scolioza

25-01-2010
maruscha77
Nu este medic/terapeut
maruscha77
BUNA ZIUA, Mihaela ma numesc, am 33 de ani si in urma cu cateva zile am fa cut un RMN 3 regiuni coloana vertebr.si inca nu am fost la medic.DVs ce parere aveti:Modif.degenerative incipiente la nivelul discurilor C5 siC6, cu mici prolapsuri cu usoara compresiune la sacul dural, fara stenoze foraminale.Importante modificari de ax ale coloanei toracale.Scolioza toracalainS:dextro-concava toracala superioara curbura maxima la nivelT3-T4 si dextro-convexa toracala inferioara, curbura max.la nivelT8-T9.modificari degenerative la niv.discurilorT2, T3, T11siT12, cu ingustarea spatiului intervertebral T11-T12.Hernii intrasomatice la niv. platourilor vertebraleT7-T10.minim prolapsT2, fara stenoze foraminale.ProlapsT11 cu ruperea inelului fibros extern, compresiune usoara pe sacul dural, fara stenoze foraminale.Minim prolapsT12, fara sten.foraminale.Mici osteofite corpi vertebrali T11siT12.Hernii inra somaticela niv.platourilor vertebrale L2-L5.Modif. degenerative la niv.discurilorL2, L3, L4siL5.PprolapsuriL2siL3, cu ruperea inelului fibros extern, fara stenoze foram.Modificari degenerative incipiente la nivelul articulatiilor interfatetare lombare.mici chiste arahnoidiene sacrate de10-14mm la niv.S1-s2.multumesc
1 comentarii
0
25-01-2010, ora 16:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Cu tot respectul va precizez ca demersul D-voastra nu este logic. De ce ati facut un RMN inainte sa va fi fost prescris?? O simpla consultatie clinica specializata ar fi precizat o suspiciune, iar un eventual RMN s-ar fi efectuat "tintit", si nu la modul general.
Care este, de fapt, suferinta D-voastra?
Daca exista o simptomatologie de compresie radiculara, cel mai intelept este un consult la specialistul neurochirurg. Abia atunci va fi, eventual, nevoie de un RMN "tintit".
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.