sfaturi pentru scaderea creatininei

27-07-2013
bdvayu
Nu este medic/terapeut
bdvayu
Tata are 72 ani, IRC gradul IV, valoare creatinina 2, 49 uree serica 148. urmeaza tratament cu zemplar 1/zi si ketosteril 9/zi. ce sfaturi imi puteti da pentru scaderea valorii creatininei sau macar mentinerea ei astfel incat sa nu ajunga la dializa?
multumesc!
5 comentarii
0
18-12-2013, ora 03:14
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
O metoda foarte buna si fara efecte secundare ar putea fi un tratament naturist si in special homeopat, facut in paralel cu tratamentul pe care deja il are.Va recomand sa apelati la un medic homeopat din orasul dumneavoastra pentru o consultatie si stabilirea unui astfel de tratament.
dr Petre Muresan
0
06-01-2014, ora 12:22
bdvayu
Nu este medic/terapeut
bdvayu
Va multumesc pentru sfat domnule doctor!
0
16-01-2014, ora 01:58
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Insuficienta renala cronica si alimentatia.In cazul celor care sufera de insuficienta renala cronica un rol extrem de important revine alimentatiei. Vreau sa va atentionez ca in caz de IRC sunt total interzise: conservele, branzeturile fermentate, vanatul, maruntaiele. Se recomanda sa se bea suc de morcov plus sfecla plus castravete, sau morcov plus patrunjel. Se mai recomanda suc de afine sau infuzie de frunze de afin, suc de tomate. Cu stima si respect:
dr Petre Muresan
0
12-02-2014, ora 00:44
EViorel
Nu este medic/terapeut
EViorel
Buna seara,
Imi puteti spune daca la un copil de 4 ani si jumatate valoarea creatininei de 0, 28 mg/dl (interval de referinta 0, 40-0, 80) reprezinta un motiv de ingrijorare?
- uree=33
- acid uric=2, 3
* sediment urinar:
- relativ frecvente leucocite
- relativ frecvente epitelii plate
- relativ frecvent oxalat de calciu

Va multumesc!
0
12-02-2014, ora 04:11
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Valorile creatininei. Sunteti sigur ca acestea sunt valorile de referinta pe care vi le-a dat laboratorul pentru varsta lui ? Daca da, atunci parerea mea este ca la un copil asa de mic, la care orice echilibru sau dezechilibru conteaza foarte mult, aceasta modificare a creatininei trebuie investigata in continuare. Va recomand sa va adresati unei clinici de pediatrie care are si un serviciu de nefrologie pentru investigatii suplimentare. Astept noi vesti de la dumneavoastra. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.