schizofrenie de patru ani

1217 comentarii 1 2 ..... 394041 Înainte ›
0
23-07-2011, ora 19:38
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Daca spun ca te "cred"ma lasi in pace?okto.esti "informat"m-ai convins, dau fuga la farmacie sa iau niste pilule, cam ce culoare m-ar prinde?
0
23-07-2011, ora 20:33
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Să vă las să ce..? Să promovaţi terapii fără niciun rezultat, fără să aduc niciun contraargument valid şi, mai mult, mult mai solid ca arugmentele expuse?
0
23-07-2011, ora 20:42
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Oricum, nu am nicio plăcere să vă contrazic. Vreau doar să vă fac să înţelegeţi că aţi luat-o pe o cale greşită. Toate terapiile astea şi reţetele de plante cu vitamine apărute peste noapte sunt precum sectele care promit minuni pe bandă rulantă pentru a atrage cât mai mulţi adepţi, deci şi fonduri. De fapt, nu e nicio minune, niciun rezultat. Numai vând vise. Trebuie să înţelegeţi un singur aspect: dacă exista o formulă magică, o terapie minune pentru o afecţiune anume, nu mai exista astăzi boala respectivă. Dacă o terapie promite marea cu sarea şi totuşi pământul e plin de suferinzi, e clar că-i minciună.
0
23-07-2011, ora 20:51
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
(Ar trebui ca administratorii să introducă opţiunea modificării postului anterior să nu umplu pagina cu replay-uri ori de câte ori mai vreau să spun ceva)

V-am oferit mai sus motive serioase şi argumente solide în defavoarea terapiei Gersen. De ce mă consideraţi neinformat? Doar pentru că credeţi orbeşte într-o iluzie şi oricine nu-i de-acord cu ea sau încearcă s-o demonteze este fraierit de complotul mondial al companiilor farmaceutice? Nu există niciun studiu SERIOS condus de clinca Gersen sau spitalele care practică dieta care să confirme eficacitatea. Pe forum sunt doar poveşti inventate. Iar studiile IMPARÈšALE arată că e ineficientă. Ce vreţi mai mult? Să trăiţi pe viu eşecul pentru a vă convinge de el? Nu e de-ajuns că au murit 21 de oameni cel puţin din cauza cancerului şi alţi câţiva din cauza clismelor pentru validarea lui?
0
23-07-2011, ora 22:16
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@okto

Esti tare amabil, pui prea mult suflet si suflare sa ma convingi pe mine ca am luat-o pe o cale gresita.Recunosc sunt pacatoasa, iubesc natura, naturalul si naturaletea si mai spun a n-a oara,...dincolo de acest banal si fals pina sub epiderma, inca mai exista oameni.Ca sa explic convingerile mele ar fi prea mult de spus si documentat si cum nu exista interes si inteles, pastrez pt.mai tirziu sau pt alt loc ceea ce trebuie sa fie.E tare scumpa calatoria pina in Peru, dar asa m-as duce sa servesc o fiertura de ayahuasca si chakruna ;multi domni cu studii multe chiar din mediul pshiatriei, psihologiei, artisti, oameni de afaceri, au gasit chemare si raspuns la toate probleme vietii lor.
0
25-07-2011, ora 10:20
Adriana76
Nu este medic/terapeut
Adriana76
pentru kv as dori sa stiu parerea dvs in legatura cu tratarea simptomelor negative din schizofrenie.Mentionez ca la inceput in urma cu un an au fost si cele pozitive -halucinatii auditive olfactive care au cedat in cateva zile sub tratament cu seroquel, dar de atunci ma confrunt cu aceste senzatii de a nu putea simti trairile, tendinta de retragere senzatia ca nu pot fi coerenta, in vorbire dar daca sunt pusa in situatie fac fata, spun ceilalti, foarte bine.Practic cred ca ma confrunt cu o stare de scadere a nivelului de constienta.Asa simt dar lupt cu toate si nu dau curs senzatiilor transmise uneori imit realitatea.Acum iau solian 200mg si sertralin 100, pentru ca dozele mari de neuroleptice imi creau o si mai mare desprindere de realitate adevarate crize cand nici nu mai puteam vorbi sau sa ma misc.iau de doua luni aceasta combinatie si nu mai am acele crize dar simptomele nu prea cedeaza.Am vazut ca sunteti o persoana destul de informata poate situatia cu copilul v a determinat, de aceea m am gandit ca ma puteti sfatui cumva.va multumesc si multa sanatate baiatului
0
25-07-2011, ora 14:31
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Adriana76
Daca doresti o parere si sa-ti spun cum am procedat eu, o fac cu placere, in rest, medicatia alopata nu este domeniul meu, la asta va raspunde Dr.T desigur.Simptomele negative in cazul fiului meu au fost accentuate in perioada medicatiei, se transformase in autist, nu mai stiam sigur daca e din vina schizofreniei sau a tratamentului, totul era si se manifesta in cel mai rau mod asa ca a fost f.greu sa iau o decizie.Am trecut la homeopatie, mai exact Anacardium Orientale, dilutia medie, in momentul in care am constatat imbunatatirea am retras si aceste picaturi care nu se dau la nesfirsit ci pina in momentul in care se stabilizeaza situatia.Intr-o perioada in care revenise negativismul i-am dat Rescue Remedy, tratament floral Bach deci tot homeopat, este folosit in situatii de urgenta, in cazul nostru a fost excelent, am scapat de starea in care era, treptat am revenit la o forma buna de viata presarata cu stari de buna dispozitie.Desigur nu totul functioneaza exact la fel in toate cazurile, eu personal m-am indreptat spre latura naturista din chemare si de nevoie, nu mai aveam alternativa.De ex. the_eye se simte bine cu neurolepticul, daca raspunde asa bine la tratament poate sa-si revina in timp, desigur daca nu cade in capcana dependentei;am citit despre un tinar care lua Depakine 1000 mg pe zi si nu avea nici-o problema, fiumiu n-a suportat nici 300 mg, e greu sa dai un sfat, sugestii, pareri, da!.Eu personal nu suport agresivitatea nici verbala, nici in tratament deci asta ma trimie la utilizarea remediilor naturale si am mare incredere in medicina holistica (vindecarea concomitenta a sufletului si a trupului prin toate mijloacele).
0
25-07-2011, ora 14:55
Adriana76
Nu este medic/terapeut
Adriana76
Va multumesc pentru raspuns si va doresc toate cele bune.Cum se poate face rost de produsele homeopate...ati fost la un homeopat?
0
25-07-2011, ora 15:51
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Daca ai homeopat in oras si ti se pare o abordare benefica, este bine sa-ti faca un tablou complet cu tot ce tine de problemele tale.Homeopatia pe care multi o blameaza, dar pe ascuns apeleaza la ea, este blinda iti stimuleaza imunitatea in asa fel incit corpul tau sa identifice boala si sa inlature cauza ei in forma cea mai profunda, pina la emblema energetica.Rescue Remedy l-am folosit fara sa cer parerea cuiva, cuprinde in el urmatoarele remedii:1-Cherry Plum, pt.cine se teme ca-si va pierde uzul ratiunii, 2-Clematis, pt.cine viseaza cu ochii deschisi, este indiferent la ceea ce se intimpla in viata de zi cu zi, fuge de realitate, 3-Impatiens, pt.cine este nerabdator, nu suporta interferente in ritmul sau, 4-Rock Rose pt.cine este cuprins de panica si temeri puternice, 5 Star of Bethlehem pt.cine a avut parte de orice soc sau dureri fizice, mentale si emotionale.Poti sa te regasesti doar in unul din cele 5 remedii cuprinse in Rescue Remedy sau in altul din cele 38 de esente florale Bach.E mai greu sa intervii acolo unde un anumit gen de medicatie a produs daune serioase, dar nu este imposibil pt ca in sfirsit cei care muncesc in adevar pt fiinta umana scot cit mai mult la lumina faptul ca de fapt toate aceste abordari sunt cai pt a determina organismul sa se refaca singur, din interior acolo unde sta adormita forta noastra.

Ginduri de bine iti transmit
0
25-07-2011, ora 20:21
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Nu am spus de unde sa-ti iei produsele, sunt farmacii care au remedii homeopatice si desigur de la Farmacia Verde poti acizitiona, dar poate totusi nu incepi ca mine tratamentul, , dupa ureche, ,.Am fost nevoita sa decid singura cu ce sa incep pt.ca in acel moment eram in strainatate si oricit de bine ai sti o limba straina, intrebarile specifice unui anumit domeniu pot duce catre o concluzie gresita daca nu intelegi totul si nu explici in amanunt.Starile de negativism pot avea diverse cauze ca si depresia, a stabili cu claritate cum sa scoti pe cineva din asa o stare tine atit de cunoastere cit si de empatie.Eu citisem despre Anacardium Orientale si tot discutind pe forum am ajuns la concluzia ca merita incercat, nu aveam nimic de riscat, a functionat.Daca ai intrebari iti raspund cu placere.
0
26-07-2011, ora 17:24
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Dr T - catina luata in cantitati mari poate provoca ceva la inima? Am vazut ca scrie undeva ca are un efect stimulant asemanator cu cafeaua, deci nu trebuie consumata dupa o anumita ora. Eu beau destul de mult, toamna ma duc impreuna cu familia si ne facem provizii...
0
03-08-2011, ora 17:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Toti cei care se confrunta cu schizo sau cu orice alta afectiune pe fond nervos, intrebati-l pe domnul Germont de unde puteti descarca filmul cu cel mai bun psihoterapeut ungur - Andras Feldmar.
0
10-08-2011, ora 13:46
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Că tu tare "documentat" eşti în privinţa 5-HTP-ului. Ia vorbeşte puţin despre reacţiile adverse, dacă tot ai curajul să-l recomanzi în stânga şi în dreapta. Cam care sunt riscurile lui?

PS: Cum dracu ai accesat "accidental" topicul tocmai la pagina 36 (care nici nu se vede pe prima pagină)? Sau vânezi toate postările lui DrT pentru o greşeală, stalker mic? Dacă lui ar trebui să-i fie retrasă licenţa pentru că a încurcat 5-HTP cu 5-HT, ţie ar trebui să ţi se retragă dreptul de-a posta pe formu pentru că încalci permanent a 5-a regulă permanent adusă în vedere, atunci când cineva vrea să lase un comentariu:
Nu sunt permise comentarii cu tenta religioasa.

Faptul că numeşti un utilizator antihrist are tentă religioasă şi ar putea da naştere unor discuţii aprinse pe seama existenţei acestui personaj mitic (antagonistul lui Dumnezeu), a divinităţii lui Iisus şi chiar a însăşi existenţei lui Dumnezeu care multora de pe această arie ar putea să le facă rău.
0
10-08-2011, ora 16:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate drule Okto, cu tot respectul vă informez că eu cu dv. nu pot discuta logic şi omeneşte, de vreme ce aveţi creierul "îndobitocit" de zecile şi sutele de doze de roaccutane şi medicamente psihiatrice. Când v-oţi reface creierul şi nu veţi mai fi "spălat pe el", atunci vom putea purta o discuţie ramificată numai pe teritoriului realităţii normale. Şi totuşi, vă voi oferi câteva lămuriri, ca să nu rămâneţi neinformat.
Dnul dr. DrT nu a încurcat 5-ht-ul cu 5-htp-ul, adică serotonina cu 5-hidroxitriptofanul. Mă uimiţi, sincer, vă credeam mai inteligent. Din enunţul dânsului se înţelege foarte clar că s-a referit la 5-htp, citez: " 5HTP doresc sa punctez ca el nu trece bariera hematoencefalica si nu e prea benefic pentru ca afecteaza sistemul nervos periferic producand o hiperexcitatie, in plus incarcati plasma sanguina cu el, fiind un aminoacid "... serotonina NU este un aminoacid, ci o triptamină. Deci nu era vorba despre ea, ci despre 5-htp, pentru că el chiar este un aminoacid.
Dv. mai aveţi logică, drule Okto? Nu cred. Sau o mai aveţi, dar v-aţi grăbit să-i luaţi apărarea dnului dr. DrT., eschivându-vă de la realitate. Nu ştiţi cu cine vorbiţi, vă asigur. Eu nu pierd niciun detaliu, analizez tot, şi niciodată nu vorbesc fără probe sustenabile, doar aşa să mă aflu în treabă.
Reacţiile adverse ale 5-htp-ului sunt inexistente când se respectă posologia, în condiţiile în care 5-htp-ul este o moleculă organică fiziologică pentru organism. Reacţiile adverse pot fi prezente doar pe parcursul primelor 5-7 zile de la începutul tratamentului, exprimându-se prin greaţă, cefalee şi senzaţii de vomă, dar dispar după cele 5-7 zile, timp în care calea indolaminergică se adaptează la noul flux de serotonină.
_

" Cum dracu ai accesat "accidental" topicul tocmai la pagina 36 (care nici nu se vede pe prima pagină)? "
- NU am accesat pagina 36, ci 37, am şi precizat, dar dv. nu aţi fost atent, ca de obicei. Nu am vânat niciodată postări, nici pe cele alte user-ilor simpli, nici pe cele ale medicilor. Am identificat greşelile dnului dr. DrT pur şi simplu întâmplător. Am activităţi mai importante de făcut, dacă vreţi să mă credeţi; nu pot sta să vânez, să citesc şi să filtrez greşeli.
În ceea ce priveşte faptul că eu mai postez mesaje cu tentă religioasă, vă informez că nu sunt unicul. În plus, pentru liniştea dv. şi nu numai, vă aduc la cunoştinţă că am discutat cu administratorul Romedicului şi i-am cerut permisiunea să deschid un topic în care să mi se permită doar acolo să postez şi astfel de mesaje, ca să nu mai deranjez pe nimeni. Mulţumit?
Vă cer iertare din toată inima, pentru că ştiu că ce v-am scris o să vă doară, o să vă jignească, dar sunteţi destul de mare să acceptaţi realitatea. Lăsaţi-o mai moale cu medicaţia psihiatrică, dacă nu vreţi să ajungeţi să vă uitaţi la un scaun şi să nu mai ştiţi ce este şi pentru ce este.
Toate cele bune,
Nick

Post Scriptum - NU am absolut nimic cu dnul dr. DrT, dacă vreţi să mă credeţi. M-a deranjat doar faptul că de câteva ori a postat nişte inepţii nedemne de un medic, atât, fapt pentru care am dorit să-i atrag atenţia public. Iertare!
Ba chiar îl admir, surpriză, din anumite puncte de vedere, deci...
0
10-08-2011, ora 16:52
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Stai linistit Mr.Nick, Dr T nu mai scrie pe acest forum de o luna aproape si nici nu cred ca va mai reveni. Poti sa indrugi ineptii fara opreliste de acum incolo. Norocos mai esti!
0
10-08-2011, ora 19:34
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Mr.Nick

Stai linistit, nu e proprietatea nimanui aici, lumea care nu accepta tratamentul naturist nu trebuie sa explodeze in acest mod.Invit pe toti cei care cred in Dr.T sa intre pe poza profil a lui Rica Venturiano sa citeasca mesajele pe care acesta i le-a trimis si-n care recunoaste ca nu stia nimic de povestea cu glutenul si cazeina in afectiunile psihice.La inceput nu am inteles de ce posteaza un mesaj privat, dar acum cind remarc ca pina si la acest nivel modest exista manipulare si mentalitati fixiste, nu pot decit sa-l sustin.Daca un personaj ca @okto, care recunoaste ca nu se poate masura nivelul de Dopamina si Serotonina, deci nu se stie exact cu ce neuroleptic sa se intervina in schizofrenie, e un admirator inflacarat al medicatiei si uraste tot ce este natural si naturist, inseamna ca acest tinar a uitat si gustul laptelui matern si ignora legile nescrise ale mamei natura care intr-o zi o sa-i intoarca spatele, sta risipita-n el picatura de Divin.Nu esti persoana ingrata, nici vorba, esti cineva care spune ce stie si ce gindeste, mie putin imi pasa de cei ce nu ma agreeaza pe mine si ideea de tratament naturist.Daca un pusti ca @okto ataca terapia doctorului Gerson care si-a dedicat viata vindecarii celor cu cancer, a fost otravit cu arsenic pt ca nu trebuia vindecata aceasta boala, la ce te astepti tu?Doctorul Burzynski la fel, si-a dedicat viata pe bani proprii a studiat si a reusit vindecarea tumorilor, dar cei care manipuleaza viata medicala s-au opus vehement si a fost tirit prin tribunale, in final vazind ca i s-au alaturai pacientii printre care si un roman(vizualizare pe google:Dezvaluiri!Burzynski-Cancerul este o afacere serioasa)a fost in sfirsit lasat, dupa ani de lupta cu sistemul, sa trateze pacienti, dar numai in statul Texas, oare de ce?din dragoste pt cei si asa napastuiti?.Desigur nimeni nu a vrut sa vada ce anume trateaza documentarul pe care l-am tot pomenit:Vinzarea nebuniei-drogurile psihotrope pe reteta, unii pt ca sunt intradevar labili psihic si nu le recomand, iar altii pt ca au ochelari de cal pe nas.Asta este partea rea a lucrurilor, eu nu zic ca nu exista si una buna, sau ca nu sunt in stare sa vad lucrurile din toate p.d.v.Chimioterapia de ex, fiind singura la indemina medicilor, desigur nu au cu ce altceva interveni, cei din spitale nu au ce face, asta au la dispozitie, alta e problema, dincolo de acesti oameni exista marele interes pe care cei care-l ignora e treaba lor si desigur ca nu voi reusi eu sa elimin asta, dar macar constientizez si sunt atenta.La inceput am vorbit frumos despre Dr.T, nici acum nu vorbesc urit, dar atitudinea domniei sale, m-a facut sa inteleg ca este inutil sa sper in sinceritate si dedicare fiintei umane, dar la drept vorbind a fi psihiatru intr-un spital in Romania este dificil, inteleg si asta.Fii sanatos Nick si acum sa vezi reactii la postarea mea
0
10-08-2011, ora 21:37
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!
Stimate dle Daniel D., îmi pare rău că dnul dr DrT nu mai activează pe acest forum, cel puţin momentan; sper să revină, măcar să vadă ce i-am scris, ca să nu considere că l-am bârfit în lipsa dânsului, ca de altfel şi discreditat fără a avea posibilitatea să se apere. Îl respect foarte mult şi îl admir, ca şi om, nu ca şi medic, dar respectul şi admiraţia nu m-au putut opri să nu spun un adevăr evident.
Observ cu amărăciune că unii oameni sunt în stare să susţină o nedreptate. Curios! Mă rog, asta este.
Numai bine vă doresc.
Hugs!
_

Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., sunt speechless. Nu mă mai miră virulenţa nimănui!
Nu vă pot spune decât atât: într-o lume în care întunericul primează, fiţi dv. o lumină, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Apa trece, pietrele rămân. Adevărul întotdeauna iese la iveală; va ieşi în toate cazurile, mai devreme sau mai târziu. Staţi liniştită, nu vă tulburaţi din cauza ignoranţei şi a manipulării predominante în societatea actuală, căci în dv. aveţi tot ce vă trebuie să ajungeţi la cunoştinţa iubirii, luminii, fericirii, vindecării etc., chiar şi fără a fi crezută, susţinută şi acceptată de unii oameni. Mergeţi mai departe pe drumul vieţii şi când vă împiedicaţi de o piatră fiţi înţelegătoare, tolerantă, iubitoare, răbdătoare şi iertătoare. (...).
Mai multe citiţi în mesajul privat pe care vi l-am expediat!
Mulţumesc pentru cuvintele frumoase.
Numai bine vă doresc.
Pup şi îmbrăţişez,
Nick
0
10-08-2011, ora 21:45
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Germont e bolnav şi mesajele acelea sunt inventate. Cred că puteţi să remarcaţi şi singură diferenţa de stil dintre modul de exprimare al lui DrT şi făcăturile alea ordinare. Să facă un printscreen, să le încarce pe http://imageshack.us/, să posteze linkul şi abia atunci o să aibă credibilitate. V-am arătat deja nişte studii OBIECTIVE cu privire la Gersen-Praf-in-Ochi, dar nu ţineţi cont de ele şi mai spuneţi de alţii că au ochelari de cal. Pesemne că nu sunteţi nici dvs. departe de acei oameni care văd, caută şi află numai ce vor să vadă şi să audă. Cât despre Burzynski, nu degeaba a fost numit "doctorul urină". Dar.. chiar n-are rost. Sunteţi o adeptă a teoriilor conspiraţiilor şi să vă conving de contrariul, ar fi ca şi cum aş încerca să conving un habotnic că nu Iisus e Dumnezeu cu acelaşi rezultat.

Nick, nu am mai luat Roaccutane de câţiva ani, iar ultima pastilă de venlafaxină a fost în februarie. Crezi că două luni sunt suficiente să mă îndobitocească :))?
Tot o ţii sus şi tare cu 5HTP, dar care e rata succesului pe care o indică studiile (puţine şi aproape deloc credibile)? Egală cam cu cea a SSRI-urilor (să zicem că cu câteva procente mai mare). Dar în niciun caz 70-80%. Tot în jurul a 50%. Care sunt reacţiile adverse? Păi, cam aceleaşi cu a altor antidepresive. Care e preţul? Mai scump ca unele antidepresive şi nici măcar nu e compensat. Care sunt riscurile? Să vezi, riscurile sunt serioase. Destul din 5 HTP e metabolizat periferic, crescând concentraţia serotoninei. Prea multă serotonină în corp, pe o perioadă prea lungă, şi-ţi distrugi inima. Deci ce atâtea avantaje vezi? Referitor la studii, A 2001 meta-analysis found that of 108 studies on 5-HTP published between 1966 and 2000, only two met the authors' quality standards for inclusion. The two studies that were deemed of sufficient quality did not deal with 5-HTP exclusively, instead combining results for 5-HTP and tryptophan, so the results may not be completely applicable for 5-HTP alone. While the combined analysis of the two 5-HTP and tryptophan studies showed significant effectiveness over placebo in treating depression, the authors state that overall "the evidence was of insufficient quality to be conclusive". They also state that "because alternative antidepressants exist which have been proven to be effective and safe, the clinical usefulness of 5-HTP and tryptophan is limited at present".

Vezi că al treilea site este acelaşi cu primul şi e studiul unui naturopat care avea tot interesul să scoată în evidenţă presupusele beneficii ale 5-HTP. Ultimele două trimit către nişte studii efectuate de nişte medici italieni de care n-a auzit nimeni. Şi numai studii nu sunt alea. Un significantly improved nu e de-ajuns. Trebuie date concrete: cât la sută cu 5 HTP, cât la sută placebo.

Să intri pe topic, să apeşi pe pagina 40, apoi pe 37 şi în final pe 36 numai accidental nu e. Cred că căutai un topic nou unde să-ţi mai înşiri aberaţiile. Te temi că nu te-ai făcut destul auzit? Doamne. Nebunul care strigă "nebun". Numai oameni cu obsesii pe-aici (Germont-Rică Venturiano cu glutenul, KV cu vitaminele şi terapiile minune pe bază de clisme cu cofeină şi proteine din urină, MrNick cu hidroxitriptocurului), dar tot alţii sunt ăia nebuni, îndobitociţi şi proşti că nu credem în teoriile conspiraţioniste la care altii mai slabi de.. minte au pus botul.
0
10-08-2011, ora 22:00
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Lăsând studiile la o parte, să vedem ce spune lumea despre 5 HTP. Nu am găsit nimic pe un forum de depresie, dar pe unul de anxietate 80% dintre comentarii sunt de rău:

http://www.socialanxietysupport.com/forum/f56/5-htp-5-hydroxytryptophan-84151/

Unora le-a făcut bine, dar primele zile (fie a intervenit toleranţa, fie nu s-a întâmplat nimic, ci numai entuziasmul noului şi speranţele i-au făcut să creadă că funcţionează), fie nu s-a întâmplat nimic, fie au dat în insomnie (ştiu că se plângea cineva pe topicul tău de problema asta) şi sporadic la 2-3 a funcţionat. Deci pentru cei cu depresie din cauza anxietăţii e clar că există toate şansele să nu funcţioneze, pentru că nu are efect asupra anxietăţii. Ghici ce! SSRI-urile au. Chiar dacă în proporţie relativ mică de 40-50%. Dar au.
Aşa că indiferent de ce spun studiile efectuate de diverşi naturopaţi (am dubii asupra obiectivităţii acestora) sau de cele efectuate de companiile farmaceutice (ai tu dubii asupra lor), poporul a hotărât: nu atât de eficient pe cât îl scot studiile tale. E mai apropiat de cele comandate de companiile farmaceutice care "complotează împotriva umanităţii" (cu accent pe ghilimele).
0
10-08-2011, ora 23:09
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
okto

Iti spun pt ultima data, nu mi te mai adresa nicum si nu mai cita nimic din ce expun, fara nici-o referire la mine.In principiu imi place sa vorbesc si sa mi se vorbeasca la pertu, dar cu tine nu exista subiect comun sau remediu.Nu ma supar, repet, dar nu vreau sa-mi irosesc timpul si energia sa-l fac pe cineva ca tine sa priceapa ceva si regret mult asta, iti irosesti inteligenta in polemici din care nu tragi nici-o concluzie si, , sari calul, , xam des
0
10-08-2011, ora 23:57
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Sunt refractar la tot ce e aberant şi faţă de toţi cei care împrăştie aceste aberaţii pe un site unde ajunge lumea disperată şi care riscă să creadă în aceste pseudopanacee, preferând un aminoacid sau o clismă în locul tratamentului de care are nevoie. Nu ştiu de ce ai impresia că simt nevoia să mă apăr în faţa ta. Èši-ar gâdila ego-ul dacă te-aş lăsa să crezi ca aşa e?
Auzi, genii :)). Sunt nişte impostori ordinari care n-au revoluţionat cu nimic medicina. Tot vă folosiţi de sumele uriaşe pe care le învârt companiile faramceutice pentru a susţine teoria că ele au leacul, dar îl ţin ascuns pentru a obţine un profit cât mai mare de pe seama vânzării propriilor substanţe. Dar dacă ar fi adevărată treaba cu antineoplastoanele, nu credeţi că s-ar vinde şi alea la un preţ uriaş? Adică cancerul oricum nu va fi eradicat prea curând şi acela ar fi fost singurul medicament cu o rată de vindecare de 100% (!?). Dacă ar fi aşa, Burzynski ar fi condus un Veyron. Culmea cum studii făcute de companii independente nu obţin aceleaşi rezultate miraculoase pe care le proclamă autorii.

Cu liceul abia terminat şi tot sunt în stare să văd ambele feţe ale monedei mai în detaliu decât voi referitor la ce susţineţi. Îmi reproşaţi că sunt împotriva medicinei homeopate când vine vorba de psihic. De parcă voi n-aţi fi împotriva celei alopate (vai, doamne dragă, mafia din spate). Referitor la terapii, mi-am exprimat punctul de vedere: dincolo de studiile ale căror rezultate pot fi comandate atât de "mafie", cât şi de autori, există realitatea. Dacă ar fi eficiente, nu ar mai exista schizofrenie sau depresie sau cancer. Dar totuşi există.

La fel şi cu 5-HTP: poate avea efect antidepresiv, dar în niciun caz nu e superior medicamentelor alopate. Cum se face că atâţia oameni pe forum au scris că n-a avut niciun rezultat în cazul lor? Şi dacă un deficit de 5-HTP din organism ar fi cauza depresiei, de ce se îmbolnăvesc şi cei cu o dietă bogată în tirptofan de această afecţiune? 5-HTP derivă din triptofan. Ori omul bagă destul Trp în el, deci are destule resurse pentru sinteza serotoninei. Şi-atunci cum se face că sunt unii care răspund pozitiv? Administrând cantităţi mari de aminoacid, mai mari decât cele cu care organismul e obişnuit, îl forţezi practic să-l metabolizeze mai repede. Şi aşa creşte nivelul de serotonină. Dar din moment ce persoana respectivă avea deja cantităţi normale de aminoacizi în organism, s-ar putea ca 5htpul să trateze SIMPTOMELE, nu CAUZELE. Cauzele pentru care în creier se află mai puţină serotonină decât în mod normal s-ar putea să se regăsească printre numărul de receptori pe care întotdeauna îl va regla mai bine un SSRI decât un aminoacid. Plus că, după cum am scris, 5HTP creşte serotonina din sânge şi asta poate fi periculos pentru inimă.

Aşa că, în ceea ce priveşte 5HTP:
- e destul de scump şi nici nu e compensat
- nu există studii serioase (într-un mediu strict controlat, sub supravegherea unei instituţii imparţiale, pe o perioadă mare)
- are aceleaşi reacţii adverse ca antidepresivele normale (greaţă, ameţeli, tulburări de somn, probleme de dinamică sexuală) şi există şi riscul îmbolnăvirii inimii dacă e luat pe perioade lungi
- unele studii (e nevoie de referinţe) indică faptul că are o rată de răspuns ASEMĂNĂTOARE (nu "cel puţin egală") cu cea a altor antidepresive
- nu are efect asupra anxietăţii, deci nici a depresiei provocate de ea
Şi poate cel mai important argument care ar trebui să-ţi dea de gândit cu privire la eficacitatea lui este faptul că nu lipsa acestuia din organism dă naştere depresiei pentru simplul motiv că el nu are cum să lipsească din organism. Precursorul lui e luat din mâncare, iar dacă ar lipsi, probabil omul ar muri, fiind unul dintre aminoacizii principali. Cauzele unei sinteze scăzute de serotonină în creier sunt altele şi nu ţin de triptofan (altfel n-ar mai exista nici depresie). Deci dacă nu ţin de el, la ce-l mai recomanzi atâta în detrimentul altor substanţe asupra cărora s-au efectuat studii îndelungate pe un număr uriaş de oameni. Sunt bine documentate şi reacţiile adverse, şi rata de remisie, şi cea de recădere spre deosebire de derivatul aminoacidului despre care nu se ştie sigur dacă afectează inima şi provoacă fibroza ţesutului pulmonar.

Dar tu eşti prea ataşat de ideea că ceva atât de simplu şi de natural ar putea fi răspunsul la o aşa problemă şi mult prea înverşunat pe psihiatria modernă pentru a lua în calcul vreunul dintre aceste argumente, însă acestea sunt motivele pentru care nu e folosit şi nu va fi folosit niciodată de medicii cu studii serioase. Pentru că nu e cu nimic mai bun decât un AD obişnuit.
0
11-08-2011, ora 00:11
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
K.V., atâta timp cât veţi continua să promovaţi aberaţii ale medicinei pe acest forum, nu vă voi trece cu vedere. Sincer, mai bine aţi vedea ce e de făcut cu băiatul dvs. decât să plecaţi urechea la tot felul de prostii şi să le mai şi credeţi.
0
11-08-2011, ora 09:32
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
okto
LIceean, , destept, , du-te in vacanta ca ai obosit de obsesii compulsive.Cind am pomenit simplul fapt ca nu foloseam corect Omega3 si nu foloseam antioxidantul, dar citindu-l pe Germont mi-am completat carenta, ai sarit ca artificia si-ai scris o pagina in care ai exagerat cu o placere mai mult decit copilareasca, ca am facut un panaceu din vitamina E, ca asta nu vindeca schizofrenia de parca eu asta afirmam.
0
11-08-2011, ora 09:45
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Mi s-a afisat mesajul fara sa apuc sa termin sau sa corectez.Baiatul meu este foarte bine, okto, nu el este problema ta, tu esti problema ta, iti lipseste respectul pt orice, viziunea ampla asupra vietii, experienta si multe altele.Daca nu esti afectat de schizofreniei desi te manifesti ca si cum ai fi in episod psihotic, ce tot vrei sa spui pe aici?ca tu esti bine si destept si le stii pe toate?Esentialul vietii nu o sa-l, , prinzi, , niciodata pt ca esti prea preocupat de aspectul efemer al vietii.Mai scuteste-ma de interventia ta in aceeasi directie, sincer ai o afectiune, nu ne lasa sa ne dam seama ca nu esti bine.
0
12-08-2011, ora 20:25
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Ma gindeam eu ca flacaul asta ori este in vreo secta, nu m-as mira sa poarte pentagrama cu cele 2 colturi in sus, ori roata vietii intoarsa invers, esti ciudat okto, de aceea le doresti raul semenilor tai.Nu ma asteptam la asta in acest mediu sensibil, sau poate tocmai pt. ca este teren alunecos te invirti pe aici.Dr.T probabil ca este in concediu de aceea nu mai raspunde la intrebari si printre toate zise si nezise apreciez faptul ca macar si-a dedicat gratuit din timpul sau sa se, , dueleze, , cu noi.Nu este echitabil sa facem aprecieri in lipsa, eu mi-am format propria convingere, nu mai conteaza ce zice, dar macar sa tina legatura cu cei de pe forum.Revenind la imaginea pe care a afisat-o okto, in care ochiul asemanator cu cel din simbolurile semnelor masonice, , vegheaza, , la bunul inteles al lucrurilor si la iubirea pt cei in suferinta.

Viata este darul pe care Dumnezeu ne-o da si ne-o ia inapoi
0
13-08-2011, ora 16:00
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Eu nu stiu de ce trebuie dumneavoastra sa va duelati cu oamenii care cred in medicina alopata! Daca fiului dumneavoastra nu i-a mers cu medicamente traditionale nu inseamna ca nici altora nu le merge. Mintea umana este caracterizata de dualitate, insa viata nu este chiar asa, adevarul este pe undeva la mijloc. Trebuie sa existe neaparat un Dr T pe acest site ca sa va contraziceti cu el? Trebuie neaparat sa rabufniti in directia unei anumite persoane competente din punct de vedere medical pentru ceea ce a patit fiul dumneavoastra? Si eu am efecte adverse datorita medicamentelor, dar ce pot face? Nu pot crede ca as putea eu sa reinventez roata, un om cu o inteligenta ordinara ca a mea. Daca dumneavoastra credeti ca va puteti aduna 3 -4 pe acest site, dintre care jumate bolnavi de schizo, si sa gasiti medicamente alternative acestei boli, va urez succes. Insa parerea mea este sa cautati un specialist in medicina homeopata, daca dumneavoastra credeti in aceasta ramura, si sa-i lasati pe copiii astia care sunt vai de capul lor, ca nu aici gasiti raspunsul. Eu unul sincer si cand eram cu halucinatii incercam sa ii conving pe ai mei ca sunt bine si ca nu trebuie sa merg la medic. Asa ca ce credibilitate doriti dumneavoastra sa aiba bolnavii de aici?!
0
13-08-2011, ora 16:36
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Daniel.D

Da, trebuie sa existe un medic sau mai multi, mai sunt citiva pe aici, dar activeazaf.putin, cuvintul duelat l-am pus in ghilimele dupa cum se poate observa, macar Dr.T recomanda doze minime si aveti cu cine va sfatui.La acesti copii nu le accept vocabularul si nu este potrivit sa le raspund intocmai, dar am aruncat o privire pe comentariile lui adrian2011 si am inteles ca nu are sens sa continui o discutie de nici-un fel.Am spus ce am avut de spus, singura pretentie care o am eu si sper ca toata lumea, este ca un medic chiar daca intra in polemici cu noi sa nu-si uite rolul de indrumator, adevarat profesionist si om de omenie.Desigur la scoala/scoli invatam multe si marunte, de ex profesorul de istorie cind ne-a predat evolutia speciei umane, ne-a avertizat in prealabil ca nu crede o iota in asta, dar trebuie s-o faca, asa ca daca cineva stie ceva mai mult dincolo de ce este scris cred ca o poate spune fara sa raneasca pe nimeni, mai ales daca vine cu ceva folositor.Multe lucruri nu vor fi spuse si explicate tocmai din motivul atitudinii pe care-o adoptam, daca cineva nu aproba ceva desigur poate formula:, , nu sunt de acord cu asta, nu am incredere, nu cred ca e bine..etc, , dar cuvintele asternute demonstreaza contrariul.Asa cum nimeni nu ma poate obliga pe mine sa cred si sa accept ceva fara sa fiu ferm convinsa ca este bine, nici pe tine sau pe voi nu va poate forta nimeni sa o faceti, doar sa lecturati si unde nu sunteti de acord sa spuneti frumos punctul de vedere si sa va vedeti de drumul vostru.Medicatia sau orice alt tratament functioneaza cu o gindire optimista, plina de sperante.Toti cei care au neuroleptic in tratament spun ca li se va retrage curind medicatia, nu am intilnit inca pe nimeni insa caruia medicul sa-i fi stopat medicatia la termenul stabilit anterior.Acum sincer de ce crezi ca un psihiatru ar sti cita catina poti consuma?chiar crezi ca le stie pe toate?nimeni nu poate fi atoatestiutor, dar daca are un raspuns o sa ti-l dea.Cind cineva care are deficit de Serotonina si face depresie, dar nu vrea precursorul natural acel 5HTP sau Noni.Rhodiolin, asta nu inseamna ca trebuie sa deteste produsele naturiste sau metodele complementare.din fericire avem la dispozitie o varietate de cai vindecatoare, fiecare isi alege pe care-o crede si-n care-si pune sperantele.
0
16-08-2011, ora 12:16
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Daniel D.

La pagina 3 de pe acest topic, Dr.T a raspuns la intrebarea despre catina si spune ca nu are nici-o contraindicatie, chiar o recomanda(asta stie toata lumea, cred).Medicatia psihotropa este subiectul care l-am dezbatut spre nemultumirea ta si a multora care intr-un tirziu s-ar putea sa inteleaga ce-am vrut sa spun, medicina alopata care trateaza bolile organice se bazeaza pe studii serioase, asta nu inseamna ca nu se fac greseli, dar e alta poveste, la medicatia psihiatrica se pleaca din start pe ideea ca trebuie actionat asupra creierului, ca acolo s-a produs o perturbare, stresul, emotiile care le-am trait nu le-am simtit in inima?."Doctorul bun ofera intotdeauna cit mai putine medicamente" Benjamin Franklin
Orice pacient poate insista asupra unui consimtamint complet informat si corect in care trebuie sa i se spuna diagnosticul si care sunt riscurile, beneficiile si alternativele la tratament si la netratament.
The system isn·t stupid, but the people in it are-Thomas Szasz
0
16-08-2011, ora 13:52
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
Ma gandesc sa iau antidepresivul seara si nu dimineata pt ca mie imi provoaca somnolenta.seara iau si solian 100 mg.oare se poate lua impreuna sertralin cu solian seara?de obicei iau sertralina dimineata.altfel...greu de tot cu trairile sentimentele au plecat departe de tot le tot astept dar se pare ca trebuie sa am rabdare...se lasa asteptate,..greu de tot cu viata asta.
0
16-08-2011, ora 15:31
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Livia86, asta cred ca te-ar lumina cat de cat
-----------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns
1217 comentarii 1 2 ..... 394041 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul