Schizofrenie sau depresie severa?

30-06-2018
Schumi
Nu este medic/terapeut
Schumi
Prietenul meu si-a pierdut in luna mai serviciul si a inceput un curs de recalificare. Chiar era entuziasmat. La mijlocul cursului a renuntat, spunand ca pe el nu il poate ajuta nimeni. A inceput sa doarma aproape in permanenta, sa se autoizoleze, sa stea in intuneric. Intr-o singura zi, situatia s-a inrautatit. Nu mai vorbea deloc, nu suporta sa il atingi, statea cu mainile inclestate si cu capul plecat si plangea in hohote. De doua zile este internat si medicul spune ca ori e o depresie severa, ori schizofrenie. De cand e internat, mi se pare chiar ca situatia s-a mai agravat. E izolat, legat de pat si are in permanenta o asistenta.
Daca stiti cazuri asemanatoare, pronosticuri va rog sa ma ajutati. Sunt disperata.
Va multumesc
1 comentarii
0
02-07-2018, ora 10:29
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Este destul de clar ca ceva se intampla cu partenerul dumneavoastra. Uneori este nevoie de mai mult timp pana ca situatia sa se amelioreze. Tratamentul medicamentos este doar o parte din solutie. Cealalta este psihoterapia, pentru a intelege cauzele situatiei astfel incat sa nu se mai repete. S-a intamplat ceva care a generat toata situatia si este important sa intelegeti ce.
Este foarte probabil ca situatia (concedierea) a scos la iveala ceva ce se afla acolo mai demult: neincredere in sine, inadaptare, imaturitate emotionala etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul