Se mai poate slabi?

07-12-2009
Carena
Nu este medic/terapeut
Carena
Am 16 ani iar anul acesta in martie am inceput o dieta data de un nutritionist. Zis si facut dupa 4 luni am ajuns de la 64 de kg la 54 si mai trebuia sa slabesc inca 2 kg.Am facut doua ore de sport pe saptamana - cele de la scoala si cam atat, am slabit doar cu regimul alimentar.In luna august a trebuit sa plec din tara si regimul meu a fost total dat peste cap avand in vedere ca ultima masa in timpul regimului era la ora 7 iar in timpul lunii august mancam la 10 seara zilnic. In septembrie am ajuns din nou la 64 de kg. Cand am revenit in tara am incercat sa iau de la capat dieta, dar acum nu am mai slabit deloc. Sunt demoralizata si stiu ca am gresit, dar ce as putea face? Nu'mi permit sa merg la sala sau la fitness dar as putea face niste exercitii acasa, dar mai este eficienta dieta? Multumesc
7 comentarii
0
08-12-2009, ora 18:55
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
Nu ai multe kg in plus, cea ce trebuie tu sa faci este sa-ti schimbi stilul de viata.Nu trebuie sa alergi fupa cure de slabire fabuloase pt ca acelea sunt nocive pt organism.
Scoate din alimentatie sucurile carbogazoase, dulciurile (din cand in cand poti sa consumi si aceste alimente dar MODERAT), redu painea la cel mult 3 felii pe zi si incearca sa faci si sport (nu trebuie sa mergi la sala, poti alerga 30 min in fiecare zi).

Multa sanatate!
0
08-12-2009, ora 23:31
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
-Este corect ce ti-a spus cristina_mec, dar nu stiu de unde a scos ca nu ai kg. in plus.
-Nu-ti specifici nici inaltimea nici greutatea in raport cu varsta.
-Nu mi se pare normal ca la varsta pe care o declari, sa tii cure!
-Cea mai buna terapie este sportul. Asa cum iti place tie!
-Iti place sa alergi, alearga!
- Iti place sa mergi (la shooping), mergi (oricum maal-urile sunt asa de mari incat poti face km. prin ele).
- Iti place un sport individual, fa tenis!
-Iti place altceva, fa badminton
-Oricum cel mai bun (de departe, sport) este innotul
-dezvolta tot ce este de dezvoltat in mod armonios
Succes!
0
08-12-2009, ora 23:42
Carena
Nu este medic/terapeut
Carena
Am 16 ani 1 65 si 64 de kg.am avut aceasta dieta in urma unui control la un nutritionist care mi'a spus ca depasesc indicele de masa corporala normal pentru 16 ani.As vrea sa fac innot insa in Focsani nu avem bazin de inot in schimb alerg in jurul blocului si merg foarte mult, ajuta?Va multumesc pentru raspunsuri
0
08-12-2009, ora 23:56
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
Desi am gresit in exprimare anterior cu "nu ai kg in plus", se pare ca nici nu ai un exces de kg in plus.:)

Cat despre inaltime si kg ar fi indicat sa ai pana in 54-55 kg, si cred ca e indicat ca de pe acum sa te educi in privinta alimentatiei, o alimentatie sanatoasa te ajuta sa scapi si de surplusul de kg dar nu trebuie tinuta o perioada limitata ci toata viata, astfel apare efectul yo-yo si pui si mai mult decat ai dat jos.

Incearca sa ti cont de ce am spus anterior si fai cat mai multa miscare (dans in fata tv-ului, mers, alergat..)
Sa nu sari niciodata peste micul dejun!

Mult succes!
0
09-12-2009, ora 00:23
alinutaa
Nu este medic/terapeut
alinutaa
buna seara!
De cateva zile sunt foate racita, mai exact de vineri si duminica de dimineata m-am trezit cu o usoara durere de ureche, insa a devenit din ce in ce mai puternica. Mama mi-a pus ulei cald in ureche, apoi picaturi auriculare OTIS-T si durerea nu trecea, apoi mi-a pus aloe vera, planta, adica acel suc de la planta si mi-a luat durerea; dupa ce nu m-a mai durut am mai kontinuat sa mai pun aloe vera de cateva ori, insa a doua zi am observat k urechea(dreapta) imi este foarte infundata si kiar nu mai aud delok cu ea. Am pus in continuare picaturi si peste 2 zile am fost la control.Doctora mi-a spus k am o mica otita si mi-a dat in continuare acele picaturi care eu le-am mai pus plus un spray nazal OLINTH. Ceea ce ma sperie este ca imi piuie in continuu si uneori ma doare usor. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Va multumesc.
0
14-02-2010, ora 01:14
Carena
Nu este medic/terapeut
Carena
Va multumesc mult!

O sa fac tot ce'mi sta in putinta ;))
0
14-02-2010, ora 11:52
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Bună alinuta, întrebarea ta ar trebui postată la : Boli Afecţiuni; Afecţiuni ORL (aici nu o va găsi nimeni care ar putea să îţi răspundă)
Sănătate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.