Schimbare punte la fixarea definitiva 😢

25-09-2015
Ionela2014
Nu este medic/terapeut
Ionela2014
Buna seara, nici nu stiu cum sa încep 😕 si nici cui sa ma adresez.La începutul acestei luni (chiar pe 1sept)mi-a ajuns lucrare de portelan si in timp ce aşteptam sa vina doctorul, asistenta ca sa treacă timpul imi arată puntea de portelan integral toată albă (si pe dinăuntru);in ziua respectiva mi-a fixat-o provizoriu si am fost rugata sa achit in totalitate 2765Ron, chiar daca am dat un avans de 450 RON (doar ajunsese puntea, era in gura la mine) pt.ca oricum pe 3intrau in concediu.La asemenea suma am cerut factura la care toată echipa s-a schimbat la fata si a început sa se fastaceasca, au început sa completeze factura, sa caute chitanţierul, si in timp ce o completau intrebandu-se unul pe altul ce trebuie sa scrie si imi explicau ca o sa ma obişnuiesc in 2/3zile etc(adica ma ţineau de vb)Cand am primit factura am verificat doar sumele, Negândindu-ma ca as putea fi victima unei escrocherii😥(zic eu).dupa pe 24 sept ieri, am fost sa o cimenteze definitiv si cum imi scoate lucrarea trece in stânga mea sa o curate deasupra gunoiului si încep sa aud scrijelit pe metal, la care întorc capul si văd înăuntrul lucrării negru(zic in mintea mea o fi cimentul)dar mi-a dat de gândit...între timp intra un tip(care a mai fost si atunci la fixarea provizorie) si ma gândesc cum de intra doar la mine, si as vrea sa întreb de negreata aia dar ei vb, si zic nu e politicos sa întrerupe dr.(subiectul discuţiei lor:escrocherii cu acte in regula, plus scaunul e amplasat sa nu vezi masa de lucru ce pregăteşte asistenta).nelamurita si suspicioasa ma duc la Recepţie sa fixez alta program.pt alta lucrare si simt recepţionera ca era un pic cam speriata(nu chiar in apele ei) si direct acasă sa văd ce scrie pe factura :lucrare metaloceramica ;am încercat azi sa ma duc sa lămuresc cu dr.dar de stres am dat in bâlbâiala plus ca era cu pacient si tot ce am făcut a fost sa schimb data la următoarea prog.Specific nu mi-a zis dr ca o sa fie doar faţeta de portelan, cand m-au întrebat din ce sa fie am zis portelan integral(eu stiu ca asta am plătit);acasă uitându-ma bine am 2 puncte unde e galbena si se vede clar ca e făcută doar fata din portelan(partea din spate e mai galbena-cealaltă nu era asa.m-am uitat la o poza cu ei si păreau mai lati cei vechi căninul si incisivul.nu stiu ce sa fac, cum? La ANPC iti primesc plângerile dupa ce ai încercat o conciliere amicală, m-as duce luni sa vb dar parca văd ca iar tremur si ma pierd de supărare si nici nu stiu cum sa abordez dr.Va rog ajutaţi-ma cu un sfat!!toata ziua am tremurat de supărare, pt.mine înseamnă mulţi bani
1 comentarii
0
28-09-2015, ora 20:00
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Buna seara,


In primul rand, cel mai probabil este vorba de o neintelegere din partea dv si nimic mai mult. Ca sa intelegem mai bine:

1. Zirconiu - 'alb' atat in interior cat si in exterior; pret cuprins intre 200 si 450 euro per element in functie de clinica.
2. Coronita din ceramica total fizionomica - desi numele poate sa fie usor derutant, aceasta coronita este realizata pe suport metalic pentru o rezistenta mai buna, adica 'alba' in exterior si neagra in interior. Pretul este cuprins intre 350 si 700 RON in functie de cabinet si calitatea ceramicii.
De coroanele semifizionomice sau metalice nu are rost sa vorbim.

Pe langa acest aspect, din moment ce dv ati semnat ca ati primit o punte metaloceramica (2-ul de mai sus), chiar daca v-a fost promis ca o sa fie din zirconiu, haur sau kriptonita, despre ce vorbim?

In al doilea rand. Va 'tineau de vorba' - dupa cate inteleg eu va explicau ce aveti de facut si de ce. 'Escrocheria' cu factura - este in cel mai rau caz fata de ANAF, nu fata de dv. Datul obiectelor sub campul vizual al pacientului/masuta departe de pacient - o practica foarte des intalnita si NECESARA pentru dv, nu pentru noi ca medici. Curatatul in dreptul cosului de gunoi si nu deasupra pacientului - motive evidente, nu intru in detaliu. 'Fastacitul' secretarei -...?

In al treilea rand si cel mai important, este extrem de improbabil (chiar spre imposibil) sa va dea o punte facuta din zirconiu iar ulterior acea punte sa fie schimbata cu una metaloceramica. Pe langa faptul ca nu suntem iluzionisti ci medici dentisti, este total neprofitabil sa facem o punte din zirconiu si dupa sa o schimbam cu una metaloceramica; ca sa nu mai vorbim ca noua punte nu va fi adaptata cum trebuie, iar cu puntea veche nu avem ce sa facem.

Toate acestea fiind spuse, ce s-a intamplat in cazul dv cel mai probabil este fie sa nu fi inteles ca puntea ceramica total fizionomica are metal 'pe sub' iar partea alba din interior sa fi fost material de cimentare fie ce ati vazut initial sa fi fost o punte provizorie din acrilat dar atunci nu mai prea are logica restul. Oricum, acest aspect este total irelevant din moment ce ati semnat ca ati platit o punte total fizionomica... si asta ati primit.

Toate cele bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: