se mai poate face ceva?

11-01-2014
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
Sunt logodita de 8 luni. La inceput a fost cea mai mare iubire, cel mai cald suflet care se putea gasi pe pamant, efectiv nu aveam ce sa-i reprosez. Insa la doar o luna dupa logodna a inceput cosmarul. Nu mai aveam cu cine sa ma inteleg, vorbeam singura, imi reprosa ca il nemultumesc, , ii e mai bine la servici decat cand vine acasa, pleca cand vroia fara macar sa spuna cat va sta sau unde se duce, Absolut orice faceam nu era bine, si il enervam in cat ii spunea ca nu ma mai suporta.inainte de logodna am fost de acord sa facem un copil, amandoi dorindu-ne foarte mult acest lucru, insa.la cum se schimbase situatia dupa o luna de la logodna mi-am zis ca mai bine abandonez gandu de a ramane gravida si ma reintorc la anticonceptionale, insa deja ramasesem gravida... La aflarea vestii, el a reactionat ca sicum ar fii fost o veste uzuala gen 'ma vopsesc alta culoare', imi era din ce in ce mai greu, nu putea sa il stapanesc in a-mi reprosa orice nimic... cat eram gravida pleca, se uita plecat, ma certa, ma ignora inclusiv cand aveam dureri abdominale de la sarcina, isi gasise o femeie mai in varsta cu 7 ani ca el care ii oferea bani la discretie, ramaneam singura si plangeam si ma chinuiam. la rugamintele mele de a cobori cu capul pe pamant, de a o lasa pe acea femeie, si de a ne ocupa de soarta noastra care deja includea si un bebe, nu a reactionat, scuzandu-se ca ia bani de la ea pt a aduce mai mult in casa si ca el e50% sa tinem copilul, 50% sa il avortez...noptile pleca si juca la ruleta la casino din banii de la acea femeie...Vazandu-ma singura...am hotarat ca e mai bine sa avortez, asa ca mi-am folosit economiile si mi-am facut programare la o clinica privata sa fac avort...dupa ce s-a intamplat avortul i-am spus si am aflat de la prieteni comuni cum el deja dorea sa ne despartim de inca cand eram gravida, abia astepta, si ma jicnea la toti prietenii... Dupa aprox o luna -a mai remediat cateva zile.apoi a inceput iar cu plecari noaptea, reprosuri si multe altele. Acum situatia este un pic mai buna dar la fel, il nemultumesc, , , , mi-a facut bagajele de 3 ori si ne-am despartit de 72 de ori in 8 luni de logodna... Deja simt ca nu mai rezist...tin la el, si tot am sperat ca se schimba dar vad ca nu. A trebuit sa renunt la toti prietenii pt el care mi-a ordonat sa le sterg nr/sa-i bag la blocare si sa rup legatura cu ei, oriunde ma duc vrea sa vina dupa mine si cearta la 2 zile din nimic si din senin...Are si parti bune dar incep sa se stearga si ele.Ce ar fii mai bine de facut? Vreau un sfat sincer si in care sa nu fiu judecata..Multumesc frumos
9 comentarii
0
11-01-2014, ora 22:37
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Sfaturi pentru decizii greu de luat. Eu v-am spus parerea mea la intrebarea de mai inainte formulata putin altfel. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
11-01-2014, ora 22:42
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
si.INCA mai stai cu el???
chiar NU te inteleg
Iti doresc sa-ti fie bine
0
14-01-2014, ora 18:56
unombun
Nu este medic/terapeut
unombun
lasa-l..mai sunt altii...vei gasi unul care sa te merite
0
06-03-2014, ora 11:08
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Din ce motiv alegi sa ramai langa un barbat care iti da de inteles ca nu isi doreste aceasta relatie?
0
06-03-2014, ora 16:23
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Si parerea mea este ca e o mare greseala sa insisti sa ramai langa cineva care nu-si doreste cu adevarat acest lucru.
Mai repede sau mai tarziu vei avea de suferit. Cu stima si respect :

dr Petre Muresan
0
06-03-2014, ora 16:55
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Vreau sa aduc o completare la comentariul meu anterior si la raspunsul care a urmat acestuia. Prin intrebarea mea nu am vrut sa dau de inteles ca sunt de parere ca este o greseala ca ai ramas cu acest barbat. Nu acesta este obiectivul intrebarii, ci acela ca prin raspunsul pe care il dai, sa iti clarifici tie insati daca exista si parti bune ale acestei relatii, sau poti avea parte de beneficii si altfel, fara sa fii nevoita sa suferi.
Rolul intrebarii este sa te puna pe ganduri, sa te determine sa cauti argumente pro si contra acestei relatii.
In meseria de psiholog nu este permis sa se emita judecati de valoare, critici, sfaturi etc.
0
28-04-2014, ora 22:29
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din cate inteleg, nu sunteti nici fericita, nici nu aveti o obligatie de a ramanea alaturi de un barbat cu care, in mod evident, nu va potriviti. Prin urmare, judacand numai in baza celor scrise de dv, este recomandabil sa terminati relatia aceasta. Si cu cat mai repede, cu atat mai bine. Principalul dv obstacol ar putea fi ideea 'dar daca, totusi, se va schimba?'. Ei bine, nu, nu se va schimba.
0
30-04-2014, ora 19:01
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
Multumesc pentru raspunsurile tuturor, in special domnul doctor Dragomir are dreptate, cam asta e piedica mea "daca se va schimba?", tocmai oscilatiile astea imi pun piedica pentru ca 2 zile e bine si armonie, si apoi 5 zile iar e problema, ca sa nu mai zic ca din privinta mamei sale sunt doar o moldoveanca taranca care chiar daca m-am nascut in oras, tot taranca sunt deoarece nu sunt bucuresteanca, si multe alte chestii... Probabil va trebui sa gandesc mai la rece situatia.
0
05-05-2014, ora 19:27
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
Daca ar fi sa te gindesti la o lectie pe care ai invatat-o din relatia asta, care ar fi aceasta?
Numai bine.
Camelia Ioanas
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: