Senzatie ciudata in gat, respiratie greoaie

28-11-2008
cristi_k1
Nu este medic/terapeut
cristi_k1
De 3 luni de zile am probleme cu gatul. Am fost la un prim O.R.L -ist cu simptomele de respiratie greoaie pe nas si senzatie de nod in gat. Mi-a prescris ampicilina 10 zile si o cura cu moldamin timp de 4 saptamani pe baza unei infectii bacteriene la nivelul amigdalelor (aveam ASLO la limita adica 200). Dupa tratament am revenit cam cu aceleasi simptome...un pic mai ameliorate. A zis ca infectia bacteriana a trecut si ca am o amigdalita cronica si in vara posibil sa trebuiasca scoase. Nemultumit de verdict am fost la un al doilea O.R.L-is care a zis ca am probleme la nas (respiratie deficitara) si ca in vara va trebui sa ma operez la nas. De asemenea a zis ca am si spasmofilie. Mi-a dat un spray pentru nas (Avamis sau asa ceva) si un tratament cu calciu, magneziu si vitamina D3. Cu amigdalele a zis ca sunt in regula. In primele doua zile am inceput sa ma simt mai bine. Acuma a trecut o saptamana cu tratament si simptomele iarasi au aparut. Respiratie greoaie pe nas (ca si cum as avea ceva in gat aproape de caile aeriene nazale...ca un mucus de care nu pot scapa) si respiratie sacadata pe gura (ca si cum as avea ceva in gat ce se dilata si se contracta cand respir mai brusc. daca respir incet nu se intampla). Ambele simptome sunt aleatorii...odata respir cum trebuie odata nu si medicul a zis ca s-ar putea sa fie din cauza stresului sau a oboselii. Analizele de calciu si magneziu au iesit perfecte...dar senzatie persista. Nu am crize in somn si dorm bine. Sunt nedumerit.
5 comentarii
0
28-11-2008, ora 11:26
cristi_k1
Nu este medic/terapeut
cristi_k1
Am uitat sa mentionez ca nu ma doare nimic. Nici gatul sau capul sau altceva. Pur si simplu este foarte enervat si imi da o stare de depresie/ingrijorare/agitatie ca nu trece odata.
0
28-11-2008, ora 12:48
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
E un cerc vicios.starea de stress ce a fost a determinat spasmul cailor respiratorii.problema este ca organismul necesita o vreme de reechilibrare energetica si va reveni la normal.dar senzatia ce o ai te duce iar la asa cum ziceai depresie/ingrijorare/agitatie.
sugestia mea este sa te relaxezi, sa te hidratezi temeinic(grija la tehnica ingerarii apei:neaparat cate putin si des si nu mai putin de 2 litri-apa de izvor, plata, sucuri naturale, ciorbe, supe, fructe).hidratarea va umidifica mucoasa si va elibera toxinele cailor respiratorii.cu timpul vei vedea efectul.
pentru ajutor in relaxare mergi la farmacie si ia produs pe baza de vitamine B si gingko biloba(ultimul va mari oxigenarea celulelor).
0
28-11-2008, ora 14:38
cristi_k1
Nu este medic/terapeut
cristi_k1
Ceea ce mi se pare ciudat e ca am fost 2 zile mai bine.aproape perfect dupa ce am inceput ultimul tratament si dupa aia iar s-a inrautatit si asa nu a fost din cazua depresiei sau a ingrijorarii. Este foarte ciudat ca mi se pare ca am ceva acolo. Poate sa fie de la tiroida?
0
28-11-2008, ora 15:22
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
efectele unei stari stresante nu dispar in 24-48 de ore.uneori, si asta iti poate spune un psiholog, persista ani de-a randul fara a exista macar simptome pentru ca apoi sa rabufneasca si sa dea repercursiuni.ca sa iti spun conform specialitatii mele complementare(medicima cuantica) si o "banala"blocare a centrului energetic 5 poate determina aceasi simptomatologie.
initial e bajbait diagnosticul, cel mai adesea in loc sa se ajunga la psiholog se ajunge la endocrine, analize peste analize fara modificari majore, apoi se alege psihiatrul ca in cativa ani sa se declanseze tulburare tiroidiana.sigur, in aceste cazuri se da vina pe primul endocrinolog, care chiar nu are nici o vina.
Este doar un exemplu din nenumaratele cazuri de acest fel.
Sincer, eu nu cred ca ai ajuns deja la modificare hormonala tiroidiana, dar nu strica sa mergi la un endocrinolog pentru siguranta si linistire.
Multa sanatate si lumina!
0
15-04-2010, ora 13:31
maria 34
Nu este medic/terapeut
maria 34
Ametesc, am arsuri pe cap, in orice caz parca as dormi toata ziua.Am luat calciu mg zinc dar nu ma simt bn am o stare de agitatie o caldura in corp asa reacti are ?daca poate cineva sa-mi spuna.Mutumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •