Sensibilitate dupa montarea plombelor + bubite in interiorul buzei

09-11-2016
Paula4321
Nu este medic/terapeut
Paula4321
Buna ziua, acum aproximativ o luna de zile mi-au fost curatate 4 carii, iar apoi plombate maselele respective. Am avut doua mici, pe arcada de sus, care nu imi creeaza probleme si care s-au putut tratata fara anestezie, una pe arcada de jos in partea stanga, putin mai adanca insa s-a putut si aceea rezolva fara anestezie. Insa in partea dreapta a arcadei de jos am avut o carie profunda, care se extinsese deja si la marginea urmatorului dinte, a fost curatata si plombata cu anestezie, iar doamna doctor mi-a spus ca in functie de cat de mare e durerea dupa, e posibil sa fie nevoie de scoaterea nervului. Imediat dupa simteam o durere foarte rea, la orice mancare trebuia mestecata, nu conta duritatea. Totodata, atunci cand apropiam arcadele acel loc ma durea, inclusiv cand beam apa putin mai rece decat temperatura camerei era o senzatie dureroasa, care venea din profunzimea dintelui. Cand am fost dupa aceea, medicul a mai redus putin din plomba, pentru a reduce presiunea pe dinte, iar de atunci am fost bine, nu am mai avut probleme, sau cel putin asa am crezut. Acum am descoperit, dupa ce mi-am scos si prima dintre cele 4 masele de minte care vor trebui scoase, ca am o sensibilitate la rece in locul respectiv (fosta carie profunda). Ca sa va dau un exemplu, nu pot mesteca nimic tare cu partea aceea, o aluna e un chin daca o mestec acolo, si parca dupa scoaterea maselei (desi a fost scoasa de sus, nu-mi explic de ce) am observat asa o sensibilitate generala la arcada de jos in special, am inteles ca am si gingiile din zona imflamate. Am dezvoltat si niste bubite ciudate pe zona interioara buzei de jos, pentru care mi s-a recomandat badijonaj cu glicerina boraxata si clatirea gurii cu apa si bicarbonat de sodiu. Am inceput tratamentul de ieri pentru aceste bubite, iar intr-un final, ajung la intrebare. Sa-mi fac griji pentru aceasta sensibilitate la mestecarea alimentelor dure? Si cat despre bubite, deocamdata astept sa vad daca da rezultate tratamentul, devin foarte dureroase la alimentele acide, acre si sunt rosii, nu albe. E posibil sa le fi dezvoltat de la antibiotic? Astept sfaturi. Multumesc pentru ca v-ati facut timp sa-mi cititi intrebarea.
1 comentarii
0
10-11-2016, ora 07:47
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
va sugerez sa faceti o radiografie la acesta masea care va supara pentru a vedea care este situatia nervului, cat de adanca este cavitatea unde este pusa plomba...sunt mai multe lucruri pe care noi le putem verifica pe radiografie.Cat despre sensibilitatea acestei masele dupa extractia alteia in alta parte, nu ar trebui sa apara.Gingiile inflamate au alta cauza cu siguranta.
Din tot ceea ce ati scris eu vad ca sunt mai multi factori si mai multe mici sacaieli si probleme care apar in diferite zone.
Va sugerez sa le luam pe rand si sa le gasim cauza si apoi sa aplicam tratamentul adecvat fiecarei cauza, pentru ca e posibil ca ele sa fie si legate intre ele dar si independente una de alta.Cat despre acele bubite, avem nevoie sa le vedem si sa ne lamurim care este cauza aparitiei lor si ce tip de bubite sunt.( sunt multe diagnostice ce pot fi puse pentru bubitele rosii :) )
La consult este necesar sa veniti cu radiografia localizata pe maseaua care va sacaie cel mai tare pentru a eficientiza timpul si programarea pe care v-ati facut-o.
Multumesc si eu !
O zi buna va urez!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul