Senzatie de -nisip in ochi- - copil 2.5 ani

18-03-2009
denis_en
Nu este medic/terapeut
denis_en
Buna ziua,

De 1 saptaman, baietelul meu in varsta de 2 ani si jumatate se tot scarpina la ochisori si se plange ca are "mizerie care il inteapa". Nu are secretii, nu lacrimeaza, doar ca ochisorii sunt putin mai rosii decat de obicei.
Nu este racit (nu a mai fost din ianuarie), nu a primit niciun trataement in ultima luna, dar se mai plange si de mancarimi la nasuc (pentru asta i-am dus proba pentru coproparazitologic - azi iau rezultatul).

Pana acum nu l-am descoperit decat cu alergie la augmentin (in urma unui tratament din vara anului 2008).

Imi puteti spune, va rog, ce as putea face pentru a-l ajuta?

Multumesc
2 comentarii
0
18-03-2009, ora 15:17
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Ar fi bine sa mergeti urgent la un consult oftalmologic pentru a exclude prezenta unui corp strain conjunctival sau cornean; daca s- exclus acesta, ramane in discutie o conjunctivita, pentru care eu as recomanda igiena riguroasa cu un sampon pentru bebelusi " No tears", dimineata si seara, ciloxan sau ciplox ( sau Nettacin) colir, 1 picatura de 3 ori pe zi si un unguent Ciplox( daca s-a recomandat Nettacin, unguentul Nettavisc)seara, inainte de culcare, 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale ;tratamentul se va face 7 zile; numai bine
0
18-03-2009, ora 15:19
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
In functie de examanul coproparazitologic si eventual eosinofile, i se v-a administra un tratament corespunzator de catre medicul pediatru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.