Sex dupa montare sterilet Mirena...

13-01-2006
ndanalache
Nu este medic/terapeut
ndanalache
Bun gasit! Cu un an si doua luni in urma, sotia si-a montat un sterilet Mirena. Problema e ca de atunci, accepta sa facem sex foarte rar (o data sau de doua ori la doua luni) si doar in pozitia clasica pe motiv ca sexul practicat mai des si in alte pozitii ii pot deranja steriletul. Personal nu cred. Indiferent de pozitie, penisul nu ajunge la sterilet si nu-l poate deranja. Rog un specialist de pe acest forum, sa-mi dea lamuriri si explicatii in aceasta problema. Marturisesc, ca de teama ca acest mesaj sa nu para absurd si ridicol, am stat mult pe ganduri pina sa-l scriu. Am vazut insa ca specialistii de pe forum raspund profesionist si la obiect si am prins curaj. Multumesc mult si anticipat pentru intelegere si raspunsuri.
3 comentarii
0
16-01-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Buna ziua.
In mod normal, in timpul actului sexual penisul ajunge intr-unul din fundurile de sac vaginale(anterior sau posterior)asadar trece pe linga colul uterin.
Steriletul se afla montat in interiorul cavitatii uterine avind un firisor ce se exteriorizeaza la nivelul orificiului colului uterin.
De aici rezulta ca actul sexual, in indiferent ce pozitie si indiferent de frecventa nu poate deranja steriletul(al carui rost este tocmai sa ne permita o viata sexuala normala fara stress-ul aparitiei unei sarcini nedorite).
Incercati sa stati de vorba cu sotia sa identificati de unde provine aceasta panica a ei.
Sotia este cea care a ales aceasta metoda de contraceptie?Este deplin multumita cu folosirea ei?
Iata intrebari la care ar fi bine sa avem un raspuns.
0
17-01-2006, ora 00:00
ndanalache
Nu este medic/terapeut
ndanalache
Multumesc mult pentru raspuns. Am incercat de multe ori sa stau de vorba cu ea. Din pacate nu am reusit. Nu accepta nici o discutie pe aceasta tema asa ca inca nu-mi pot da seama de unde provine panica ei. Ea a fost cea care a ales acest mijloc de contracepti dupa recomandarile si sfaturile unui medic ginecolog. In primele 8 luni a fost foarte panicata si cred ca era pe punctul de a face o depresie nervoasa. Ciclul ii venea neregulat, cu pauze intre sangerari, in cantitate mult mai mica si tinea mai multe zile. Pentru a o linisti, in cele 8 luni am duso de doua ori la control si de fiecare data medicul spunea ca totul e in regula si sa fie linistita ca e normal sa apara astfel de probleme la un sterilet Mirena. Acum e multumita, as putea spune chiar incantata de acest mijloc de contraceptie mai ales ca, la ultimul control sa constatat ca micutul fibrom pe care il avea, a scazut la jumatate. Ar mai fi de rezolvat problemele legate de viata noastra sexuala. Inca o data va multumesc mult pentru raspuns si va rog daca mai aveti ceva de adaugat sa o faceti. Cu consideratie si stima,
0
18-01-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Este foarte probabil ca acele 8 luni de stres si panica sa stea la baza refuzului sotiei dvs.Fireste, medicul ginecolog a cautat sa o linisteasca spunindu-i ca acele singerari neregulate si cu abundenta variabila e foarte probabil sa apara in cazul folosirii unui sterilet Mirena(care elibereaza progestativ in interiorul cavitatii uterine).Lucrurile chiar asa si stau, medicul nu a incercat sa o duca cu vorba, insa ma tem ca exista riscul ca sotia dvs sa nu-l fi crezut pe de-a-ntregul iar daca intimplator unele din singerari, eventual mai abundente au aparut la scurt timp dupa un contact sexual.
Poate o cale de rezolvare ar fi sa o insotiti la urmatoarea vizita la medicul ginecolog(sau si mai bine la cabinetul de planificare familiala)unde sa aduceti in discutie problema astfel incit sa-i dati mediculi posibilitatea de a ii explica sotiei ca temerile sale sunt nefondate si de ce.S-ar putea ca medicul sa aiba mai multa autoritate (in aceasta problema)in fata ei decit aveti dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul intrauterin este la fel de eficient în prevenirea sarcinilor ca ligatura trompelor și provoacă mai puține efecte adverse
  •