Semne cicatrici adanci post-acneice

17-07-2015
Ralluca.
Nu este medic/terapeut
Ralluca.
Buna ziua!

Problema mea este urmatoarea:
Inca de la o varsta frageda m-am confruntat cu acneea: perioada tipic adolescentina, cand, datorita pubertatii, pe suprafata tenului apar nedoritele cosuri. Neavand in acel moment cunostinte suficiente despre ingrijirea corecta a pielii / machiaj, respectiv demachiere corecta, am incercat sa ascund micile imperfectiuni cu diverse cosmetice, ajungand sa creez o situatie critica pentru mine insami. Porii imi erau blocati, iar afectiunea se "instalase" sub piele. Astfel, am consultat un medic detmatolog, am urmat atat tratament local cat si tratament cu laser IPL, in urma caruia am ramas cu cicatrici adanci, total inestetice, care nu pot fi mascate nici cu ajutorul machiajului. Timp de ani de zile am incercat diverse remedii, insa fara efectul dorit. Am apelat ulterior la sedinte de Jet Peel, dermabraziune, laser LED, dar nu am observat imbunatatiri vizibile.
Mentionez ca sunt la varsta la care aspectul fizic conteaza. Nu numai din punct de vedere social, cat si pentru propriul psihic. As fi interesata de recomandari cu privire la solutionarea cicatricilor pe care le-am dobandit involuntar, insa as prefera sa exclud tratamentele laser.

Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
20-07-2015, ora 11:56
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Puteti apela la peeling cu TCA de profunzime cel putin medie, cel mai bine profund in combinatie cu injectari de fillere si mezoterapie cu acid hialuronic si aminoacizi in cicatrici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cicatricile vindecate nu au un impact asupra atractivității
  •