sentiment de 'sfarsit'

05-09-2014
zuzo
Nu este medic/terapeut
zuzo
Buna ziua!

Am o problema legata de fratele meu.
In luna aprilie 2014 a intrat in somaj.In aceeasi perioada i-a aparut un cos pe nas pe care l-a stors si a rmas cu o pata maronie cam cat varful degetului mic de la mana.De atunci au inceput problemele lui.
Are 42 ani si nu este casatorit, a avut o relatie cu o fata acum 15 ani dar nu a mers, ea s-a casatorit cu un alt baiat si la 7-8 ani a murit.
Acum, dupa 15 ani (mi-a spus, dar probabil el s-a gandit la ea in toti acesti ani) se gandeste mereu la ea, si este suparat ca a-ntalnit-o.
O vede vinovata de nereusita lui in viata, de faptul ca nu a mai putut sa-si faca o familie.
In perioada cand era cu ea a murit sora noastra la varsta de 23 ani, dupa ce cu 7 ani inainte murise tatal nostru.
Asa ca soarta noastra a fost destul de cruda.
Eu am reusit sa trec, oarecum, mai departe facandu-mi o familie, dar el nu a avut noroc de asta.A muncit mult, avand si un program de lucru foarte incarcat.Dar in timpul putin cat ii ramanea era om, stia sa rada, sa spere...
Acum este un alt om !Imi spune ca totul s-a terminat pentru el din momentul in care a ramas cu acea pata pe nas.Nu poate sa treaca mai departe.Mereu se intreaba cum a putut un om matur sa faca o asa prostie (cum o vede el)si ca nu se iarta pentru ce a facut, nu numai acum, ci si de-a lungul timpului.
Simte ca nu mai are energia pe care o avea inainte de aparitia acelei pete, ca nu mai poate sa-si caute altceva de lucru.Ii este rusine sa iese din casa pentru ca toata lume vede acea pata si multe altele...Mai mult, ieri vorbind cu el la telefon il incurajam ca o sa vina si pentru el un suflet.El mi-a raspuns :Moartea cu coasa va fii sotia mea ! Ma voi duce langa tata...!

Va cer ajutorul pentru ca nu stiu cum sa procedez!

Ma-am rugat de multe ori de el sa mergem la doctor, dar nici nu vrea sa auda despre asta, spune ca nimeni nu-l mai poate ajuta ; desi realizeaza ca singurul care il poate ajuta este el.
Stam in orase diferit, iar cand ii spun sa vina pe la mine, imi spune ca nu are de ce si nu are chef sa stea pe capul meu.
8 comentarii
0
05-09-2014, ora 16:54
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna zuzo!

Fratele tau pare a suferi de depresie (nu sunt medic).
Unica solutie este sa mearga la psihiatru (eventual si psiholog), dar in primul rand trebuie sa accepte ca are nevoie de ajutor.
Fara sa isi doreasca sa fie ajutat, nu isi va reveni, din contra, se va adanci mai mult in boala.
Incearca sa il convingi sa il vada un medic.
0
05-09-2014, ora 20:21
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
SINGURATATEA te dispera si te face sa te gandesti la tot felul de timpenii, faptul ca muncea se simtea util acum nu mai are motivatia trebuie sa ai putina grija de el pt ca nui de gluma, a doua problema legata de pata spunei sa dea cu fard de culoarea pielii sau sasi puna un plasture sunt la fel de culoarea pielii.Daca ai posibilitatea mergi tu si stai pe la el macar o zi doua astai va mai ridica moralul putin intreabal de colegele lui de munca dacai placea de vreuna sau o vecina, de multe ori si barbatul are o parte din vina pt singuratate pt ca nu lasa pe nici o fata sai intre pe sub piele o are numai pe fosta in fata ochilor, refuza orice interactiune cu alta fata stati si voi de vorba ca baietii si pe urma poti gasi o solutie in functie de ce aflii de la el.
0
06-09-2014, ora 21:33
Psiholog Ioana Frecan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Ioana Frecan
Buna seara,
Cred ca dvs. v-ar fi foarte potrivita psihoterapia. Fratele dvs. este necesar sa mearga la un psihiatru si/sau psihoterapeut. Am retinut ca nu reusiti sa il convingeti. Ma intreb daca mai este ceva in viata fratelui dvs. care sa ii permita sa se apropie de speranta ca ii poate fi bine. Si daca este poate asa il convingeti. Desi de multe ori se intampla sa nu ii putem ajuta pe cei de langa noi pentru ca au pierdut contactul cu orice resursa interioara. Si a accepta asta este dureros.
Toate cele bune.
0
07-09-2014, ora 12:51
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Singurul lucru de care trebuie sa-l convingeti pe fratele Dvs este sa mearga la medicul specialist pentru un tratament antidepresiv cum v-a spus si Katy ! Este foarte probabil ca a dus pe picioare o depresie pe care a mascat-o cu multa activitate iar acum pierzand si rutina si sursa de venit, problema a iesit la suprafata !
Ce mai puteti face este sa insistati sa meargeti impreuna cu el la dermatolog si la psihiatru ! Cautati medici buni, faceti-i programare si oferiti-va sa-l insostiti si sa-i platiti consultatiile daca este necesar ! Probabil ca se va descurca singur, insa e important sa va asigurati ca va face aceste doua drumuri !
Ca psihoterapie, trebuie doar sa-i constientizati faptul ca foarte multa lume a trecut prin despartiri, somaje si episoade depresive ! Milioane de oameni din toata lumea au trecut si vor mai trece si in viitor prin asemenea evenimente absolut inevitabile !

Sa ne tineti la curent ! Bafta !
0
07-09-2014, ora 18:21
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Woaa, eu sunt cea mai in masura sa.l inteleg pe fratele tau.Si eu sufar mult din cauza unor obsesii legate de pete/cosuri, mi.au distrus efectiv viata si creierul, psihicul e la pamant, refuz tratamentul pt a nu ma ingrasa deci imagineaza.ti ce chin e.E poveste luuunga la mine, de 9 luni ma chinui.

Exista vreo sansa sa.i treaca acea pata?Este interesat de felul in care arata?
Eu iti garantez ca pata aia ii va disparea in maxim 2 3 luni, asta e tot ce.i poti spune, are dreptate nimeni nu.l poate ajuta, asta este cel mai mare chin oricat de patetic ar suna.
0
09-09-2014, ora 17:26
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
P t un frate ruda este cel mai devastator sa nu poti incerca macar sa iti ajuti aproapele si asta te va urmari toata viata, asa ca macar sa faci ceva chiar daca este in van, macar nu te vei mai invinovati ca nai facut nimic.
0
11-09-2014, ora 09:57
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Marton, e greu sa vrei sa ajuti pe cineva care nu doreste sa fie ajutat.
Te lupti cu morile de vant..
0
14-09-2014, ora 00:17
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
PT MINE ABANDONUL NU SE POATE LUA IN CALCUL si chiar daca nu il pot ajuta macar am incercat pt mine si asta conteaza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul