Scolioza... Daca se face gimnastica medicala este posibil sa nu evolueze?

24-06-2008
mia_vert
Nu este medic/terapeut
mia_vert
Daca se face gimnastica medicala este posibil sa nu evolueze? pana la ce varsta s te poti mentine doar cu gimnastica? Cand este indicata operatia ? Lasa cicatrici ft mari operatie? Exista o alta cale de a o trata in afara de operatie? Va multumesc, cu respect Mia.
3 comentarii
0
29-07-2008, ora 00:00
carmen_ktp
Nu este medic/terapeut
carmen_ktp
Buna! Nu ai mentionat ce virsta ai si daca faci sport de performanta.
Scolioza este de doua tipuri si trebuie sa fie identificat gradul di deviatia scoliozei. Poate este vorba de o atitudine scoliotica. Iti recomand sa mergi la un specialist kinetoterapeut sa iti faca un contol si sa depisteze toate acestea. Dupa ce se stabileste un diagnostic clar tot el te va ajuta si cu programul de gimnastica medicala pe care trebuie sa-l urmezi neaparat.
Nesupravegheata aceasta scolioza poate duce la divese afectiuni in special cele cardiologice. Daca vrei mai multe informatii nu ezita sa ma contactez. Sunt specialist in recuperarea medicala. Succes!
Ps. Gimnastica medicala te va ajuta sa tonifiezi anumite grupe musculare, si nu depinde de virsta. REPET ce este important cu adevarat. Depistarea gradului de deviatie a coloanei vertebrale.
0
31-10-2008, ora 13:28
mihaela manea
Nu este medic/terapeut
mihaela manea
buna eu sunt operata pe coloana de 2 ori si ma simt foarte bine, acum depinde de care scolioza ai eu de exemplu am SCOLIOZA DORSO LOMBARA si multumesc lui dumnezeu sunt bine.eu sunt operata de la 17 ani.am facut si eu gimnastica mult timp si a fost in zadar daca vrei sa vb mai multe te astept pe ms mameamimistef_06
0
10-11-2009, ora 21:38
ndan7
Nu este medic/terapeut
ndan7
Mihaela as fi interesat sa discut cu tine si eu sunt operat de scolioza si as vrea sa vb cu cineva sa vad ce probleme sau mai bine zic cum se descurca cu sanatatea. -. Dca esti interesata astept un semn de la tine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: