schizofrenie.nu stiu ce se intampla

22-04-2007
kali
Nu este medic/terapeut
kali
de mica am avut probleme insa nu leam acordat atentie...e normal la o varsta mik sa iti fie frik de obiecte ascutite...insa acum nu stiu ce sa mai cred...park cineva din mintea mea imi spune sa ma omor si atunci plang..ma panichez..tin un obiect contondent si intro fractiune de secunda am viziuni in care imi provoc moartea..si nu numai atat..chiar corpul meu schitzeaza gesturi fara. sa imi dau seama...acelasi lucru se intampla si cu fereastra..nu pot privi mult pe ea..si de asemenea orice mod de a muri..am fobie de singuratate...si uneori chiar plang cand nu aud zgomot sau prezentza unei persoane in apropiere...seara nu imi place sa ies pe strazi..ma panichez...deseori sunt deprimata fara motiv.imi vars rautatea pe altii si alteor ff fericita desi am facut ceva rau...de ex de 2 ori ma pocnit cineva..prima data iam spart capul persoanei si nu imi amitesc deloc ce sa int deoarece am intrat in soc si alta data am sarit cu un cutit la cineva..si atunci nu imi amintesc...ce ma obsedeaza de o perioada e ca atc cand ma culc..daca sunt singura si toti dorm aud voc...de 2 ori am auzit ce au spus:"te vad", "singur"..sunt ff speriata si sincer sunt o eleva ff buna la scoala si in aparent normala desi sunt ff impulsiva..ajutatzima!
2 comentarii
1
23-04-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Scumpa mea, in primul rand nu te mai speria. Orice simptom ai avea, oricat de bizar, se vindeca, pentru ca esti tanara.
Eu am o forma de schizofrenie, am auzit soapte si stiu cum este. Nu conteaza de fapt cum ii zice bolii, stie Dumnezeu ce ai de fapt.
Mintea iti joaca feste, este adevarat, dar mie imi spunea medicul meu ca noi nu suntem mintea, ci mai mult decat atat, avem si suflet.
Nu te mai gandi la lucruri rele ca moarte etc. tu trebuie sa chemi binele inmintea ta. La tine frica este mare, nu uita ca toti avem un inger pazitor care nu permite niciunui rau sa se atinga de noi, ne apara ingerasul si Dumnezeu insusi.
Mergi la un medic bun pentru ca iti trebuie si un tratament, eu am facut unul si asa am scapat de vorbele din cap si de alte ciudatenii.
Daca esti din Bucuresti iti pot recomanda cativa medici buni.
Esti tanara, poti fi recuperata cu conditia sa te ingrijesti.
Ai nadejde in Dumnezeu, Iisus ne-a promis ca nu se va clinti un fir de par din capul nostru fara stirea lui Dumnezeu, nu te teme, cand iti vine frica, cheama-L pe Dumnezeu, stai intinsa pe pat si asculta muzica preclasica, mananca o lingurita de miere cu apa, sugestia este importanta.
Pe mine m-au ajutat niste medici sa nu ma mai tem.
Mergi si tu la un psihiatru bun si sa nu te sperii de boala, indiferent cum i-ar zice nu conteaza, ti-am zis ca esti tanara si poti fi recuperata.
Iti doresc numai bine si sanatate!
1
26-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Si cu toate astea parintii tai nu s-au gandit sa te duca la un psihoterapeut, sau la un psihiatru ?
Psihiatrul iti va diagnostica starea. ( cu siguranta pe acolo vei ajunge daca cei da curs impulsurilor ca pana acum)
Impreuna cu psihoterapeutul vei putea explora libera toate cele povestite, si fi se va clarifica ceva in urma discutiilor, fie vei incepe sa inveti modalitati de control si transformare a lor in ceva normal.
Si desigur, daca chiar este cazul, si psihoterapeutul te va indruma catre un psihiatru, in paralel (astia doi sunt prieteni, la nevoie se ajuta reciproc).
Asa cum spune si anastasia, esti tanara si toate astea pot deveni coerente la un moment dat, daca te ocupi de ele si eventual ii implici si pe parinti sa te sustina (macar si numai financiar) in a vizita un profesionist bun.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •