Septicemie sau ce poate fi?

29-03-2017
Nooman
Nu este medic/terapeut
Nooman
Am o problema foarte grava, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Prietenul meu a fost muscat de un caine de mana cu 3-4 zile in urma si a facut injectie antitetanos (parca asa se numea) dar imediat dupa injectie i s-a umflat mana foarte tare de a inceput sa faca puroi si i s-a inrosit zona, ca azi sa inceapa sa iasa sange cu puroi. Asa ca am fugit la urgente iar medicul l-a internat pentru 3 zile ca sa ia niste antibiotice. Ce a fost ciudat e ca medicii care au vazut mana umflata pareau ingrijorati si tot ne intrebau de ce n-am venit mai devreme.

Azi fiind prima zi de internare, mi-a zis ca e alergic la gentamicina si cand am cautat pe net am gasit ca antibioticul asta se administreaza la SEPTICEMIE. E posibil sa aiba septicemie si de aici si ingrijorarea medicilor? Inca o data, e vorba de muscatura unui caine care chipurile a fost vaccinat, dar e dubios cumde s-a produs infectia aia. Din ce am inteles, ar fi patruns o bacterie in rana, dar nu se stie sigur care e cauza. Va rog mult, dati-mi un raspuns urgent ca sunt foarte ingrijorata si mi-e teama sa nu pateasca ceva!
2 comentarii
0
29-03-2017, ora 06:39
Dr. Ardeleanu Andreea
Boli infectioase, Deva
Dr. Ardeleanu Andreea
Bună dimineata. Vaccinul antitetanos va protejează doar împotriva tetanosului.Prin mușcătura de câine se pot transmite o mulțime de alți microbi. Faptul ca s-a produs o infecție locala nu înseamnă neapărat ca prietenul dumneavoastră are septicemie. Gentamicina este un antibiotic care se administrează în foarte multe infectii nu doar în septicemie. Cred ca cel mai corect ar fi sa discutați cu medicul curant și sa întrebați cât de grav este.
0
29-03-2017, ora 07:09
Nooman
Nu este medic/terapeut
Nooman
Multumesc pentru raspuns, doamna doctor. Ce m-a agitat foarte tare e ca am cautat despre septicemie si am vazut ca apar niste dungulite rosii pe brat sub piele, ceea ce avea si prietenul meu, pe langa acea umflatura la palma.

--------*

Arata ca si cum s-ar fi scarpinat pe brat. In afara de asta, a avut o temperatura destul de mare inainte sa fie internat si spunea ca are frisoane, ca e frig in casa desi mie mi se parea destul de cald. Din pacate, in ultimul timp a fost si un pic racit si nu stiu daca nu cumva simptomele acestea erau ale racelii.

Pe foaia de observatie scrie asa "Infectie acuta extensiva prin plaga muscata caine cunoscut vaccinat, SP IV dorsal, MS".

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: