schizofrenie paranoida

21-07-2011
eelleennaa02
Nu este medic/terapeut
eelleennaa02
Buna ziua!
Am cunoscut in urma cu 2 luni un barbat in varsta de 29 de ani diagnosticat cu schizofrenie paranoida. Face tratament cu depakine si o injectie la 2 saptamani(mentionez ca nu cunosc denumirea). Am observat pe parcusul relatiei ca are anumite excese de violenta dar se manifesta in general numai in cadrul familiei sale.Problema principala este ca consuma aproximativ saptamanl etnobotanice. Nu stiu cum ar trebui sa ii explic ca nu e bine. El crede ca asa combate tratamentul pe care il ia.M-am gandit sa vorbesc cu dna doctor care il are sub observatie dar imi este teama sa nu il interneze. El a fost internat in trecut 1an si 4 luni in cateva spitale din Olanda si Buzau. Va rog frumos sa ma ajutati ! Este un om normal atata timp cat nu consuma aceste droguri si isi urmeaza tratamentul.Are chiar si un job care il satisface. Multumesc anticipat!
2 comentarii
0
21-07-2011, ora 10:51
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
bine spus ca este un om normal atata timp cat nu consuma etnobotanice
Singura lui scapare sa se interneze din nou. Ii trebuie ajutor specializat
Degeaba noi ne dam cu parerea ca nu avem cum sa il ajutam tot un medic il poate face bine dar asta depinde si de el daca vrea lucrul asta. Pacat ca din cauza acestor droguri se distrug o gramada de vieti!!!!!!!!
Sper sa moara si un copili de parlamentar ca poate asa le scot de pe piata!!!!!
0
22-07-2011, ora 18:34
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Este o situatie foarte dificila. Sper ca relatia dvs cu aceasta persoana este pur si simplu de amicitie si nimic mai mult. Nu ca acesti oameni nu ar avea voie sa aiba o relatie, din contra, dar este o situatie extrem de dificila si persoana care ii va fi alaturi nu va avea o existenta prea linistita. Schizofrenia in sine e un diagnostic sever, dar nu la ea ma refer, ci la suprapunerea ei cu etnobotanicele care este cumplita. Nu ii puteti explica in nici un fel, ca e in zadar; si chiar daca ar fi internat, nu i-ar fi de mare folos. Etnobotanicele sunt foarte greu de eliminat din viata cuiva care a inceput sa le consume, nu exista antidoturi pentru ele si nici tratamente de dezintoxicare. Combinatia lor cu schizofrenia creeaza acele crize de violenta de care vorbiti.
Nu prea stiu ce sa va recomand decat prudenta...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul