Se poate schimba situatia?

22-08-2017
damnIT
Nu este medic/terapeut
damnIT
Buna seara! O intrebare pe care mi-o pun foarte des: Se poate sa scap de urinarile din timpul noptii? Vreau sa precizez ca sunt asa de mic copil, s-a format un fel de obicei. De mic copil am avut nevoie la baie noaptea, chiar si de mai multe ori pe noapte, si cred ca s-a format un fel de obicei. Problema este ca acum. am 22 ani, si am aceeasi problema, si ce ma deranjeaza este ca, daca urinez la ora 1 spre exemplu, pana dimineata mai trebuie sa urinez cel putin odata. Problema este ca m-am invatat in asa fel de mic, incat "ma tin" pana dimineata, si asta imi afecteaza odihna. Ma simt obosit de multe ori, si asta pentru ca nu ma odihnesc bine, mereu ma foiesc in pat ca trebuie sa ies la baie, si nu ma pot trezi pana e urgenta mare, pana cand ma doare si penisul la cat stau incordat, si s-a stabilit procesul asta atat de bine incat imi este teama ca nu pot schimba nimic. Intrebarea mea totusi este, se poate sa fac ceva in aceasta privinta? Multumesc !
4 comentarii
0
22-08-2017, ora 07:33
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
E bine sa stiti ca, daca si ziua aveti urinari f dese, e cazul sa mergeti la medic. Daca e doar noaptea, nu imi este clar de ce anume va deranjeaza ca urinati cel putin de 2 ori intre ora 1(banuiesc dimineata devreme) si dimineata (nu ati mentionat la ce ora va treziti).
Daca problema este ca "va tineti" si incordarea va tine treaz sau semitreaz, ce va impiedica sa mergeti sa urinati?
Cred ca e mai simplu sa urinati si apoi sa adormiti (chiar daca se intampla de 2-3 ori) decat sa stati cu jumatate de minte vigilenta si corpul incordat.
0
22-08-2017, ora 23:02
damnIT
Nu este medic/terapeut
damnIT
Imi cer scuze ca nu am fost suficient de explicit. Nu am o ora fixa la care ma trezesc, dar ca o medie, ora 7. Ziua nu urinez des, doar daca incep sa consum bere, dar cred ca asta e ceva normal. Cand eram mic imi era frica sa merg singur la baie, si ma tineam pana se facea ziua in camera, imi era frica sa ma dau jos din pat. M-am invatat in asa fel incat, acum nu ma mai pot trezi, raman in modul ala de semitreaz pana e urgenta. Ma deranjeaza ca nu ma odihnesc niciodata suficient de bine. As vrea sa ma reinvat sa urinez, fara sa mai pierd ore in stare de semitreaz.
0
23-08-2017, ora 06:48
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Am inteles. O alternativa ar fi sa nu mai consumati niciun lichid cu vreo 2h inainte de culcare. O a doua (la care ma pot gandi eu, sigur mai exista si alte solutii) ar fi sa va puneti o alarma pe la ora la care stiti ca incepe sa se simta senzatia de urinare, ca sa va treziti complet si sa urinati, sa dormiti apoi linistit.
Btw-interesant cum v-ati creat acest reflex, presupun ca acum nu mai aveti teama noaptea singur la toaleta.
Si e bine ca vreti sa va schimbati obiceiul, nu de alta, dar v-ar putea afecta si rinichii, nu numai odihna.
0
13-01-2018, ora 11:20
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Eu cred că de fapt și acum vă este frică să mergeți noaptea la baie. Bănuiesc că trăiți în mediul rural dacă aveți această problemă. O soluție provizorie ar fi să folosiți o oală de noapte. A doua este să mergeți la un psiholog. Ultima este să faceți o investiție și să aduceți toaleta în casă.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele urinărilor frecvente - afecțiuni posibile
  • Din ce cauză mergi des la toaletă
  •