scoatere nerv si durerea ulterioara

16-01-2010
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
mi s-au scos nervii de la 3 masele, prima acum 10 zile si ultima in urma cu 3 zile, toate in zona de sus a gurii. Urmeaza sa mi se faca lucrari in aceasta zona, avand masele lipsa. Cand mananc sau prin apasare, maselele ma dor. Din ce cauza?
14 comentarii
0
16-01-2010, ora 18:12
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Este normal sa te doara atunci cand mananci ceva, iar cu timpul durerile se vor diminua.Iti dai seama ca acele maselute au fost supuse unor interventii si au devenit mai sensibile.
Sanatate!
0
17-01-2010, ora 07:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Neaţa,

S-ar putea să vă doară mai mult gingiile decât măselele în sine, dar nu este exclusă nici durerea de măsea pe fond de hipersensibilitate dobândită, aşa cum bine a menţionat şi buna mea prietenă, Jackie!
Sugestie: Folosiţi Hofident Q10. Diluaţi 50 de picături în 50 ml de apă călduţă, iar cu amestecul obţinut vă clătiţi gura după fiecare masă, dar nu îl înghiţiţi (clătirea să dureze minim 30 de secunde, maxim 60). Nu consumaţi nimic timp de 30 de minute după ce aţi făcut această manevră de clătire (nici apă). Produsul este natural şi are proprietăţi antiseptice, cicatrizante, antiinflamatoare, antioxidante, etc. Se poate cumpăra fără prescripţie medicală.

Toate cele bune!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
17-01-2010, ora 13:20
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
in timpul extirparii ( adica scoaterea nervului) si a largirii canalelor cu acele de canal, se poate uneori depasi usor varful radacinii. durerea poate fi cauzata de " inteparea" osului de la varful radacinii. apoi cand se inchid definitiv canalele, pastele introduse in canal contin substante antiseptice care pot irita usor aceeasi zona din jurul varfului radacinii.
ambele cauze determina o durere la presiunea pe dinte ( sesizata de pacient mai ales la mestecarea alimentelor), durere care poate sa apara sau nu, iar daca apare poate dura de la cateva zile pana la maxim 10-14 zile. orice antiinflamator ajuta ( nurofen, ketonal etc). nu aveti motive de ingrijorare, durerea va trece pana cand se vor face lucrarile.
ps: nu vad ce legatura au gingiile cu extirparea pulpei dentare?! ( mr. nick)
0
18-01-2010, ora 00:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Andreea,

Gingia, adică ţesutul muscular care înveleşte şi protejează rădăcinile şi o mare parte din corpul dinţilor, primeşte, mai mult sau mai puţin indirect, senzitivitate şi de la pulpa dentară, care este ţesut conjunctiv foarte vascularizat şi inervat. Durerea se propagă prin multe moduri, făcând şi cazul unor situaţii particulare. La o astfel de situaţie particulară m-am gândit; a fost o simplă supoziţie, nu o certitudine. Îmi cer scuze dacă v-a deranjat!

Numai bine!
Cu stimă,
Mr. Nick;)
0
19-01-2010, ora 14:22
Ursanu
Identitate neconfirmată
Ursanu
Stimata d-na Andreea ! La cele ce v-au recamandat si colegii anterior, mai sus vreau numai sa va sugerezi si eu, ca sa va procurati fiole " Metronidazola " - o 1 f. de 2 ori pe zi ( dimineata si seara dupa masa ). Dupa o perioada de vre-o 3-4 zile, durerile dupa un tratament endodontic, o sa va scada si totul va reveni la normal.
0
19-01-2010, ora 14:44
The Dentalist
Identitate neconfirmată
The Dentalist
Imi pare rau ca va contrazic, stimabile coleg din Rep. Moldova. ( Dl Ursanu).
...Pe ce considerente va permiteti sa rcomandati Metronidazol? Si, mai ales, de ce nu specificati pentru pacienta ca este vorba de un ANTIBIOTIC??
Pentru doamna cu problema: stati linistita si nu faceti nimic; nu merita nici macar sa investiti in nush´ce zemuri pe baza de plante!!!
Durerile / sensibilitatea dupa tratamentul de canal sunt normale. In cateva zile se vor diminua/ vor dispare, fara sa faceti NIMIC!!!. De-abia atunci cand durerile se intensifica, atunci trebuie sa va ganditi ca ceva nu este in regula, si sa mergeti la doctor. In mod sigur va sti ce sa va prescrie, respectiv ce sfaturi sa va dea.
Asa ca, relax and take care!
Revenind la Dl. Ursanu: vedeti-va de treaba si nu mai recomandati prostii pe forumul asta!!!

La colegul / necolegul "homeopat" - mai lasati-o si Dvs. cu aberatiile cu gingia "musculoasa".
0
19-01-2010, ora 19:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
@The Dentalist,

Aberaţii vi se par dumneavoastră; aparenţele înşeală. Şi...gingia chiar este un ţesut muscular, dar văd că dvs. preferaţi ironizarea naturii ei, foarte bine, ironizaţi în continuare...pe viitor vă va răspunde IRONIA, nu OMENIA!

Numai bine;)
0
19-01-2010, ora 20:08
The Dentalist
Identitate neconfirmată
The Dentalist
si chiar daca gingia are "muschi", tot clar este ca durerile, in cazul de fata vin de la tratamentele endo efectuate - la asta m-am referit mai mult, cand am spus ca "aberati".

Asa ca, puteti da cu orice "pomezi de galbenele" sau zeama de mai stiu eu ce, ca durerile tot vor disparea daca nu vor exista complicatii si tratamentele de canal au fost efectuate corect!
0
19-01-2010, ora 20:09
The Dentalist
Identitate neconfirmată
The Dentalist
...la fel, numai bine si Dvs.!
0
19-01-2010, ora 20:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ok, cum spuneţi dvs. Toate cele bune!

P.S. Hofident chiar este un preparat natural foarte eficient :)
0
19-01-2010, ora 20:56
The Dentalist
Identitate neconfirmată
The Dentalist
va cred, si sunt convinsa, insa sunt la fel de convinsa ca are doar anumite indicatii, in anumite cazuri, iar in altele, are o putere limitata de actiune, dar Dvs. va pricepeti mai bine, cred.
O seara frumoasa!
0
19-01-2010, ora 21:17
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Tot ce există pe această planetă are o putere limitată de acţiune, numai DUMNEZEU este nelimitat (este INFINIT), în rest... Hofident are proprietăţi extrem de polivalente, dar nu acţionează mult în profunzime, ceea ce-i limitează aria de afecţiuni pe care le-ar putea ameliora sau vindeca.

O seară frumoasă şi multe binecuvântări pentru prezent şi viitor! ;)
P.S. Mult succes în carieră!
0
19-01-2010, ora 21:23
The Dentalist
Identitate neconfirmată
The Dentalist
frumos spus, asa este!
...mersi de urari, la fel!!!
0
20-01-2010, ora 12:41
Ursanu
Identitate neconfirmată
Ursanu
Stimat coleg(a) ! În cea ce priveste Metronidazolul, nu cred ca ar dauana asa tare sanatatii pacientei, mai ales dupa un asemenea tratament endodontic, la atatea dinti. Ci dimpotriva, multi medici prescriu accest medicament, pentruca înlatura atat durerile postblombare, cat si inflamatiile ( ce pot aparea, dupa tratement ). Asa caci nu vad nimica, ceva grav, de a se admnistra si accest medicament, cum este în cazul clinic respectiv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: