Scaune dese, unele cremoase cu mucus copil 5 ani

15-11-2016
zahariabogdan
Nu este medic/terapeut
zahariabogdan
Buna ziua,

Fetita noastra a facut de ceva vreme o enterocolita pe care am tratat-o cu sumetrolin si reflor. am tinut si regim. Dupa ce ne-am vindecat, la indemnarea pediatrului am trecut pe regim normal si reintegrarea in colectivitate ( gradinita).
Dupa 3 zile de gradinita, au aparut scaunele dese si uneori moi, cu mucus. Probabil ca a mancat ceva la gradinita. Si nici pana acum nu am scapat de ele ( se face aproape o luna).
Intre timp am facut analize la trei clinici ( coprocultura, coprocitograma, pentru rotavirus, pentru giardia, coproparazitologic, teste de digestie ), iar la ultiimele analize facute ( clinica synevo ) ne-au iesit salmonella spp, dar la coprocitograma au iesit leucocite absente.
Copilul manaca regim orez, banane, paine prajta, etc si momentan este pe biseptol + bulardi, de cam 4 zile. Se joaca, este vesel, dar cam palid.
Numarul de scaune a scazut la trei, dar tot sunt cu mucus.
Am mai intalnit aici pe forum ceva asemanator ( de prin 2013 si mai vechi ), dar ca de obicei nimeni nu spune cum a rezolvat problema, sau ce au mai facut.
Salmonella nu stiu daca se manifesta asa. Copilul are o stare buna, nu acuza dureri de burta sau de cap, numai ca face des caca cu mucus.

Aveti idee ce ar putea fi ?
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
2 comentarii
0
16-11-2016, ora 10:30
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata

Terminati tratamentul pe care l-ati initiat si repetati coprocultura de control.La copii mici refacerea intestinelor dupa o infectie cu Salmonella dureaza cateva luni.
Ar ajuta includerea in alimentatie a unor alimente ca : iaurt, chefir, branza de vaci fermentata, ovaz, ciocolata neagra, cereale, lapte de soia, varza si castraveti murati si cure de 7-10 zile de sinbiotic, de exemplu COMPLIFLORA BABY 1 plic pe zi dizolvat in ceai, iaurt sau apa. Repetati sinbioticul inca 1-2 luni, daca este necesar, tot 7-10 zile.
0
06-01-2019, ora 23:32
Iuli@1984
Nu este medic/terapeut
Iuli@1984
Buna ziua! Ati reusit sa scapati de salmonella? In cat timp?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul