scolioza lombara si o viitoare sarcina

27-02-2008
cer-de-mai
Nu este medic/terapeut
cer-de-mai
Buna ziua!Am si eu o intrebare. De curand mi-am facut o radiografie si am descoperit ca am scolioza lombara. As vrea sa-mi fac analize mai aprofundate dar nu stiu ce fel de analize este nevoie.As vrea sa mentionez ca uneori cand imi este frig sau fac efort fizic si psihic simt o usoara amortala a bratului drept si chiar o inclestare a degetelor.De asemenea as vrea sa stiu o viitoare sarcina ce efect o sa aiba asupra coloanei.
Va mutumesc.
La revedere.
4 comentarii
0
28-02-2008, ora 00:00
ameli
Nu este medic/terapeut
ameli
Buna. Eu am acelasi diagnostic si cam aceleasi simtome. Scolioza poate fi de trei grade. Eu am de gradul doi. Mi sa spus cao viitoare sarcina ma poate afecta si mai mult. Exista un corset medicinal ce poate ajuta intro anumita masura si se poate purta pe sub imbracaminte. -* O zi buna.


(*modificat de admin)
0
13-02-2011, ora 22:48
12Cristina12
Nu este medic/terapeut
12Cristina12
Buna. De curand am descoperit ca am Scolioza dorso-lombara. mi s-a zis ca nu se mai poate trata.ceea ce ma deranjeaza este faptul ca din cauza scoliozei am si o, , deformare" a bazinului (sa zic asa ) care face sa para ca picioarele mele sunt inegale. este o diferenta de aprox. 1 cm intre ele. la fel se intampla si cu soldurile intr-o parte e mai sus si intr-una mai jos, unu mi se pare ca e mai "lat" iar celalat nu. am uitat sa specific sunt fata si am 18 ani. as vrea sa stiu daca poate dauna mai tarziu -o sarcina- sau daca pot cumva sa o trattez. deja am inceput sa fiu obsedata de defectele corpului meu( urmarile scoliozei). toata lumea imi spune ca nu se vede si sa stau linistita. nu mai stiu ce sa cred.
0
13-02-2011, ora 23:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
V-a consultat vreodata un ortoped specializat in patologia coloanei vertebrale??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
17-02-2011, ora 19:56
12Cristina12
Nu este medic/terapeut
12Cristina12
Buna seara!
V-a consultat vreodata un ortoped specializat in patologia coloanei vertebrale??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior




Pai eu sunt din Rm, sarat. pentru prima data am fost la spitalul de aici din oras la ortopedieunde se afla un doctor ortoped foarte bun. am facut o radiografie, ma consultat si totusi mia zis sa incerc si la un doctor la Bucuresti, un doctor care se ocupa doar cu probleme ale coloanei. a 2 a zi am fost la acel doctor si dupa ce m-a consultat mi-a zis ca am scolioza dorso-lobara, dar nu ar fi din cauza oaselor ci a fapului ca in ultimile 4 luni sa zic, am slabit foarte mult iar rinichiulul drept, , a cazut, , iar muschiul de pe partea dreapta mi-a tras soldul in sus. mai sus decat cel stang.(printre altele mi[a zis ca am ficatul obosit, bila nu functioneaza iar rinchii ii am foarte bolnavi iar cel drept APROAPE CA NU ISI MAI INDEPLINESTE FUNCTIILE.
ca tratament mi-a dat capsule de pelin si ceai de pelin pe care trebuia sa le iau de 3 ori pe zi,
va dati seama ca m[am speriat foarte tare, adica nu pot sa zic ca am un stil de viatza sanatos dar nu mananc numai sunca sau nu mai stiu ce alte mancaruri grse. si in plus am doar 17 ani.)
este diferenta de aproape 1 cm intre lungimea picioarelor mele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •