Serotonina, Dopamina si Noradrenalina - tratarea depresiei...

480 comentarii 1 2 ..... 678 ..... 15 16 Înainte ›
6
16-07-2011, ora 00:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

" Pentru Mr. Nick,
As dori sa cunosc parerea ta despre medicamentul VALDOXAN, comparativ cu ZOLOFT. Adica Valdoxan este mai eficient in combaterea depresiei decat Zoloft.? Am luat Zoloft aproape 10 luni, in mod regulat, dar se pare ca nu-si mai face efectul, am facut recent o recadere si e groaznic. Va rog, astept o parere de la Dvs.
Cu deosebita stima, Radu Filip "

â— Stimate dle Readyfile (Radu Filip), mesajul dv., citat de către mine, a mai fost postat în cadrul altui topic, topic în care aţi şi primit răspunsul meu, în urmă cu ceva timp. Ţinând cont că l-aţi postat şi aici, voi reposta şi eu mesajul, din respect pentru efortul dublu pe care dv. l-aţi depus.
Valdoxanul este un medicament nou, unul dintre puţinele care au afinitate şi pentru receptorii melatonergici. Se prescrie, de obicei, în doză unică, un comprimat, seara, înainte de culcare pentru tratarea unor tipuri de depresie şi insomnie, în principal. Efectele pozitive apar după minim 2 săptămâni de la începerea administrării, iar în cazul în care nu se observă o ameliorare a dispoziţiei mentalo-psihice după cele două săptămâni, medicul curant poate mări doza la două comprimate, administrate împreună, înainte de culcare.
Comparativ cu Zoloft, hmm..., Valdoxanul pare a fi mai bun, cel puţin aşa "susţine mecanismul lui de funcţionare", însă, după cum bine ştiţi, fiecare organism reacţionează diferit, strict în funcţie de cauzalitatea care produce depresia, de receptivitatea organismului faţă de agomelatină - substanţa activă a Valdoxanului (faţă de farmacodinamica şi farmacinetica ei), de calitatea metabolizării hepatice...; până şi de gradul în care dv. aveţi sau nu încredere că acest medicament vă va ajuta.
În concluzie, Valdoxanul (Thymanaxul) este un medicament bun, dar nu face minuni în cazul tuturor, fapt pentru care la unii subiecţi are efecte pozitive extraordinare, foarte mari; la alţii are efecte pozitive substanţiale, semnificative; la alţii are efecte pozitive satisfăcătoare, deşi sunt sau pot fi minime; în timp ce la alţii are efecte pozitive mult prea puţin evidente, aproape inexistente, pe fondul instalării efectelor adverse cu mult mai multe, cantitativ, concentrativ şi frecventativ.
Cum vă mai simţiţi? Sper că okay, Doamne-ajută!
6
16-07-2011, ora 00:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Romulus1974, din mesajul dv. succint eu am dedus că suferiţi sau aţi suferit de tulburare de stres posttraumatică - o tulburare care presupune existenţa şi coexistenţa unor simptome foarte complexe - insomnie, anxietate, gânduri intruzive repetitive, oboseală cronică, dureri de cap, retrăirea evenimentului psihotraumatizant, durere psihică, uneori chiar şi stări depresive etc.
Tulburarea s-a dezvoltat datorită psihotraumei pe care aţi experimentat-o în urma decesului socrului dv.!
Medicaţia pe care o luaţi, cel puţin în aparenţă, pare a nu fi suficientă, în consecinţă, fiind relativ ineficace, fapt pentru care vă recomand să reconsultaţi medicul pentru a vă reanaliza simptomatologia şi conduita terapeutică, în vederea ajustării celei din urmă, pentru binele dv. Nu vă schimbaţi dv. medicaţia, din proprie iniţiativă. NU vă micşoraţi dozele fără acord medical şi nici nu întrerupeţi administrarea medicaţiei, fără aviz.
Faceţi sport(mişcare) minim 30 de minute pe zi, hidrataţi-vă cu minim 1-1, 5 l de apă pe zi, destresaţi-vă prin citirea unei cărţi, prin plimbări în aer liber printr-un parc, de pildă, prin vizionarea unui film etc. şi alimentaţi-vă în mod echilibrat, mâncând atât fructe şi legume, cât şi lapte şi derivate din lapte, cereale, ouă, carne etc. (puteţi consulta un medic nutriţionist pentru a vă organiza optim alimentaţia).
De asemenea, trebuie să ştiţi faptul că orice afecţiune mentalo-psihică, apărută la nivel de gândire sau sentimente/emoţii, are şi un substrat spiritual. În acest sens vă rog mult să faceţi tot posibilul să aveţi o comuniune cu Dumnezeu. Discutaţi cu duhovnicul dv. (dacă nu aveţi un duhovnic, faceţi-vă); spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie, şi împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post, chiar şi în afara posturilor mari, lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; mâncaţi o bucăţică de anafură, dimineaţa, pe stomacul gol, după care beţi aghiazmă mică, strict în zilele în care sunteţi curat trupeşte, şi faceţi o sfeştanie în casă.
Într-o singură expresie, apropiaţi-vă de Dumnezeu mai mult decât deja sunteţi, dacă sunteţi; pentru binele dv., pentru că medicul tratează, dar numai Dumnezeu vindecă.
Însănătoşire grabnică! (vă veţi face bine, aveţi credinţă şi răbdare).
6
16-07-2011, ora 01:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Danielserox, starea dv. mentalo-psihică afectată, într-un grad mai mic sau mai mare, nu se datorează numai unui dezechilibru existent la nivelul secreţiei, metabolizării, difuzării, degradării şi inactivării serotoninei, ci şi unui dezechilibru existent la nivelul noradrenalinei.
7 ani aţi luat Seroxat? Periculos de mult!
Aş dori să vă recomand un medic foarte bun, însă pentru a vă face o astfel de recomandare doresc să ştiu dacă locuiţi în Bucureşti?
Vă rog să ţineţi cont de sfaturile spirituale pe care i le-am dat dnului romulus1974, în mesajul anterior, cel destinat dânsului, pentru că vă privesc direct şi pe dv. Alte sfaturi vă voi da după ce voi primi un răspuns de la dv. Mulţumesc pentru înţelegere!
6
16-07-2011, ora 02:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Tuudor, creşterea dopaminei encefalice poate fi realizată în 3 moduri diferite, şi anume:
- prin administrarea a maxim 500 mg de L-tirozină / zi, tirozina fiind aminoacidul care prin hidroxilare se transformă în L-dopa (L-3, 4-dihydroxyphenylalanine), L-dopa fiind precursorul dopaminei, adică o substanţă care prin decarboxilare se transformă în dopamină şi mai departe în noradrenalină şi adrenalină;
----------*
- prin administrarea a maxim 500 mg de extract de Mucuna pruriens, o plantă care conţine precursorul dopaminei, L-dopa;
----------*
- prin administrarea unui agent selectiv de inhibare a MAOA şi a MAOB, adică a monoaminoxidazei de tip A şi B, a celor 2 enzime care împreună cu COMT (catechol-O-methyl transferase) catalizează oxidarea dopaminei, inactivarea şi degradarea ei, pentru a permite şi reciclarea ei, reciclare realizată de VMAT2 (vesicular monoamine transporter 2).
_

ATENŢIE! L-tirozina NU trebuie combinată simultan cu L-dopa, ci separat (oricum, ambele substanţe pot fi administrate numai cu acordul unui medic, chiar şi în doze mai mici de 500 mg).
În doze mai mari de 500-1000 mg, administrate zilnic, mai mult de 14 zile, atât L-tirozina, cât şi L-dopa, în lipsa unei carenţe, produc efecte adverse grave, care se localizează mai ales în terenul sistemelor endocrinologic, cardio-vascular şi nervos.
Agentul selectiv IMAO-A şi IMAO-B se prescrie de către medicul specialist, dacă există o necesitate, medicamentul conţinător al agentului respectiv eliberându-se din farmacie strict pe bază de reţetă, nu altfel.
Consultaţi medicul pentru a fi examinat şi pentru a vi se investiga necesitatea de mărire a cantităţii/concentraţiei dopaminei. NU vă automedicaţi din proprie iniţiativă!

(*modificat de administrator)
0
20-07-2011, ora 11:59
ancutica
Nu este medic/terapeut
ancutica
buna Nick, Am si eu aceeasi problema, depresia. Am urmat de doua ori, pe termen destul de lung un tratament antidepresiv. Nu mai vreau sa iau medicatie prescrisa de psihiatrii. Din pacate iar ma simt rau. Am intrat pe acest forum si anul trecut si am citit aproape toate mesajele scrise de tine, dar nu am urmat sfatul pe care l-ai dat aproape tuturor. De vreo doua saptamani, mi-am facut eu un tratament naturist care cuprinde, catinofort, complex b 100, catinofort, ganodermax, omega3, vitamina c. Acum te rog, spune-mi daca pot sa iau 5-HTP, si daca pot sa continuu in paralel sa iau si celalalt tratament. Dimineata sunt agitata, serviciul este f stresant, credinta mi-e indoielnica, si nu mai am chef de nimic. m-am saturat de starea aceasta si vreau sa scapt pentru totdeauna de ea. Te rog da-mi un sfat. Astept cu nerabdare un semn,
Cu deosebit respect,
0
21-07-2011, ora 19:50
m.alexa
Nu este medic/terapeut
m.alexa
Buna seara,
In masura posiblitatilor dvs, d le Mr.Nick va rog mult sa ma ajutati.Sufar de insomnie de f.multi ani, ptr care folosesc diverse produse naturiste sau medicamente.In ultimile doua luni am luat rhodiolin, valeriana, nitrazepam, ketotifen, xanax, am incercat si melatonina care imi da o stare de plutire si oboseala., Nu stiu ce sa fac ptr ca noaptea este un cosmar., Toate aceste si altele stari de emotie atacuri de panica frici mi s au acumulat dat vietii zbuciumate si disparitiei fiului meu despre care nu stiu daca este viu Va rog, am citit multe lucruri despre dvs si de binele pe care il face ti semenilor.Astept ajutor de la cei care s au confruntat cu insomnia si care inteleg situatia.Va multumesc.
0
25-07-2011, ora 21:42
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Depresia zic eu printre cele mai cumplite boli, si de fapt toate cele cu tenta psihologica.DE CE??Ptr ca cei de langa tine nu te pot intelege suferi in tacere si uneori parca nu vezi nici o iesire.
In urma cu mai multi ani dupa o sesiune(in timpul facutlati) am fost internat la neuro psihiatrie(un stres mai mare).O vreme nu am mai avut probleme apoi am incercat ceva psihoterapie de 2 ori dar nu am gasit omul potrivit in zona.Nu am fost diagnosticat anume dar s-ar putea sa am o forma de TOC dupa ce am citit pe aici.

Mr Nick ma bucur ca esti pe Forumul asta si vad ca dai tot ce ai mai bun din tine.Domnul sa iti rasplateasca jertfa asta pe care o depui.
Am momente de deprimare cummplita(ma rog e si amplificata de niste probleme in care am intrat si din care cu amar ma vad scos).Parca nu mai vad nici o iesire si am devenit mai pesimist decat de obicei.O afacere care s-a dus pe apa sambetei si am ramas cu multe datorii.As vrea sa iau ceva avand in vedere ca sunt intr-un stres teribil la lucru si trebuie sa dau randament' cum pot lua si eu 5htp-ul asta?Se poate da si fara reteta?Sau impreuna cu altceva?

Am avut rezerve daca sa ii scriu pe privat lui Mr Nick dar am realizat ca apeland si la medicamente este o dovada de dreapta socoteala si nu o dovada de necredinta la adresa lui Dumnezeu.Am fost un om care am trait in pacate, acumulate cu obiceiuri proaste din familie etc mia-u slabit nervii.Trebuie sa iti stii limitele si sa nu te apropii prea mult de ele.Mi-ar placea sa gasesc in zona(Deva sau orase limitrofe) un psihoterapeut cu care sa pot discuta depre Analiza Tranzactionala sau Psihoterapie Cognitiv comportamentala.
Multumesc mult Mr Nick
0
26-07-2011, ora 17:34
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Mr. Nick,

Se poate folosi 5-HTP in combinatie cu Tyrosine ( eventual si Phenylalanine si Glutamina )? Asta in ideea de a acoperi o gama cat mai larga de neurotransmitatori!...Sau ar fi mai indicata (eficienta) o combinatie de aminoacizi gen glutamina+phenylalanine+tryptophan+tyrosine?...Ma gandesc si la un potential dezechilibru al celorlalti neurotransmitatori, exceptand serotonina, in cazul unei depresii care nu vrea nicicum sa cedeze...In cazul unui raspuns pozitiv, ai putea sa redactezi succint o schema de tratament?...Mii de multumiri si DUMNEZEU sa te binecuvanteze pentru ajutorul acordat!...
6
26-07-2011, ora 21:45
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!
Dinamy, 5-htp-ul se poate folosi în combinaţie cu L-tirozină şi L-glutamină (de fenilalanină nu mai este nevoie, în condiţiile în care ea se transformă în L-tirozină, în organismul uman, prin conversie biologică enzimatică), dar numai dacă se administrează independent de orice alt supliment/medicament cu proprietăţi psihoactive.
_

â— L-tirozină, maxim 500 mg / zi, administrată la 1-2 h după micul dejun, cu minim cu minim 50-100 ml de apă
---------*
â— L-glutamină, maxim 500 mg / zi, administrată la 1-2 h după masa de prânz, cu minim 50-100 ml apă.
----------*
â— 5-htp, maxim 50-100 mg / zi, administrat cu 30 min.-1 h înainte de culcare, la 1-2 h după cină, cu minim 50-100 ml apă.
----------*
_

ATENŢIE! 5-htp-ul, L-tirozina şi L-glutamina NU se administrează în combinaţie cu antidepresive, benzodiazepine, timoleptice, neuroleptice, nootropice şi orice alt medicament psihiatric.
Consultaţi medicul înainte de a lua orice supliment şi/sau medicament, pentru a obţine aviz de administrare!
NU luaţi 5-htp, L-tirozină şi L-glutamină dacă suferiţi de insuficienţă renală şi hepatică, fenilcetonurie, celiachie, sindromul Alzheimer, ulcer gastric, boala Crohn, sindromul Reye, hipertiroidism sau boala Basedow Graves.
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!

(*modificat de administrator)
6
26-07-2011, ora 21:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Ancutica, puteţi asocia 5-htp-ul cu Complex B 100, Cătinofort, Omega 3 şi vitamina C, însă doza administrată trebuie să fie de maxim 50 mg / zi (administrarea 5-htp-ului se face seara, cu 30 de minute înainte de cină, pe stomacul gol, cu minim 50 ml de apă).
Ar fi indicat să consultaţi un medic cu competenţă în fitoterapie sau gemoterapie, eventual un medic iridolog, dacă nu mai doriţi să consultaţi un medic psihiatru, pentru a vi se examina statusul mentalo-psihic, în vederea stabilirii celei mai optime conduite medicale pentru tratarea depresiei dv.
În ce localitate aveţi domiciliul? (oferiţi-mi acest amănunt doar dacă doriţi să vă recomand un medic).
De asemenea, vă rog, nu uitaţi că orice boală are sau poate avea şi un substrat spiritual. Apropiaţi-vă de Dumnezeu, prin rugăciune, post, mers la Biserică, spovedanie etc. Este foarte important!
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie.
6
26-07-2011, ora 22:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă M.Alexa, insomnia dv. este produsă pe fond de stres psihoemoţional, în principal.
Cum se manifestă insomnia dv.? (adormiţi cu greutate, târziu, şi aveţi un somn cu intermitenţe, sau nu adormiţi şi nu dormiţi deloc, fără a vă stimula somnul cu ajutorul unui supliment/medicament?) Fiţi mai explicită!
Ar fi indicat să consultaţi un terapeut specializat în terapia cu esenţe florale Bach! O astfel de terapie v-ar ajuta.
_

Ţineţi cont de sfaturile de mai jos, pentru că ele sunt concepute într-un mod care asigură igiena adecvată a somnului:

- NU mâncaţi cantităţi mari de alimente cu 2 ore înainte de culcare;
- Evitaţi consumul de cofeină (din cafea, de pildă) / cafeină (din coca cola, de pildă), alcool şi tutun cu 4 până la 6 ore înainte de culcare. Ideal ar fi să nu consumaţi deloc!
- Evitaţi consumul de vin, brânză, ciocolată, cartofi, varză, mezeluri, carne, vinete, zahăr, spanac şi roşii înainte de culcare, pentru că aceste alimente, în special, conţin tiramină, o substanţă care creşte producţia de noradrenalină şi dopamină, doi neurotransmiţători cerebrali care stimulează creierului, această stimulare putând să vă afecteze somnul;
- Păstraţi cu ciclu regulat al somnului; încercaţi să vă culcaţi şi să vă treziţi la aceeaşi oră în fiecare zi;
- Dormiţi într-o cameră întunecoasă, liniştită şi cu temperatură plăcută;
- Faceţi regulat mişcare după-amiaza târziu sau seara devreme, dar nu cu 2 ore înainte de culcare;
- Învăţaţi să vă alungaţi grijile din minte (dacă aveţi necazuri care vă tulbură somnul, concentraţi-vă pe amintiri şi gânduri plăcute şi rugaţi-vă la Dumnezeu);
- Seara, mâncaţi banane, smochine, curmale, lapte sau grepfrut; aceste alimente ajută creierul să se relaxeze!
- Faceţi o baie caldă (nu duş, baie!) cu o oră sau două înainte de culcare; etc.
_

În rest, până ajungeţi la medic, puteţi lua 1-2 capsule de Sleep Optimizer, cu 1 h înainte de culcare, ocazional.
----------*
NU asociaţi Sleep Optimizer-ul cu niciun supliment/medicament cu proprietăţi psihoactive, cu antidepresive, neuroleptice, anxiolitice etc.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie şi să-l ajute pe fiul dv. să apară în viaţă.

(*modificat de administrator)
6
26-07-2011, ora 23:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Ionica 2011, 5-htp-ul se poate achiziţiona şi fără reţetă de la medic, pentru simplul fapt că este supliment alimentar. Se poate administra singur sau în combinaţie cu alte preparate compatibile. Singur se administrează o dată pe zi, la începutul tratamentului, în prima săptămână, seara, în concentraţie de 50 mg, numai pe stomacul gol, cu minim 30 de minute înainte de cină. După prima săptămână se poate lua în concentraţie de 100 mg pe zi, numai seara, sau 50 mg dimineaţa şi 50 mg seara, timp de minim 3 luni, maxim 4-6 luni.
_

Login Dorina Victoria - psiholog
tel: 0722654727
Psihoterapie cognitiv-comportamentală
Adresă: Deva, Aleea Românilor, bl. 27, sc. I, ap. 1, judeţul Hunedoara
dorinalogin@gmail.com
_

Ar fi indicat să vă mărturisiţi păcatele, că tot aţi precizat faptul că aţi trăit în păcate! Cumpăraţi-vă un îndreptar de spovedanie, citiţi-l şi cercetaţi-vă conştiinţa, identificându-vă păcatele. Mergeţi cu ele scrise pe un caiet, în mod integral, fără a ascunde ceva, la duhovnicul dv şi mărturisiţi-le pe rând, fără a da vina pe altcineva decât dv.
Prin spovedanie, adică prin mărturisirea păcatelor, la duhovnic, omul primeşte iertarea păcatelor, acestea. "De se va face cineva vinovat şi îşi va mărturisi păcatul,..., îl va curăţa preotul prin aceasta de păcatul său şi i se va ierta păcatul" (Levitic 5, 5-6).
Dar de ce omul trebuie să-şi spovedească păcatele la preotul duhovnic? Mântuitorul Hristos a îngăduit această Taină - taina spovedaniei - sfinţilor Săi apostoli când le-a spus: "Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer" (Matei 18, 18; 16, 19). El a instituit-o apoi după Sfânta Sa înviere din morţi, când arătându-Se apostolilor le-a zis : "Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl vă trimit şi Eu pe voi. Şi zicând aceasta, a suflat asupra lor şi le-a zis : Luaţi Duh Sfânt; cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute" (Ioan 20, 21-23). Puterea de a lega şi dezlega păcatele o are numai Mântuitorul Hristos, cum ne-a arătat (Luca 5, 20-24), dar El a dat această putere şi apostolilor (Ioan 20, 21-23) şi prin aceştia, episcopilor şi preoţilor, prin succesiunea apostolică realizată prin Taina Hirotoniei.
Apropiaţi-vă de Dumnezeu prin post, rugăciune şi mers regulat la Biserică!
_

Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
0
27-07-2011, ora 08:39
ancutica
Nu este medic/terapeut
ancutica
Multumesc pentru raspuns, Mr. Nick. Deja am inceput tratamentul cu 5htp de sase zile dar fara nici un rezultat. Citind raspunsurile pe care le-ati dat, ma intreb daca m-ar ajuta sa folosesc medicatia propusa de D-l Dinamy. Sunt din Baia Mare. Sper din suflet sa de-a rezultat tratamentul acesta ca sunt la capatul puterilor, Va doresc multa sanatate, spor in tot ceea ce faceti, si inca o data Va multumesc ca existati.
Cu deosebit respect.
0
27-07-2011, ora 10:05
m.alexa
Nu este medic/terapeut
m.alexa
Mr.Nick,
Va multumesc ptr. sfaturile date.Le voi respecta ptr ca vreau sa fiu bine.
Adaug faptul ca, adorm cu greutate, tarziu cu ajutorul medicamentelor, care uneori nu si fac efectul si ajung dimineata franta, cu o stare de incordare si toata ziua nu sunt buna de nimic, si daca nu iau - nu dorm de loc--.
Dar si la aceste asocieri de medicamente trebuie sa fac o pauza...A fost o saptamana cand cu toate ca luasem green gold lunar, destul de scump, m am chinuit si tot nu am dormit,. Aveam o stare de somn-veghe, in schimb a doua zi nu eram asa obosita.
.Acum cateva zile am luat stil nox care, dupa 3 zile de administrare, nu mai puteam gandi.Am intrerupt si luand nitrazapam + 1/2 ketotifen, am adormit in 1 - 2 ore, somn care chiar daca ma trezesc, , adorm imediat si dorm 6 - 7 ore.
Pot sa afirm ca, sunt dependanta de medicamente Vreau sa scap de ele.
Eu ma gandeam sa folosesc si eu 5htp.
Din pacate, lucrand in domeniul sanitar in zona mea nu am incredere in nici un medic.Si ei au probleme si nu sunt asa recetivi la om.Dar la ce specialist sa merg la endocrinolog sau psihiatru? ptr ca terapeut specializat in terapia cu esente florale nu avem in zona.
Va doresc sanatate.Dumnezeu sa va binecuvanteze !
0
27-07-2011, ora 13:45
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Buna ziua,

Domnule Nick, v-as ruga din suflet sa-mi spuneti parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea schema de tratament (si daca ar putea fi, cumva, imbunatatita!...): 100mg 5-htp cu 30 min inainte de micul dejun, o gelula omega3 si un comprimat spirulina+ganoderma (de la Dacia Plant) la 10-15min dupa micul dejun, 500mg Tyrosine (de la Scietec Nutrition) la o ora dupa micul dejun iar seara similar, exceptand Tyrosina!?...Mentionez ca iau in timpul meselor si enzime digestive (Zymogen). In perceptia mea, s-ar acoperi o paleta mai larga de neurotransmitatori...Simptomele tulburarii mele depresive sunt: o stare permanenta de "mahmureala" ( asa mai popular spus - acea stare pe care o experimentezi la trezire dupa ce ai depasit, seara, masura la consumul de bauturi alcoolice ) fara sa consum ceva in acest sens, articulare greoaie a cuvintelor ( balbaiala, de multe ori chiar nu pot articula cuvintele corespunzator ), senzatie de epuizare ( in special dupa masa de pranz ), dificultati mari de concentrare, memorie f slabita, confuzie, atonie, tremor (interior), senzatie de usor dezechilibru in mers, lipsa de coordonare a miscarilor (elementare, de multe ori scap lucrurile din mana), lipsa totala de energie...Totul a inceput acum vreo 7 luni, pe fondul unor suparari si frustrari acumulate...Am incercat initial un tratament psihiatric alopat (pentru vreo 4 luni) de pe urma caruia nu am experimentat decat, exclusiv, reactiile adverse ajungand un soi de "zombi"...ca urmare, l-am intrerupt in aprilie si am incercat, din proprie initiativa (!?), o schema pe baza de spirulina, vitamina c, complex de b-uri, omega 3, ca+mg+zn+d3, de pe urma caruia m-am simtit mai bine dar pentru scurte perioade de timp, dupa care revenea nenorocita de stare de "mahmureala" pe care nu o puteam depasi nicicum (nici macar prin exercitii fizice..). Acum o saptamana am facut si un RMN+ANGIO cerebral in urma caruia neurologul a tras concluzia ca n-ar exista probleme neurologice care sa indreptateasca aceste simptome si, punandu-mi diagnosticul de "tulburari circulatorii cerebrale", mi-a prescris un tratament pe baza de Cerebrolyzin si Tanakan si, eventual, Alprazolam...Intrebarea mea, cu siguranta una extrem de dificila, este "ce tratament considerati ca ar trebui sa-l urmez?-pe cel pe baza de 5-htp sau pe cel neurologic...sau ar putea exista o "fericita" combinatie intre cele doua...ar putea exista, cumva, vreo legatura intre depresie si tulburarile de circulatie cerebrala?...Mentionez ca cel mai bine (si ca durata de timp!) m-am simtit (sau cel putin asa mi s-a parut) dupa ce-am luat spirulina+ganoderma, complexul de b-uri, consumul unei cani de "ceai verde"...In speranta ca n-am exagerat abuzand de rabdarea si timpul dumneavoastra, va doresc toate cele bune si DOAMNE-AJUTA!
0
27-07-2011, ora 14:12
ancutica
Nu este medic/terapeut
ancutica
D-l Nick poate ca ma repet. Am un serviciu foarte stresant dar cu un salariu motivant. Credeti ca daca as renunta la serviciu m-ar ajuta. ?
0
31-07-2011, ora 20:46
danielserox
Nu este medic/terapeut
danielserox
Mulţumesc foarte mult pentru comentarii şi sfaturi, domnule Nick! Cred că, într-adevăr, am cam exagerat cu Seroxat-ul. Adevărul este, însă, că, aşa cum am precizat, îşi face efectul aproape instantaneu (starea de rău apărută după circa 4 săptămîni de pauză mi-a dispărut cu 1 1/2 pastile în 2 ore - ori a fost vorba de o autosugestie foarte puternică, ori Seroxatul chiar produce, în cazul meu, foarte rapid, modificări pozitive). Oricum, îmi este clar că trebuie să identific o alternativă, de preferat naturistă, la medicamentul în discuţie şi, mai ales, să elimin dependenţa creată. Aşa încît, vă rog foarte mult să luaţi în atenţie şi situaţia mea. Precizez, de asemenea, faptul că locuiesc în Bucureşti, astfel că şi întîlnirea cu medicul despre care aţi amintit este foarte utilă.
Doresc să precizez, mai ales pentru celelalte persoane care accesează acest site, faptul că sfaturile de natură spirituală pe care le daţi sînt deosebit de utile şi ar trebui urmate. Personal, am un sistem propriu de rugăciuni, combinat cu rostirea de Tatăl Nostru şi făcutul Semnului Crucii, care consider că a limitat efectele negative ale consumului de medicamente, m-a menţinut în stare de echilibru psihic, cu un fond mental foarte pozitiv şi nu a permis manifestările depresive.
Vă doresc mult bine dumneavoastră şi tuturor cedlor care au nevoie de sfaturile pe care le daţi! Doamne ajută!
0
31-07-2011, ora 23:06
Bogdanov
Nu este medic/terapeut
Bogdanov
Salut Mr. Nick,

Am găsit azi un link cum că aceste "tehnici" de a scăpa de depresii reprezintă doar un mint. Te-aş ruga să citeşti aici şi să-ţi dai cu părerea: http://thehealthyskeptic.org/the-chemical-imbalance-myth

Mulţumesc!
6
02-08-2011, ora 16:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!
Dinamy, schema de tratament propusă de dv. este interesantă, dar, chiar şi aşa, consider că ar fi indicat să vă administraţi tratamentul prescris de medicul neurolog, adică Cerebrolysin + Tanakan (tratamentul prescris de medicul neurolog nu se poate administra simultan cu 5-htp şi L-tirozină, dar se poate lua împreună cu omega 3 (EPA şi DHA)).

"...ar putea exista, cumva, vreo legatura intre depresie si tulburarile de circulatie cerebrala? "

Tulburările de circulaţie cerebrală, ţinând cont că, în funcţie de gradul lor, afectează metabolismul cerebral prin scăderea capacităţii de captare şi consum de oxigen şi glucoză la nivelul ţesutului creierului, scăzând şi toleranţa la hipoxie cerebrală, în principal, sigur că da, pot chiar produce depresie şi nu numai; şi tulburări de vorbire (disfazie), de locomoţie şi coordonare (apraxie), de memorie (hipomnezie, amnezie anterogradă şi chiar retrogradă), de orientare în timp şi spaţiu, tulburări de somn produse de o dereglare a ritmului circadian etc.
Combinaţia dintre Cerebrolysin şi Tanakan este extraordinară, însă dacă doriţi să experimentaţi efecte pozitive şi mai pronunţate, vă rog, reconsultaţi medicul neurolog şi întrebaţi-l dacă puteţi înlocui Tanakanul cu Cavinton. Din punctul meu de vedere Cavintonul vi se potriveşte ca o mănuşă, cu mult mai mult şi mai bine decât Tanakanul. Dacă, totuşi, medicul nu vă va da aviz de înlocuire medicamentoasă, luaţi Tanakanul, aşa cum vi s-a prescris. Vă veţi însănătoşi; Doamne, ajută!
După cum bine a spus, cândva, părintele medicinii, Hippocrate, medicul tratează însă numai Dumnezeu vindecă. În concordanţă cu acest aspect, faceţi tot posibilul să vă apropiaţi de Dumnezeu şi să vă creaţi o comuniune reală cu El, prin rugăciune, post, mers la Biserică etc.; apelând la Sfintele Taine (Taina Spovedaniei, Taina Sfântului Maslu etc.).
Însănătoşire grabnică!
Graţie şi binecuvântări divine.
_

Cu respect, dorindu-vă toate cele bune,
Nick
6
02-08-2011, ora 16:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Voi oferi răspunsuri şi la celelalte persoane, dar abia mâine, cel târziu poimâine, sper, pentru că acum nu mai am timp să aloc Romedicului. V-am postat această înştiinţare ca să nu credeţi că vă ignor deliberat, sau ca să nu credeţi că nu doresc să vă răspund. Mulţumesc pentru înţelegere!
Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cu sănătate trupeasco-mentală şi echilibru spiritual.
Toate cele bune,
Nick
6
04-08-2011, ora 18:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Ancutica, 5-htp-ul începe să îşi facă efectul după minim o lună de zile, din momentul iniţierii administrării regulate. Dacă după minim o lună nu experimentaţi niciun efect pozitiv de pe urma administrării lui, este foarte puţin probabil să experimentaţi dacă veţi continua administrarea pentru încă maxim 2-5 luni.
NU vă recomand să luaţi medicaţia propusă de dnul Dinamy, cel puţin NU fără aviz de la medic.
_

" D-l Nick poate ca ma repet. Am un serviciu foarte stresant dar cu un salariu motivant. Credeti ca daca as renunta la serviciu m-ar ajuta? "
- Stresul este factorul numărul 2 care stă la baza producerii depresiei, uneori fiind factorul numărul 1. Nu vă pot sfătui să renunţaţi la serviciu, însă vă pot sfătui să vă destresaţi apelând la un psiholog cu care să faceţi terapie cognitiv-comportamentală, eventual terapie integrativă, strict cu scopul de a învăţa tehnici care să vă ajute să reacţionaţi mai bine în faţa factorilor stresori de tip distres, chiar şi eustres. V-ar ajuta foarte mult să vă gestionaţi mai bine stresul din viaţa dv.!
Pentru a face faţă mai bine stresului, puteţi, pe lângă terapie psihologică, să luaţi şi un preparat naturist adaptogen polivalent, care să aibă şi proprietăţi antidepresive. De pildă, după terminarea 5-htp-ului, puteţi lua Rhodiolin, 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, administrat timp de minim 3 luni de zile, în asociere cu B complex (1 cps / zi, după micul dejun) şi omega 3 (1 gelulă / zi, după micul dejun).
Documentaţi-vă cu privire la produsul Rhodiolin: ----------*
_

Consultaţi un medic care să fie dispus să vă ofere mult timp, să vă asculte şi să vă întindă mâna de ajutor adecvată. Poate îl veţi găsi în cadrul policlinicii Jersey-T

JERSEY-TRANSYLVANIA
STR. VICTORIEI nr. 146J
BAIA MARE, MARAMUREŞ
0262-217 203
0722-322 157
0262-212 785
http://www.jersey-transylvania.ro
policlinica@jersey-transylvania.ro
_

Vă doresc multă sănătate şi fericire.
Dumnezeu să vă ajute!
Cu toată iubirea,
Nick

(*modificat de administrator)
6
04-08-2011, ora 18:54
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă M.Alexa, cauza organică a insomniei dv. ar trebui să vă fie investigată, identificată şi tratată de un medic neuro-psihiatru, cu ajutorul unor teste serologice, prin prelevarea şi analizarea unor mostre de sânge, în scopul determinării unor deficite sau surplusuri de substanţe, şi cu ajutorul unui examen precum polisomnografia.
Documentaţi-vă cu privire la polisomnografie: ----------*
Măcar faceţi-vă polisomnografia şi mergeţi cu rezultatul ei la un medic care să vă trateze cu medicaţie naturistă, dacă sunteţi reticentă în ceea ce priveşte medicaţia alopată, cu precădere cea psihiatrică.
Tulburarea dv. de somn poate fi şi o binecuvântare, şi pentru a vă da seama de ce spun asta vă rog să daţi un click pe poza mea şi să citiţi, în cadrul profilului meu, secţiunea denumită SUFERINÈšA (de ce, cum, când, unde şi la ce?!). Citiţi cu răbdare şi atenţie!
_

5-htp NU aveţi voie să luaţi în condiţiile în care sunteţi dependentă de medicamente care sunt incompatibile cu el, în administrare simultană. 5htp-ul, în cazul dv., se poate administra doar după o pauză farmacologică de 7-14 zile. Practic, dacă aţi dori să luaţi 5-htp, timp de 7-14 zile dv. nu aţi avea voie să luaţi niciun medicament cu profil psihiatric; doar după acest interval de timp v-aţi putea pregăti organismul să accepte 5-htp-ul fără să vă creeze o problemă precum sindromul serotoninergic. Deci, nu!
_

Consultaţi medicul!
Cu respect,
Nick

(*modificat de administrator)
6
04-08-2011, ora 19:21
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Danielserox, vă recomand să mergeţi la un consult la dnul dr. iridolog Ovidiu Muscoi. Dacă doriţi, sunaţi la dnul dr. la cabinet şi spuneţi că sunteţi o urgenţă, asta pentru că sunteţi, pentru a obţine o programare cât mai bună, la nivel de timp. Dnul doctor vă va putea oferi alternativa de care aveţi nevoie, ca şi medicaţie (informaţi-l despre tot ce consideraţi că trebuie să ştie)!
Consultaţia, din câte ştiu eu, costă aproximativ 30 de Ron. În timpul consultaţiei trebuie să fiţi foarte atent la tot ce vi se spune, iar dacă nu înţelegeţi ceva spuneţi, ca să vi se reexplice pe măsura înţelegerii dv.
Documentaţi-vă cu privire la iridologie: http://www.romedic.ro/iridologie-0C217
_

DR. OVIDIU MUSCOI - medic iridolog
Pregungirea Ghencea, nr. 65 B, Bloc E, parter, Calea de acces spre curtea interioară,
sector 6, Bucureşti; în incinta magazinului Casa Naturii (în apropierea staţiei Ghidigeni R.A.T.B. 105, 368, 358, 408, 428).
Tel.: 021-380 31 51 / 0731 31 99 29
_

Mă bucur că Sfânta Cruce şi rugăciunile v-au ajutat şi vă ajută în continuare, slavă lui Dumnezeu. Continuaţi să le puneţi în practică, nu veţi regreta.
Vă doresc multă sănătate!
Cu respectul cuvenit,
Nick
6
04-08-2011, ora 19:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Bogdanov, vă mulţumesc nespus de mult pentru link-ul oferit. Acum, din păcate, nu am timp la dispoziţie să citesc articolul în engleză, dar vă promit că îmi voi face timp în zilele următoare, îl voi citi şi vă voi spune impresiile mele.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
0
04-08-2011, ora 22:25
danielserox
Nu este medic/terapeut
danielserox
Mulţumesc foarte mult pentru îndrumare! Pentru informarea dvs., spre ştiinţa celorlalţi cititori interesaţi şi răspîndirea practicilor pozitive, vă voi ţine la curent, dacă nu comit un abuz, cu evoluţia situaţiei. Încă o dată mulţumiri şi Dumnezeu să ne ajute pe toţi!
Toate cele bune!
0
05-08-2011, ora 08:31
ancutica
Nu este medic/terapeut
ancutica
Multumesc din suflet pentru faptul ca va faceti timp si pentru noi. Traiesc cu speranta ca 5htp o sa-si faca efectul mult asteptat. Deja intru in a 3-a saptamana de administrare regulata. Sper sa fie bine.Inca o data multumesc domnule Mr. Nick, si va doresc multa sanatate si pace in suflet.
Cu deosebita consideratie si mult drag,
0
08-08-2011, ora 09:58
m.alexa
Nu este medic/terapeut
m.alexa
Mr.Nick,
Va multumesc pentru informatiile si sfaturile pe care mi le ati dat.!
Ma bucur enorm ca, v-am cunoscut si apreciez faptul ca, sunteti receptiv la suferintele fiecaruia.
Voi reveni, poate cu vesti mai bune !
Doamne ajuta!
0
08-08-2011, ora 18:49
john86
Nu este medic/terapeut
john86
Buna Nick! am si eu niste probleme, sper sa-mi poti da cateva sfaturi.in urma cu vreo 3 luni am inceput sa am puternice stari de anxietate, de neliniste care mi-au afectat mult si somnul.Am incercat un tratament naturist recomandat de un medic(ulei de lavanda, catinofort, sediphyt, nervosedin si unele vitamine).au avut un efect calmant dar care nu a tinut decat atat timp cat le-am luat.Problema e ca eu cred ca e vorba si de depresie care e din ce in ce mai serioasa(nu am dispozitie pentru nimic, nu ma pot concentra si fi atent la ce fac, imi vine sa plang uneori iar acel stari de puternica neliniste si tensiune psihica revin periodic).in cele din urma am fost la un medic psihiatru dar cand am citit prospectele medicatiei sintetice(anxiar, lexotan si stimuloton)am zis ca fac rabdare si mai caut solutii pe baza naturista.mi-a atras atentia 5-htp si as dori sa-mi recomanzi te rog un tratament din 2 maxim 3 feluri de medicamente. Numai bine!
0
09-08-2011, ora 10:33
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Multa stima Mr Nick,
Am luat medicamentul care ai spus 5-htp(a trebuit comandat ca nu aveau la farmacie) dar il iau doar de 2 zile asa ca efectul inca nu il simt.Sunt intr-un stres teribil la lucru si lucrurile nu imi iasa asa cum as vrea.
Cred ca merge sa fac sedinte de psihoterapie pe CNAS?
Legat de spovedanie ai spus bine:"mărturisiţi-le pe rând, fără a da vina pe altcineva decât dv. " desi tentatia e mare de a da vina pe altii.
Multumesc mult ptr raspuns.
Doamne ajuta
0
09-08-2011, ora 11:49
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Mr Nick ai un mesaj privat.Te rog raspunde-mi daca poti.
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
480 comentarii 1 2 ..... 678 ..... 15 16 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul