ser hemolizat

27-01-2008
emelik
Nu este medic/terapeut
emelik
am pe cineva caruia la anliza i-a aparut ser hemolizat si are probleme cu ficatul.din cate a citit pe net a aflat ca are ciroza si e intr-p stare foarte trista.va rog mult spuneti-mi ce inseamna ser hemolizat, k nu stiu ce sa ma fac.va rog mult ajutati-ma.
1 comentarii
0
27-01-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Serul hemolizat este rezultatul eliberarii hemoglobinei din hematii si nu este neaparat un motiv de intrare in panica pentru ca de cele mai multe ori apare ca urmare a manevrelor de recoltare, a anticoagulantului folosit, a momentului si modului de agitare a eprubetei, pana la transport si stocare a probei, putand interveni inca multi alti factori.
Serul hemolizat nu se poate analiza deoarece ar aparea multe rezultate eronate. De aceea se recomanda repetarea recoltarii.
Informatiile de pe internet pot induce in eroare persoanele neavizate, iar pentru un diagnostic exact trebuie sa se consulte cu medicul curant, mai ales ca diagnosticul de certitudine in ciroza hepatica se pune pe baza punctiei-biopsie hepatice.
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK