Schizofrenie ?

04-09-2017
Negroni
Nu este medic/terapeut
Negroni
Buna ziua! As vrea sa fiu mai direct si sa nu detaliez prea mult.. acum aproximativ 3 ani am trecut printr un esec pe plan personal si de atunci ma confrunt cu stari de anxietate majore, stima de sine si increderea mi au scazut extrem de mult si de ceva timp imi este frica sa nu am schizofrenie fiindca nu mai pot purta o conversatie cu o persoana si daca o fac mai gresesc cuvinte ori nu gasesc subiecte de discutie si de cele mai multe ori ma pun in situatii ciudate si stanjenitoare, in zilele mele libere prefer sa nu raspund la telefon si sa stau in zona mea de confort nu vreau sa am nici o activitate sociala.. eu care inainte eram o persoana sociabila cu multi prieteni.. acum m am retras foarte mult si implicit nu prea mai am prieteni sau motivatia de a face ceva constructiv, am memoria slaba.. de exemplu uit unde imi pun cheile, telefonul, tigarile etc la scurta perioada dupa ce le las.. este posibil sa sufar de schizofrenie ?
5 comentarii
0
04-09-2017, ora 14:15
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Treci prino schimbare evidenta, dar asta nu inseamna ca gata, ai schizofrenie :). Nu ne spui cati ani ai, in ce context ai observat acea schimbare care consta in principal in retragerea din social. Cel mai simplu ar fi sa mergi la un psihiatru, sa te consulte si sa vezi dupa aceea daca ai avut dreptate sau nu. Nehotararea e cea mai a naibii treaba, pentru ca nu actionezi si traiesti cu frica. Simptomele descrise de tine nu sunt neaparat cele care sa descrie schizofrenia si conteaza enorm daca ai sau nu in familie persoane cu schizofrenie. Deci, cel mai simplu, ia trimitere de la medicul de familie, mergi la psihiatru si asa rezolvi problema.
0
04-09-2017, ora 14:18
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
si un psiholog clinician iti poate spune daca ai sau nu, iar daca va observa ca e nevoie de medicatie, te va trimite si la psihiatru (pentru a trata schizofrenia, sau alta tulburarea ai avea si ar necesita medicamente). Retragerea ta din social poate fi datorata depresiei, sau altor tulburari psihice si nu neaparat schizofreniei. Dar daca tu nu te simti ok cu tine, ia masuri si mergi la un specialist: psiholog clinician, psihoterapeut, psihiatru.
0
04-09-2017, ora 14:31
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

In schizofrenie sunt prezente halucinatiile, ceea ce dvs nu ati mentionat ca ati avea. In orice caz, ar fi bine sa mergeti la un consult psihiatric, pentru o evaluare corecta ( anxietate, depresie), iar daca simtiti nevoia, chiar un tratament medicamentos. In paralel, va sfatuiesc sa incepeti o psihoterapie, ci sa nu mai stati asa in starea in care sunteti, 3 ani fiind deja mult, timp in care nu ati facut nimic pentru a va schimba situatia. Psihoterapia va poate ajuta sa treceti peste conflictele psihologice pe care le-ati trait si care au generat aceasta situatie actuala. Scucces si curaj, ca se poate!
0
04-09-2017, ora 15:26
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Ce medicamente luati? Multe din simptomele suparatoare pe care le descrieti pot fi de la medicatie si ma gandesc ca pentru "stari de anxietate majore" de 3 ani luati totusi ceva. Uitati unde vi-s cheile, telefonul...eu sunt si mai si, tot timpul uit ce-am facut cu banii si sa stiti ca totusi niciodata nu mi-a trecut prin cap ca as avea schizofrenie! Haideti sa mai si glumim...:)

N-am prea inteles cum e cu conversatiile, cum gresiti cuvintele. Oamenii nu va inteleg? Puteti da un exemplu de situatie stanjenitoare in discutia cu altii?
0
04-09-2017, ora 16:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu. Pentru schizofrenie trebuie sa aveti deliruri si halucinatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul