Durere de spate usoara, dar constanta - cui ma adresez?

18-08-2016
Eclpse24
Nu este medic/terapeut
Eclpse24
Buna ziua!
Am o intrebare relativ simpla. Am o usoara durere relativ constanta in zona lombara si as dori sa intreb la ce sectie/departament medical ar trebui sa merg pentru un consult. Multumesc anticipat!
2 comentarii
0
19-08-2016, ora 11:03
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
De fapt nu e chiar simpla intrebarea asta. :)

Durerea de spate este extrem de frecventa si ca urmare multe specialitati medicale sunt implicate in aceasta patologie:
- neurochirurgia - atunci cand exista o cauza mecanica ce determina compresiune pe radacinile nervoase (nervii ce ies din maduva spinarii printre vertebre) - cum ar fi o hernie de disc - neurochirurgii intervin si incearca sa inlature compresiunea. In general astfel de compresiuni nervoase se pot manifesta prin dureri la distanta de coloana, pe traiectul nervului.
- reumatologia - pacient in general mai in varsta (dar nu obligatoriu), exista o inflamatie cronica la nivelul coloanei, poate si niste calcificari-osteofite, osteoporoza cu usoara tasare vertebrala. Reumatologii incearca sa diminue inflamatia prin proceduri si tratament antiinflamator
- kinetoterapia - in general un pacient mai tanar (dar nu obligatoriu), pozitie vicioasa (multe ore la birou) sau persoana care solicita spatele prin sport (alergare, tenis etc) - kinetoterapeutul face masaj si te invata exercitii pentru relaxarea muschilor paravertebrali (de multe ori ei fiind cei care dau durerea) ce se contracta pentru a proteja o coloana suprasolicitata
- osteopatia - o ramura medicala in care eu unul nu am foarte mare incredere pt ca sunt persoane care nu au neaparat un rezidentiat medical de specialitate de ani de zile ci mai mult niste cursuri mai mult sau mai putin oficiale. Insa fiind axati pe acest gen de probleme (dureri de spate de competenta nechirurgicala) probabil capata multa experienta si ajung sa aiba rezultate.

In cazul dvs va recomand sa mergeti la un reumatolog. Acesta va investiga si cauza durerii si va va recomanda sedinte de kinetoterapie daca va considera ca ar putea ajuta. Neurochirurgii in general nu se implica pana nu e "treaba serioasa" - adica semne de suferinta severa a nervilor respectivi (durere acuta in membrul inferior, pareze etc).

O cale clasica de acces catre specialist este prin medicul de familie. Medicul de familie va poate da trimitere catre ce specialist e necesar si cel putin prima consultatie este gratuita.
0
21-08-2016, ora 12:04
Eclpse24
Nu este medic/terapeut
Eclpse24
Multumesc frumos de raspunsul detaliat. ^_^
Deja imi imaginez ca va trebui sa ma plimb pe la cateva sectii descrise de tine :)))
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •