sfat - lucrare dentara

07-11-2010
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Bun gasit.As avea nevoie de un sfat, va rog.Am facut o lucrare dentara din semiportelan reprezentand toata partea de sus si anume 14 dinti.Arata f frumos si nu as vrea sa se strice, doar ca mi se pare ca in partea stanga muscatura este mai inalta adica mi se ating meselele sus si jos dar in partea dreapta, nu. Precizez ca in partea de jos a maxilarului pe partea dreapta nu mai am nicio masea iar pe partea stanga am o masea "singuratica" imbracata si ea in metal.Deci cand musc mi se pare ca se atinge aceasta mesea din stanga cu maseaua de la lucrare iar in partea dreapta nu simt muscatura pe dinti.Oarecum ma deranjeaza.Se poate face ceva sa simt acesta muscatura uniforma si in dreapta si in stanga?Lucrarea este cimentata provizoriu si e facuta pe 3 bucati-lateral stanga, lateral dreapta si 4 dinti in fata. Va multumesc!
5 comentarii
0
07-11-2010, ora 22:09
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Da, se poate.

Spuneti medicului dvs, si va va face retusurile necesare.
0
07-11-2010, ora 22:12
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Completare: nu numai ca se poate, ci e chiar obligatorie aceasta retusare. Muscatura trebuie sa fie uniforma pe toti dintii prezenti.
0
08-11-2010, ora 18:35
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Va multuimesc pt sfat.Ma gandeam ca se poate face ceva pt ca un pic e deranjant sa mesteci pe partea dreapta si sa ti se loveasca dintii(maselele) in partea stanga incat sa nu iti permita o muscatura competa pe dreapta, deci sa iti impiedice dintii sa se atinga. Multumesc inca odata!
0
11-11-2010, ora 00:10
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
ma intreb totusi cum mestecati pe partea dreapta atata timp cat nu aveti molari, cum mestecati pe stanga atata timp cat aveti un singur molar pe aceasta parte.
o posibila cauza a dezechilibrului ocluzal, in afara de adaptarea incorecta a lucrarii- care poate fi intr-adevar inalta, ar fi si faptul ca nu aveti refacuta corect arcada inferioara. zona molarilor este cea mai solicitata si cea mai eficienta in masticatie, deci nu va limitati la a avea dinti in fata, ca sa aveti cu ce zambi. trebuie sa aveti si cu ce manca.
mergeti deci la medicul care v-a realizat lucrarea superioara pentru corectarea ei si ca urmatoare etapa, faceti lucrari si la mandibula!
0
11-11-2010, ora 15:31
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Va multumesc mult pt raspunsuri si lamuriri, zilele astea urmeaza sa fac retusurile si sa se lipeasca apoi definitiv lucrarea.De mancat mananc pe partea stanga si putin pe dreapta.Multumesc inca odata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul