se misca un incisiv definitiv la copil

30-11-2015
maia2011
Nu este medic/terapeut
maia2011
Buna seara,
Am un baietel de 6 ani (si doua luni). De curând au iesit complet incisivii centrali definitivi de jos (de aproximativ o luna). In seara aceasta, baietelul mi-a atras atentia ca unul din cei doi incisivi se misca. Am verificat si intradevar asa este, se misca destul de tare. L-am intrebat daca s-a lovit, l-a lovit cineva la scoala sau a tras de ceva cu dintii (are obiceiul sa roada creioanele, dar asta se intampla la scoala). Mi-a spus ca a tras de o jucarie (a vrut sa-i desfaca componentele). Nu stiu sigur daca din cauza aceasta ii misca dintele, este insa tot ce am obtinut de la el. De asemenea nu stiu nici de când se misca. Sunt foarte necajita si speriata, este dintele definitiv. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, ce as putea sa fac pana când reusesc sa ajung la stomatolog. Maine am sa sun la un cabinet privat (unde mergem la control regulat), insa nu stiu daca este deschis. Oare isi va pierde dintele? Sunt asa de stresata.
2 comentarii
0
22-12-2015, ora 09:09
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Ati reusit sa ajungeti cu el la un medic?
Recomandarea mea ar fi sa i faceti o radiografie acelui dintisor si in cazul in care a fost un pic luxat sau se misca prea tare, ar trebui sa fie solidarizat cumva cu ceva de contentie de dintii vecini pentru a-l ajuta sa ramana in os. Bineinteles toate acestea insotite de o discutie cat se poate de serioasa cu cel mic ca sa evite orice trauma asupra cestui dinte.
Multumesc!
0
02-01-2016, ora 12:56
maia2011
Nu este medic/terapeut
maia2011
Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspuns. Acum am vazut raspunsul. Am ajuns la medic chiar a doua zi, trebuie sa revenim la control imediat dupa sarbatori, in ianuarie. Deja nu se mai misca asa de tare când am ajuns, insa totusi se mai misca putin (si acum se mai misca putin). Cu micutul am discutat, insa nu stiu cat va asculta. Noi nu suntem din Bucuresti. Va multumesc mult inca o data pentru sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul