem face? Va multumesc.
0
05-11-2014, ora 08:48
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Un ex.coprocitologic se impune.Daca este corect si asa se pare, consideram totul in normalitate.
0
02-04-2015, ora 00:28
georgiana55
Nu este medic/terapeut
georgiana55
Buna seara! Am si eu o problema asemanatoare! Bebelusul meu are 9 luni si jumatate. La nastere a avut 3, 450kg iar acum are 8, 3kg. A luat bine in greutate pana acum o luna, cand a inceput sa scada, creste, scade, de la 8, 5 a ajuns la 8, 25, apoi iar 8, 45 si acum iar a scazut. A fost bolnav acum 3 sapt, a avut o pneumonie si a luat zinat. De acum 4 zile face caca cu mucus rosiatic, nici nu stiu cum sa explic mai bine, la inceput a fost mucus simplu, acum este si cu fire de sange, sunt amestecate in caca, nu deasupra.Nu la toate scaunele dar majoritatea.nu sunt scaune diareeice mereu.unul pe zi dar sunt frecvente, adica undeva la 6-7. In plus decand am inceput diversificarea el nu prea digera mancarea, si acum recent mai deloc. Vreau sa merg sa ii fac toate analuzele necesare, ma puteti ajuta cu ce sa incep si ce sa facem ca sincer el nu a fost bolnav deloc si nu stiu de unde sa incep. Am sunat pediatru si a zis sa stau calma ca nu e cv grav, sa urmaresc daca este hemoragie.dar mie mi se pare ca este ceva grav. Va multumesc
0
04-04-2015, ora 19:26
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Examenul coprocitologic(sau ex.de digestie) este de efectuat.Dar tot un medic pediatru va trebui sa analizeze intregul caz.Succes!
0
26-12-2015, ora 09:49
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Augmentinul da diaree, uneori cu sange scrie in prospect.
0
18-01-2016, ora 21:15
valicr
Nu este medic/terapeut
valicr
Buna seara.am o intrebare va rog. AM 35 ani.De regula sunt mai constipata.azi am vazut niste firicele de sange in scaun si mucus. Am o jena nu o pot numi durere in stanga sub coaste spre spate.Analizele la sange sunt foarte bune. Totusi sunt un pic speriata sa nu fie ceva grav.
Adaugă un comentariu / răspuns
70 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânge în scaun
  •