Sfaturi, pareri (din experienta proprie) pentru hipomanie si sau depersonalizare

22-04-2014
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
Buna seara dragii mei :),

Revin cu niste sfaturi colectate din experienta mea proprie, din cele traite in cazul tulburarilor psihice si mai exact in cazul meu, in prezent HIPOMANIE SI DEPERSONALIZARE) Sper sa va fie de folos si Dumnezeu sa va ajute sa fiti receptivi :) Asadar pentru a intelege mai bine rescriu istoricul tulburarilor mele nervoase:

- de cand m-am nascut pana la 11 ani hipersensibilitate ( ma afecta totul din jurul meu, negativ, pozitiv)
- 11 ani ( am avut o trauma psihica)
- 11 ani - 17 ani anxietate, nenumarate atacuri de panica, hipondrii, paralizie in timpul somnului, depresie majora
- 17 ani - datorita celor traite ( mai sus) depersonalizare(care este permanenta: cap gol si simtamantul eului pierdut)
- 17 ani - 27 ani ( prezent) - psihoze ( pozitive si negative), halucinatii negative
- 27 - prezent traiesc doar hipomanii plus depersonalizarea permanenta ( din cand in cand pentru hipomanie iau depakine+ seroquel+ anxiar iar pt depersonalizare inca nu s-a gasit tratament, aici numai Dumnzeu stie daca va dori sa ne vindece sau nu conform vointei, credintei (iertare, sa fiti multumiti cu tot ce aveti si binefacerile care vi le ofera Dumnzezeu, impacarea cu semenii nostril, iubirea lor ca pe noi insisi, ajutarea celor anevoiasi, smerenie [lucruri citite si aplicate din Cararea Imparatiei - Parintele Arsenie Boca si nu numai, Biblia care este un Sfant Ghid] hranirea corespunzatoare (cat mai sanatos, mai putin prelucrat, ) mult sport dar fara sa fortati numai cat simtiti ca puteti - asa procedez eu si ma simt mai in realitate un pic [ mai multe detalii gasiti la paragraful Pentru Depersonalizare]


1.Pentru HIPOMANIE

Ca sa nu mai ajungi pe culmi inalte [ unde cel viclean poate sa se joace cum vrea el cu mintea ta, crezand ca e bun si cand colo vrea doar sa te innnebuneasa de cap prin diferite mesaje "pozitive" dar defapt sunt tot pentru a ne distruge ratiunea - in cazul in care ajungeti sa va umpleti de pozitiv, sa vedeti cum oamenii si la televizor vorbesc de bine despre tine, desi e placut, trebuie sa aveti puterea sa fiti smeriti, nu va bucurati de laude, nu va panicati, nu plangeti, nu credeti mesajele, acestea nu fac decat sa va duca si mai sus peste limita de suportabilitate a creierului si daca nu se intevine cu tratament medicamentos pe langa vointa voastra( in primul rand) ajungeti sa va frigeti creierasul atat la propriu cat si la figurat prin adrenalina, dopamine, serotonina in exces si nu veti mai putea gandi clar, chiar sa ajungeti sa va credeti Iisus ceea ce este f grav, Iisus e total iubire si nu ii facea rau, noi nu suntem perfecti ca El, trebuie sa ii urmam exemplul si sa facem voia lui, sa pazim poruncile deci si sa credem cat un bob de mazare in El, ATAT, si sa ne lasam in mainile Lui) pe langa aceste reguli ar mai fi :
1.Chiar daca am o trezire spirituala trebuie sa raman pe Pamant pentru ca sunt un simplu OM si chiar daca simt nevoia sa iubesc foarte mult si sa dau sfaturi f multe sfaturi mai ales pe teme religioase o pot face dar LIMITAT si apoi trebuie sa iau TRATAMENT si sa ma Las in Mainile Domnului, nu trebuie sa facem mai mult decat ni se da pentru ca putem face rau decat bine. Nu trebuie sa ne laudam ca ne-a luminat Dumnezeu, pentru ca lauda de sine e un mare pacat care nu face decat sa incarce pozitiv (chimic) si mai mult creierul ceea ce nu va inceta HIPOMANIA, trebuie sa ducem atat cat ni se da Dumnezeu stie ce face nu trebuie sa fortam noi lucrurile.
Pe scurt aceste idei ( discutate mai sus) :
2. Nu te bucura excesiv de aceasta trezire (lauda de sine) ca sa nu iti 'frigi' [ incarcarea excesiva, pozitiva duce la descarcari de adrenalina, serotonina si alti hormoni care te ard in exces] creierul
4. Credinta EXCESIVA face rau ( creierul se incarca pozitiv mult prea mult si poate sa atinga limita de 200 Volti ( din punct de vedere fizic vorbind), limita unde cel rau poate imbraca forma celui bun ca eu sa cred ca totul este in regula, ca sunt foarte curata/a sufleteste, ca am castigat Heaven-ul, etc, PROSTII!!!) Dumnzeu nu se arata mesaje, horscoape, superstitii, etc ) :)
Concluzia : e deajun sa crezi cat un bob de mazare, sa faci bine nu rau, sa pazezc poruncile lui Dumnzezeu, sa ma rog sa mi se arate adevarul ca sa nu mai fiu inselata
5. Orice Exces in orice domeniu strica buna functionare a creierului, linistea lui si atunci cel rau are putere asupra ta, atunci cand creierul este fript ( incarcat pozitiv: mult prea mult prin iubire, ras, plans, frica, panica, etc, toate emotiile intense te duc sus in situatia de fata sau jos (ex: depresie) si cand esti prins mult prea sus /mult prea jos nu mai ai puterea sa gandesti lucid si vicleanu te inseala prin toate metodele posibile, lafel si cand esti jos ( depresie majora) acolo ti se arata energiile negative ca sa te insele si acolo prin alte lucruri ( similar ca su, : mesajehalucinatii negative, etc. -- scopul fiind de a nu mai avea ratiune si mai departe de nu mai poti face nimic pentru a te salva.
6. O ultima regula dar nu si cea din urma, incercati pe cat posibil ca energia pozitiva cu care ati fost incarcati sa o folisiti in scopuri nobile, sa ajutati oamenii anvoiasi, copii, etc. care au nevoie de ajutorul vostru, care nu au avut niciodata viata pe care aati dus-o voi asa mai " acra" sa zicema asa, nu au avut un acoperamant deasupra capului, dar asta numai daca va simtiti in stare si mai bine, dupa un pic de tratament, in felul asta iubirea acumulata o vei converti productiv , si fiti siguri ca Dumnzeu e mare si vede si nimic ce e bun nu poate sa piara, iubirea este vesnica! 
7. Incetati sa va mai plangeti, iertati, multumiti-va cu cat aveti acum, si CREDETI CA IN ORICE RAU ESTE UN BINE, ESTE TOTUL SPRE BINELE VOSTRU, nu dati vina pe nimeni pt ce vi se intampla nici chiar pe voi, Dumnezeu are un plan si stie ce face, aveti incredere! [va spune un umil om care a trait si a trecut prin aceste experiente ]
8. Impacati-va cu Dumnzeu, postiti atat cat puteti, cat va permite sanatatea, mergeti si va curatati sufletele prin Spovedanie si Impartasanie atunci cand simtiti, nu cu forta, si veti vedea ca totul va fi bine, si daca nu pe lumea asta atunci cu siguranta Sus se va face dreptate.
9. Comportati-va exemplar lafel la Iisus ( cat puteti in limita conditiei de om ), paziti Poruncile si o sa vedeti ca va veti lumina si va fi pace si liniste in sufletele voastre, ceea ce va doresc si eu din tot sufletul! 
10. In momentele de hipomanie maxima (sau se aplica pentru orice tulburare psihica care nu o mai puteti controla cateva momente) luati tratament si nu va panicati, stati linistititi, respirati spuneti de cate ori simtiti: " Doamne, Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa/pacatosul[NUMELE DE BOTEZ]" e f important asta, pentru ca este rugaciunea mintii si nu mai permiteti sa intre tot felul de prostii in cap care nu fac decat sa va faca rau.
11. Nu mai analizati atat de mult (si autoanaliza, autocritica, vinovatia, etc fac rau si va incarca pozitiv, eu acum risc un pic, facand aceasta analiza dar risc pentru ca stiu ca va pot ajuta intr-un fel sau altul, asa ca se merita ) Ganditi-va efectiv ca " Dumezeu stie ce face" nu ma indoiesc de El, poate sa ma incerce oricat, TOTUL E SPRE BINELE MEU SI MA LAS IN MAINILE LUI
12. Fiti rabdatori si ingaduitori cu voi, totul se obtine pas cu pas :)
13. Trebuie sa va gasiti o ocupatie ( cat de banala ar fi ea, daca nu va simtiti in stare sa faceti mai multe, nu e nici o problema ) sa va ocupati mintea cu ceva sa nu o mai lasati sa se gandeasca la "Prostii", incercati sa barati orice gand negative/pozitiv( exarcebat) de la minte porneste totul, voi controlati ce si cum, voi hraniti " lupul bun" sau " lupul rau" si asta deveniti, rugati-va la Dumnezeu sa va ajute sa va curatati sa fiti puternici, sa va controlati, sa va impuneti sa nu mai dati crezare la inselaciuni sis a nu mai acceptati sa fiti in mana " lupului rau". :)
14. Bineinteles hranitul sanatos, sport in limita posibilitatii si somn de la ora 22 8 ore :), carbohidrati, lapte si melatonina de la naturisti, o melodie relaxanta, o carte relaxanta seara cu 2 ore inainte de culcare :)[lucrurile acestea sunt sigura ca le cunoasteti, dar le-am mai spus inca odata] :)

Daca EU AM REUSIT cat de cat atunci se poate!! SUNTETI INZESTRATI CU TOT CE TREBUIE PENTRU A PUTEA! NU EXISTA NU POT, EXISTA NU VREAU!

2. Pentru DEPERSONALIZARE

Este o afectiune ciudata si neinteleasa inca dar noi, cei care simtim asa ceva, stim ca avem capul gol, desi gandim, nu prea simtim (emotional) mare lucru, desi simtim, asta datorita faptul ca simtim ca ne-am pierdut pe noi EUL NOSTRU INTERN.

Medicii mi-au confirmat ca nu exsita inca tratament pentru asa ceva. Eu sip e aceasta afectiune o consider benefica. DE CE ? pentru ca creierul in dorinta lui de a se echilibra din atatea trairi intense atat negative cat si positive ( conform istoricul spus mai sus, cat si in general), cand nu mai face fata intra in pauza " stand-by", ce ar insemnand ca el sa nu faca asta?? Cu siguranta nu am mai stii pe ce planeta suntem . Acest tip de afectiune nu se stie cat dureaza, probabil si banuiesc ca atata vreme cat are el nevoie pt a se echilibra ( si echilibrul asta depinde foarte mult si de vointa, lupta, credinta, iubirea ( chiar daca nu o simtim, impacarea cu Dumnzeu, alimentative, tratametul, etc, -- stiu ca este greut nu zic greu pentru ca greu este pentru acei oameni care nu isi doresc din tot sufletul vindecarea, si chiar daca nu vom fi tamaduiti pe pamantul asta, macar suntem impacati cu noi ca am facut tot ce ne sta in putinta, si acolo SUS unde vom ajunge la iubire deplina nu mai exsista nici o boala - IUBIREA INVINGE TOT.

Inca o parere ( care mi-a venit chiar acum) - Poate ca noi nascuti cu o hipersensibilitate crescuta( ceea ce nu e un lucru rau) nu am putut suporta prea bine suferintele acesti lumi si ce este negativ aici si atunci creierul a decis sa intre in pauza pana cand va accepta din nou lumea aceasta si Eu nostru va fi deacord cu aceasta lume( in fine poate e o explicatie ciudata dar cine stie? Ce parere aveti?)

Asa ca faceti tot ce tine de voi si rezultatele nu voi intazia sa apara dar in limita puterilor voastre NU EXCESIV, daca veti fi curati cu inima Dumnezeu va va arata calea ce si cum trebuie sa faceti si TINETI MINTE : CALEA CEA MAI INGUSTA SI GREA DUCE CATRE RAI (implicit vindecare, rai care puteti sa il construiti inca de aici ( daca sufletul vostru radiaza macar un picut de optimism, pozitivism si iubirea, si apoi Raiul va asteapta dar nu e nimic garantat, numai DUMNEZEU STIE ).
SA NU VA INDOITI NICIODATA DE EL, va spune cineva care a trecut prin experientele relatate si facand asa si gandind in modul acesta AM REALIZAT SI AM REUSIT SA MAI REDUC DIN SUFERINTA SI SA IMI FIE MAI BINE SI CU SPERANTA IN SUFLET DIN CE IN CE MAI BINE! :)

Va iubesc!! Aveti grija de voi si LUPTATI CA MERITA!! Dumnezeu stie ce face sa nu va indoiti niciodata!

Viitorul este in mainile voastre si Dumnezeu doar va ghideaza daca il lasati si daca vreti ! :)

Astept pareri, nelamuriri, sugestii, intrebari, va raspund cu multa placere!

O seara frumoasa! Dumnezeu sa va aiba in paza!
1 comentarii
0
19-07-2014, ora 21:06
Ionel85
Nu este medic/terapeut
Ionel85
Acum pot spune ca am simtit si eu ce simti si tu, deci iti vorbesc din cunostinta de cauza. Chiar daca am simtit pentru putin timp, a fost ceva interesant de simtit, era o stare imposibil sa ti-o explic, chiar greu de explicat, precum ziceai in posturile anterioare.
Sunt curios daca persoana de langa mine cand eu am simtit asa, cum a simtit ea? :) Daca a fost contrabalansare sau am simtit si eu odata cu ea.
Interesant aspectul, si pentru lucrul asta, sincer nu m-as da in laturi sa mai simt odata, vreau sa cunosc mai mult din perspectiva mea, astfel sa gasesc solutii.
Ce mai stiu ca lepadarea asta de sine, sau cum putem zice..pierderea eului, asta o cauta multi traitori, chiar e de discutat pe tema asta, acum ca stiu si eu :P oare sa fie la fel?! lepadarea de sine si ceea ce simti tu si simt si am simtit si eu un pic?!
Eram un pic gelos pe tine ca simteai si eu nu stiam cum e..acum stiu si eu :) E ceva interesant ciudat insa interesant.mai vreau, ca vreau sa descopar calea de revenire si sa ti-o impartasesc si tie. Serios!
Da la fel sa fie langa mine persoana respectiva! ;)...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: