Schizofrenia este ereditara?

03-07-2008
mateiu.a
Nu este medic/terapeut
mateiu.a
Buna ziua,

Tatal viitorului meu sot, sufera de schizofrenie, nu se stie exact ce tip. Sotul meu cat si sora lui sunt sanatosi.
Intrebarea este, ce posibilitate exista de a se transmite aceasta boala la copiii mei ?

Va multumesc.
12 comentarii
0
03-07-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
In general schizofrenia este transmisa genetic. Asta nu inseamna ca neaparat copii dvs. vor avea boala ci doar ca au sanse ceva mai mari decat restul populatiei, ca sa o dezvolte. Aparitia schizofreniei tine mai mult de un complex genetico-biologico-social si nu de simpla transmitere ereditara. Eu am alta specialitate si astea sunt informatiile generale pe care le stiu din facultate. Este recomandat sa consultati un psihiatru, pentru o parere mai avizata.
Multa sanatate!
0
08-07-2008, ora 00:00
mateiu.a
Nu este medic/terapeut
mateiu.a
Va multumesc pentru informatie, o sa intreb si un psihiatru.
0
12-08-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
1% din persoanele care au cazuri in familie mostenesc schizofrenia!
0
25-01-2010, ora 11:15
LAPOLA
Nu este medic/terapeut
LAPOLA
MA INTERESEAZA SA STIU DACA SCHIZOFRENIA ESTE VINDECABILA.
0
27-01-2010, ora 08:11
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Orice boală este vindecabilă, nu există boli incurabile. Medicul tratează, dar numai DUMNEZEU vindecă, deci...vindecările se dau în funcţie de gradul de credinţă.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.



În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
31-01-2010, ora 00:26
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
pai din ce am citit si eu, plus programe tv dedicate subiectului.asta e o boala care nicidecum nu se vindeca si netratata se agraveaza rau. pt ca spre deosebire de altele mai usoare ( depresie, anxietate ) schizofrenia modifica in timp niste chestii in creier. ireversibil. iar tratamentul doar tine sub control problema.
0
31-01-2010, ora 00:28
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
un amanunt e ca un copil nascut cu aceasta tara nu manifesta simptome pana in adolescenta sau mai tarziu. am cunoscut o fata la care boala a debutat pe la 14 ani brusc si infiorator.
0
03-02-2010, ora 07:13
art_crime2005
Nu este medic/terapeut
art_crime2005
unchiul shi verisorul meu sunt schizofrenici.amandoi s-au imbolnavit in facultate. eu am 20 shi sunt anul 2 iar la 7 dimineatza citesc despre schizofrenie . kt timp mai imi datzi ? :))
0
03-02-2010, ora 09:20
LAPOLA
Nu este medic/terapeut
LAPOLA
AS DORI O PARERE PERTINENTA, DACA SE POATE. PANA ACUM AM VAZUT TOT FELUL DE PARERI TOTAL NEINTERESANTE DESPRE SUBIECTUL URMARIT DE MINE.
0
03-02-2010, ora 17:25
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
lapola, uite ce scria pe un site dedicat acestei boli :

"Schizophrenia is a serious disorder of the mind and brain but it is also highly treatable. Although there is no cure (as of 2007) for schizophrenia, the treatment success rate with antipsychotic medications and psycho-social therapies can be high. If the appropriate level of investment is made in research, it has been estimated that a cure for schizophrenia could be found within 10 years (by the year 2013)"

deci nu exista vindecare, se estimeaza ca se va gasi una in cativa ani , zic ei, pana in 2013 daca se investeste suficient in cercetare...
deocamdata se trateaza cu medicamente antipsihotice.

poate iti raspunde mai precis un medic psihiatru de pe forum.
0
17-05-2010, ora 12:02
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
De vreo 2-3 luni tin dieta fara gluten si cazeina si pot sa spun ca ma simt total diferit -MAI BINE!

Categoric este si o componenta genetica, dar de multe ori implica si o incapacitate mostenita de a procesa aceste peptide cu actiune tip drog, pe fondul unei permeabilizari temporare a intestinului. In timp exista o uzura a intestinului subtire, fiindca se permeabilizeaza si din cauza deficitului de glutamina, dar si din cauza intolerantei sau chiar alergiei la exorfine. Astfel in timp se instaleaza si atrofia vilozitara, scade absorbtia nutrientilor, un motiv in plus pentru reducerea eficientei individului per ansamblu.

In schimb... creste absorbtia proteinelor derivate din gluten si cazeina. Astfel in paralel cu uzura intestinului, exista un fenomen de uzura treptata a creierului. Cautati pe google folosind formula "gluten brain".
Sunt destule marturii ale unor experti ce au studiat fenomenul in amanunt. Sau dimpotriva, oameni care au pur si simplu INTUITIE, un bun simt nativ. Cu toate ca nu au studii de specialitate, ei au sesizat de mult aberatiile lumii asa zis civilizate si ducand o munca de furnica, isi fac datoria mai departe incercand sa spuna lumii adevarul. Dar cine-i ia in seama...

Cred ca va este tare greu in pozitia ingrata de "medici", impostura legalizata... Va compatimesc sincer, va veni vremea cand veti plati atatea destine distruse: autisti, schizofrenici...
0
10-11-2010, ora 12:27
marga eugen
Nu este medic/terapeut
marga eugen
eu am schizofrenie am avut peste 30 de internari in 8 ani si am cunoscut zeci de schizofrenici nici unul nu s-a vindecat multi erau credinciosi dar se pare ca zeul lor nu avea chef sa-i vindece doar sa-i foloseasca in experimente bizare ca pe cobai umani cei ce renunta la tratament medicamentos si opteaza sa se trateze cu rugaciuni si cu pelerinaje cu sfantul maslu si alte bazaconii institutionalizate ajung asa rau si atat de evident nebuni ca nu mai ai cum sa-i convingi ca sunt bolnavi si sfarsesc prin a fi bagati prin ospii sau puscarii daca nu-i vindeca dumnezeu definitiv chemandu-i la el prematur asa ca grije mare cui va adresati si pe cine ascultati e mai sanatos sa vorbiti cu psihiatrii si nu cu cei posedati de sfantul duh se poate trai rezonabil ca schizofrenic cu ajutorul oamenilor progresisti nu a celor care gandesc ca in evul mediu cand bolnavii psihici erau arsi pe rug nu indemnati sa caute vindecare de la bunul dumnezeu cititi viitorul unei iluzii de Sigmund Freud si vedeti lucrurile si din alta perspectiva eventual sanatate si virtute
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •