Sideremie crescuta

11-02-2010
cameluska
Nu este medic/terapeut
cameluska
Buna ziua,
Am 27 de ani, sunt insarcinata in 10 saptamani, si in urma analizelor de rutina a reiesit o sideremie crescuta 169 (valori referinta: 37-145). Din hemoleucograma doar leucocitele au iesit putin marite 12, 30 (3, 5 - 11), dar am inteles ca e normal o usoara crestere a leucocitelor in sarcina. Restul rezultatelor uzuale sunt in valori normale, antigen HBs e negativ, iar Ph-ul urinar este si el marit 8 (valori referinta: 4, 8 -7, 4). In urma cu 3 zile de a face analizele am intrerupt tratamentul cu Elevit (din cauza greturilor), iar acid folic (5 mg) am luat cam cu o luna inainte sa raman insarcinata si pana in saptamana a 6-a cand am inceput sa iau Elevit. Mentionez ca nu am avut probleme niciodata cu sideremia sau alte componente ale sangelui (din hemoleucograma), doar cu Ca.
Nu am consumat mai multa carne decat de obicei, si nu sunt in familie probleme de talasemie. (am citi cate ceva pe internet).
In urma cu 4 luni am pierdut o sarcina, la vremea respectiva am facut aceleasi analize, si nu au fost nici un fel de probleme.
Ce parere aveti? Este ceva ingrijorator? Ce alte analize ar trebui sa mai fac? Sau ar trebui sa o repet la un alt laborator? La controlul ginecologic merg saptamana viitoare, si as dori sa am deja o parere formata inainte sa discut cu doctorul meu.

Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
11-02-2010, ora 20:49
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
nu vă faceţi griji, creşterea e foarte mică, fierul nu creşte aşa decât dacă se absoarbe mai mult din mâncare ceea ce se poate întâmpla nu numai în urma consumul de carne ci şi nuci, mazăre, alune, legume în general, gălbenuş de ou şi multe altele şi de asemenea absorbţia creşte dacă aţi luat sa zicem vitamina C- ceea ce probabil luaţi. oricum necesarul de fier este crescut in această perioadă.
eu zic sa staţi liniştită momentan şi sa nu vă faceţi griji inutile şi să mergeţi cu încredere la medic, vă las şi un mesaj privat, dati clic pe modificaţi profilul dvs şi îl veţi vedea
0
13-05-2010, ora 16:28
tajmic
Nu este medic/terapeut
tajmic
buna ziua! as avea si eu o intrebare sunt insarcinata in 10 saptamnni si mi-a reptat o parte din analizele la sange ..care au iesit dupa parera mea fff proaste
adica leucocite 11.3 valori normale 4-10 /l
eosinofile 0.900% calori normale 1-4 %
linfocite 17.1% valori normale 20-55%
hemoglobina eritrocitatala 36.5 g/dl valori normale 31.5-36
siderimie a iesit in valori normale in rest toate sunt in valori normale

inainte de a ramane insrcinata am facut toate analizele si atunici toate aiu fost k

precizez ca sut fff obosita, am stari de voma si greata mereu si nu prea mananc

ce as putea sa am ?
0
17-10-2010, ora 17:15
mariji
Nu este medic/terapeut
mariji
Buna ziua am un baietel de 4 ani si la analize sideremia a iesit cu valoarea de 138. As dori sa stiu daca trebuie sa ma ingrijorez si ce trebuie facut ca sa fie in limite normale. Si la ce sa ma astept la o sideremie crescuta daca trebuie sa facem tratament pentru reglare.#
Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sideremia (fierul seric) - valori normale, creșteri și scăderi
  •