Scleroza multipla? | Forumul Medical ROmedic

Scleroza multipla?

27-01-2016
alexis951
Nu este medic/terapeut
alexis951
Buna ziua! Am si eu o nedumerire si v-as ruga daca ma puteti ajuta. Am fost diagnosticat cu SM in urma unui RMN care a evidentiat leziuni demielinizante in lobii frontali bilaterali (cel putin 7 leziuni). Eu am avut simptome precum: pierderea vederii, nu mai puteam sta in picioare, vedere dubla si vertij. Corespund leziunile cu simptomele mele? Nervul optic este normal chiar daca eu am avut simptome la ochi. Stiu ca lobii frontali sunt responsabili pentru altceva si in lobul occipital este vederea. Ma poate ajuta cineva? Nu am facut mai multe teste doar Heptatita B, C si HIV. In rest nimic. M-au internat si m-au pus pe cortizon si cam atat. Este sau nu SM? Multumesc
6 comentarii
0
16-06-2016, ora 14:34
breese
Nu este medic/terapeut
breese
Buna ziua, nu sunt medic, dar sotul meu e diagnosticat cu SM, de 2 ani, La inceput a facut cateva perfuzii cu cortizon, dupa care a intrat in program si a inceput cu Avonex. La intrebarea daca este SM sau nu!! 99.9% s-a pus diagnosticul in urma RMN cerebral si 1% din examinarea lichidului cefalorahidian prelevat prin puncție lombară. Iti doresc multa sanatate.
0
12-08-2016, ora 20:08
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna seara. Spuneti-mi va rog cati ani aveti si daca puteti sa imi faceti un scurt istoric, sa imi spuneti cam cum s-au succcedat in timp simptomele pe care le-ati expus. Pierderea vederii a fost la un singur ochi? Si cat de afectat a fost acesta? Adica daca va acopereati celalalt ochi nu vedeati deloc? Si in cat timp a revenit vederea, daca a revenit macar partial?
Unde vi s-a pus diagnosticul? In centru universitar sau in alt oras? Pentru ca pt aceasta boala sunt programe de sanatate ce presupun tratament cu interferon beta sau alte substante dar aceste programe se desfasoara doar in centrele universitare.
Iar in legatura cu aspectul RMN, acesta nu trebuie sa coincida cu simptomele. Exista leziuni fara simtome clinice si exista simptome clinice care pot sa nu dea leziuni vizibile RMN.
0
22-09-2016, ora 22:34
Prosperity
Nu este medic/terapeut
Prosperity
Buna ziua doamna doctor, as avea o rugaminte daca imi puteti raspunde si mie.
Poate dumneavoastra veti da atentie istoricului care vi-l expun :
In urma unei interventii chirurgicale cu laser la genunchi, - anume si o anestezie generala ( nu inteleg nici acum de ce mi s-a facut generala), dupa ce mi-am revenit am constatat ca imi vine foarte la toaleta.lucru ce s-a agravat in ani si nu s-a vindecat.
Am 25 de ani, interventia a fost facuta cred ca la 18 sau 19 ani iar de atunci am aceasta problema.
Este posibil sa fie o afectare neurologica? daca ar fi vreo afectare neurologica, aceasta s-ar vedea la un rmn ?
sau este posibil sa fie o afectare in genul si sa nu se vada la rmn ? in acest caz, ce as putea face ?
Astept un raspuns, multumesc mult.
0
22-09-2016, ora 22:36
Prosperity
Nu este medic/terapeut
Prosperity
foarte des la toaleta*, prin des, vreau sa spun ca oricat merg tot am senzatia ca imi vine, e ca si cum acum ies de la baie, si ma pot intoarce inapoi pentru un strop
0
26-09-2016, ora 22:42
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna seara. Va recomand sa mergeti in primul rand la un specialist urolog. Este posibil ca in urma mictiunii sa nu se goleasca de tot vezica si din cauza aceasta sa aveti senzatia de a merge din nou. Trebuie sa faceti ecografie inainte si dupa mictiune. Sanatate!
0
14-01-2017, ora 19:31
MaryAna92
Nu este medic/terapeut
MaryAna92
Buna seara Domna Doctor, de 4 ani ma simt rau adica am greata care in primul 1 an si jumatate erau zi si noapte indiferent ca mancam sau nu, somnolenta excesiva in special dupa masa(ma trezeam doar ca sa mananc si atat), oboseala cronica (care se manifesta pe perioada, dar pot spune ca sunt mai mult obosita decat odihnita desi nu am servici), dureri abdominale superioare uneori si de intestine dar nu tin mult, in acesti 4 ani am avut in 4 nopti diferite tremuraturi(tremuram dar fara sa imi fie frig), dureri de cap mai bine zis niste migrene care cateodata sunt greu de suportat...in ultimul an au crescut in intensitate si pot spune ca am perioade de cateva zile in care ma trezesc cu acele dureri si adorm cu ele), cand ma joc pe calculator nu suport cand ma rotesc in joc si ma ia greata si durerea de cap...aceste dureri si cu prolactina marita m-am facut sa fac un rmn si sa aflu de adenom hipofizar si de o mica leziune demielinizanta milimetrica nesprecifica in substanta alba profunda frontal...in afara de aceste 2 probleme mai am colecist cudat cu mal, chist la pancreas, chist pe ovar..intrebarile sunt:
daca credeti ca simptomele au legatura cu leziunea?
daca acea leziune are legatura cu SM sau neuronielita optica?
daca leziunea are legatura cu adenomul?
daca acea leziune inseamna neaparat ca as suferi de o boala demielinizanta sau poate aparea si in alte conditii?
Medicul neurolog la care am fost a zis ca nu inseamna nimic si ca leziunea ar putea fi din cauza unei lovituri la cap sau de la o tensiune mare avuta candva...as dori parerea dumneavoastra daca pentru acea leziune mai trebuie facute alte analize sau o pot lasa in pace fara sa ma gandesc ca poate insemna ceva grav...
am uitat sa precizez ca am 24 ani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: