si ce altceva pot sa folosesc ca si contraceptiv?

17-01-2012
IOR
Nu este medic/terapeut
IOR
am luat anticonceptionale yasmin 4 ani si jumatate, pentru ca am 36 de ani, am hotarat sa le intrerup si acum nu imi mai vine menstruatia, ce ma fac? si ce altceva pot sa folosesc ca si contraceptiv, nu mai vreau sa iau pastile.
4 comentarii
0
17-01-2012, ora 19:50
unicat.jeeee
Nu este medic/terapeut
unicat.jeeee
Am fost diagnosticata cu cancer la san... am facut mastectomie totala, cu reconstructie imediata, dar dupa nici 2 luni proteza s-a spart.. sunt eu ghinionista, sau este ceva obisnuit ?
0
17-01-2012, ora 20:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@IOR: una dintre reactiile adverse relativ frecvente ale anticonceptionalelor este nevenirea menstruatiei la intreruperea lor. Asa cum o masina, oricat de buna, poate avea probleme daca o tii 4 ani si jumatate in garaj fara sa o pornesti, si ovarele, bolecate atata vreme, pot avea probleme la reluarea activitatii ciclice spontane.
Din fericire, de multe ori situatia se rezolva singura, fara tratament. Cat trebuie asteptat pana se stimuleaza ciclul cu un tratament, avand in vedere ca tratamentul insusi nu este lipsit de reactii adverse ? Aici, nu exista acord deplin intre practicieni: unii recomanda o asteptare de 3 luni de la intreruperea anticonceptionalelor, altii de pana la 6 luni.

@unicat.jee: intrebarea dv nu are nicio legatura cu planificarea familiala, ci este de domeniul chirurgiei estetice. Sunt mai bune sanse sa primiti un raspuns calificat daca plasati intrebarea intr-un topic adecvat, dupa cum scrie si in instructiunile forumului.
0
19-01-2012, ora 12:12
IOR
Nu este medic/terapeut
IOR
AS VREA SA STIU CE CONTRACEPTIV POT FOLOSI, AM LUAT PASTILE SI AM RENUNTAT.
0
19-01-2012, ora 20:36
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cel mai bine discutaţi acest lucru cu doctorul dv de familie, sau mergeţi la un doctor de planificare familială. Eu recomand pacientelor mele, cel mai des, metodele naturale, atât din considerente medicale (sunt singurele lipsite de reacţii adverse) cât şi morale (nu sunt avortive şi nu "decuplează" actul sexual de finalitatea sa procreativă). Dacă nu reprezintă alegerea dv, puteţi folosi metode de barieră (prezervativ sau spermicide) care au reacţii adverse puţine şi lipsite de gravitate, incomparabile cu anticoncepţionalele sau cu steriletul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • O metodă contraceptivă pentru bărbați având la bază un hidrogel
  • Contraceptivul on-off pentru bărbați
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale pot diminua simptomele premenstruale?
  • Contraceptiv masculin sub formă de gel eficient la maimuțe
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • Pilula contraceptivă masculină este sigură și eficientă (Studiu)
  •