Secretii in gat, faringita de reflux

06-10-2016
Vasi-lica
Nu este medic/terapeut
Vasi-lica
Buna seara, sunt Vali, fata, 32 de ani, ma confrunt reflux de multi ani, am luat antiacide, maalox la inceput, ezomeprazol, parca eram mai bine si atunci m am oprit, si rigiitul s-a intors si secretiile ba mai mult am vazut ca orice brinza sau oua maninc le elimin imediat, am facut analize pt cultura dar a venit negativ, am avut si candida pe limba mult timp, iesea mereu la tampon faringian, acum am scapat, am luat niste pastile cu simburi de grefe, se vede si au facut efectul dar gatul acum il simt uscat si limba nu pot minca nimic, imi fac supe si ciorbe, m-am cam saturat de ele, am fost din nou la medic orl, nu mi-a placut ca m-a grabit, a zis din nou ca am faringita cronica si mi-a dat Omez si motilim si o solutie de gargara mentolata facuta de farmacie, eu nu suport nimic mentolat, nici pasta de dinti, parca ma sufoca, banuiesc e asa iritata mucoasa ca nu suport nimic mentolat, ma sufoc parca, toate spreiurile care mi le-a mai prescris aveau ceva mentol, am folosit Nazonex mai demult, am luat de curind altul dar a inceput sa ma doara pe dinauntru si oricum orice miros tare sau fum nu suport deloc.
Domn doctor Flueraru, daca vedeti si mesajul meu, ce ma sfatuiti sa fac, ce as putea folosi pt o ameliorare? am inceput cu musetel gargara, aburii ma durea osul nasului, salvia e tot un pic mentolata, ce sprei exista fara mentol sau pastile de supt, ce stiti depre Tonsilotren. Adaug ca am amigdallele scoase si acolo mi-a crescut ceva si ceva la fel se vede si pe gat, cred ca de aia mi e greu sa inghit de la acele chestii pe gat, parca simt gatul ca o sticla de plastic prin care a trecut apa fiebinte, stramtorat si deformat, sunt disperata, trebuie sa incep serviciul si sunt foarte slabita si ma cam clatin citeodata, multumesc anticipat
3 comentarii
0
06-10-2016, ora 21:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
foloseste Faringo septul clasic de supt si Dezinflan gat sprey
renunt ala ciorbe, mancare cu otet, lamai, fructe citrice
mananca normal..doar sa nu fie acru...
pana la masa foloseste reglacid,
in timpul mesei.. triferment
si Maalox la 2 ore dupa masa si inainte de culcare
trimte cateva poze cu gatul tau pe fvaleriu pe hotmail.com
0
06-10-2016, ora 21:58
Vasi-lica
Nu este medic/terapeut
Vasi-lica
Multumesc mult pentru raspunsul prompt, o sa mi fac poze si trimit.Ma gindesc sa mi iau un aparat cu aerosoli, dar ce as putea folosi, sa grabesc vindecarea faringelui, sa pot manca normal din nou, mi e frica sa mai mestec ceva, totul e moale lichid doar sa inghit, ma gindesc sa fac ceai de musetel concentrat sa pun in aparat.
0
13-09-2022, ora 15:29
valy333
Nu este medic/terapeut
valy333
Buna Vali!! Cum esti cu sănătatea? S-au ameliorat problemele de la gat? Te întreb ma confrunt și eu cu aceleași probleme de 3 ani și un pic.Tot cu reflux gastrită antrala am acut și H. Pilory și am o arsura pe gat o Faringita cronica și ma deranjează când inghit sunt plin de sânge pe gat, Mănânc putin aproape deloc ca orice mănânc îmi este f rau am slăbit foarte mult.Sper sa fii bine!! Aștept un răspuns de la tine, aici s-au pe Facebook Valeriu Silviu am niște căței in poza un bison negru sunt din Suceava.Sper sa fii bine ca au trecut foarte mulți ani de atunci.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •